Ο χριστοσ – ο μοναδικοσ διδασκαλοσ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Advertisements

Παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ όλοι προετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, του σαρκωμένου Θεού της Αγάπης…
Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων
1 Δορυφορικό 3 ης Ομάδας. 2 ΕΜΕΙΣ πώς βλέπουμε το Λόγο του Θεού;
2. Ο Ισραηλιτικός κόσμος στα χρόνια του Χριστού
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Ο ΜΆΔΑ 2 Π ΈΡΑ ΑΠ ’ ΤΟΝ ΜΎΘΟ Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα Γιάννης Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα.
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Παράδοση είναι: α) καθετί που παραδίδεται στις επόμενες γενιές. β) Η μετάδοση των διηγήσεων και των διδασκαλιών. γ)
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ 1.Αίτια και αφορμές: ο εθνικιστικός φανατισμός στην Γερμανία, ο οποίος έβλεπε τον Χριστιανισμό ως επιβίωμα.
Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Η θεραπεία του παράλυτου
19. Η χριστιανική κοινότητα μέσα σ’ έναν πλουραλιστικό κόσμο
10. Ο Ιησούς βαπτίζεται στον Ιορδάνη:
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
Η ΘΡΗΣΚ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Η ραββινική παράδοση θέλει την εκπαίδευση του παιδιού σύμφωνη με εκείνη των γονιών του. Συμβουλεύουν όμως τους παιδαγωγούς.
Εργασίες 3 και 4 από την σελίδα 62 του βιβλίου
Δ. Ε 6. Γιατί ο Ιησούς Χριστός ήταν και είναι «σημείο αντιλεγόμενο»;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ Β ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: κ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Κειμενικές εργασίες με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα
ΜΑΘΗΤΗΣ : ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΕΡΚΟΥΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜ / ΝΙΑ : 6/3/15 ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ.
18.Οι Προφήτες: το στόμα του Θεού
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια: Κατερίνα Ζιάκα Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος:
ΜΑΘΗΜΑ 21 ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β’2.  Μκ2,1 Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι  2Αμέσως.
Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Το Σάββατο του Λαζάρου γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου. Καθώς ο Χριστός ετοιμαζόταν για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα έμαθε ότι.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια: Κατερίνα Ζιάκα Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος:
26. Ευχέλαιο: Για την υγεία του σώματος και της ψυχής
Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΑΣΚΗΣΗ 1, ΣΕΛΙΔΑ 97 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Β3. Ασκηση 1 1. Ποια να ήταν τα συναισθήματα του Ιάειρου τη στιγμή που συναντά τον Χριστό; Πώς τον αντιμετωπίζει.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Π.Γ.Ε.Σ.Σ.Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ.
1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)
3. Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεισ των Αποστόλων
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ Θ.Μ.
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Προετοιμασία της Βιβλικής
Ενθαρρύνοντας την ανταπόκριση στη Βιβλική Αλήθεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Θρησκευτικά Νίκη Κωνσταντινίδη
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΔΙΔΑΔΚΑΛΟΣ
Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης
Ομαδα: …? (Β2) Μαριάννα Αδαμάκη Δήμητρα Ζιώγα Γιώργος Κόκκινος
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Σηκώνω χεράκι μιλάω Μάθημα: Θρησκευτικά
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης Δημήτρης Μπεκιάρης ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 3
Ο Ιησούς Βαπτίζεται Πρoτυπο Γυμνaσιο Ευαγγελικhσ Σχολησ Σμυρνησ
Δόξα στον Θεό! Ωσαννά! ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Β΄2
Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α’: ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ
Θρησκευτικά: Κεφάλαιο 22 Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού
Άσκηση 6 σελ.96 από το εργασία στην τάξη.
ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4
ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΣ Γιώργος Αγερίδης.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Γ2
Η συνΑντηση του ΧριστιανισμοΥ με τον ΕλληνισμΟ
Ο Ιησούς και οι μαθητές του
ΕικονογραφικοΙ κυκλοι δυτικησ τεχνησ
Ο Ιησούς Χριστός ως διδάσκαλος - Εισαγωγή στις παραβολές του
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Μυρσινη Ανδρινοπουλου Β1 25/2/2016.
Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης
Δειγµατική διδακτική προσέγγιση του λογισµικού "Όψεις της Θρησκείας"
Μάθημα: Θρησκευτικά Υπεύθυνος καθηγητής: κ
Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
Ο άνθρωπος ως διάκονος του πλησίον
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Ένα κήρυγμα του Χριστού στη Ναζαρέτ με ξεχωριστή σημασία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο χριστοσ – ο μοναδικοσ διδασκαλοσ Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Καπετανάκης ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙΑ: Βάσια Οικονομοπούλου, Βίκυ Διονυσοπούλου, Μαριλία Οικονομοπούλου, Στέλιος Καρυδάς, Παναγιώτης Μπέκιος

