Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3. Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεισ των Αποστόλων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3. Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεισ των Αποστόλων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3. Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεισ των Αποστόλων
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 3. Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεισ των Αποστόλων ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑ: Β2’ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΜΑΡΙΝΑ ΜΙΡΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

2 Ερωτήσεις σελ.22 Ερώτηση 3. Βρείτε από την Κ. Διαθήκη τα παρακάτω χωρία των 4 Ευαγγελίων: Μτ 21, 9. Μκ 11, Λκ 19, Ιω 12, Γράψτε τα σε 4 παράλληλες στήλες και εντοπίστε ομοιότητες και διαφορές που έχουν μεταξύ τους.

3 Μτ 21,9 Μκ 11, 9-10 Λκ 19, 37-38 Ιω 12, 12-13 9. Οι