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ Διαβάζοντας τα δύο πρώτα αποσπάσματα του Ευαγγελίου του Λουκά (11,27 και 19,48) διαπιστώνουμε την απήχηση που είχε ο λόγος του κυρίου σ’ όλο το λαό, ακόμα και στις γυναίκες. Από το απόσπασμα του Ευαγγελίου του Μάρκου (1,22 και 4,33) παρατηρούμε τον τρόπο με τον οποίο ο Χριστός δίδασκε τον λόγο του, μέσα από παραβολές σαν αυτή με τα δύο σπίτια που αναφέρει ο ευαγγελιστής Ματθαίος (5-7). Ο τρόπος διδασκαλίας του ήταν ξεχωριστός σε αντίθεση με τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι γραμματείς μέχρι τότε.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Αυθεντικός Αγαπητός (δημοφιλής) Ευφυής Πρωτότυπος Παραστατικός Λαϊκός Μοναδικός Ασυνήθιστος

ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ; Οι γραμματείς ήταν αυτοί που μελετούσαν τον Μωσαϊκό νόμο και τις γραφές. Έδιναν τρομερή προσοχή στις λεπτομέρειες της θρησκείας. Δεν δέχονταν καμία μεταρρύθμιση και η ερμηνεία των νόμων ήταν κατά αποκλειστικότητα τους. Δίδασκαν σε ειδικούς χώρους (συναγωγές) και το ακροατήριο τους ήταν συγκεκριμένο (γυναίκες δεν δέχονταν). Ο Ιησούς μιλούσε με απλά λόγια για τη βασιλεία του Θεού, κατήγγειλε τους γραμματείς για την υποκριτική τους ζωή καθώς επίσης για το γεγονός ότι ήταν φιλάργυροι και εγωιστές. Δίδασκαν παντού και σε όλο τον κόσμο :άνδρες , γυναίκες, παιδιά.

ΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ; Ο Χριστός στο κήρυγμα του χρησιμοποιούσε πολλές φορές παραβολές. Οι παραβολές ήταν μικρές ευχάριστες ιστορίες με θέματα παρμένα από την καθημερινή ζωή και τη φύση ,που εκφράζουν με απλό και αριστουργηματικό τρόπο , μεγάλες αλήθειες για τη βασιλεία του θεού π.χ. τι είναι, πόσο αξίζει, πως πρέπει να ζει κανείς κλπ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ; Στόχος της παραβολής ήταν: να αφυπνίσει, να σκεφτεί, να προβληματίσει και να πάρει προσωπική θέση το ακροατήριο. Επίσης με αυτόν τον τρόπο γινόταν κατανοητός απ’ όλους. Μέσα από τις παραβολές ο Χριστός: 1. Ενθάρρυνε 2. Προειδοποιούσε 3. Έδινε ελπίδα 4. Καλούσε σε μετάνοια 5. Παρηγορούσε

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ Το νόημα της παραβολής. Καθώς μεγαλώνουμε πραγματοποιούμε τους στόχους μας και κάνουμε όνειρα , θα πρέπει να προσέξουμε σε ποια θεμέλια χτίζουμε τη ζωή μας . Αν η ζωή μας στηρίζεται σε εφήμερες αξίες και όχι στην αλήθεια του θεού θα κινδυνεύσουμε όταν έρθουν δύσκολες στιγμές. Ο τρόπος ζωής που μας έδειξε ο χριστός μέσα από το κήρυγμά του και τον τρόπο ζωής του είναι παράδειγμα για μας πάνω στο οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε τη ΖΩΗ μας. Στον επίλογο της λεγόμενης «επί του Όρους ομιλία» ο Ιησούς είπε την παραβολή με τα δύο σπίτια. Σύμφωνα μ’ αυτή ένας λογικός άνθρωπος χτίζει το σπίτι του πάνω σε στέρεο έδαφος και γερά θεμέλια για να του εξασφαλίσουν σταθερότητα και σιγουριά. Αντίθετα όταν τα θεμέλια είναι σαθρά , τότε αυτό μπορεί εύκολα να καταρρεύσει.

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΟΣ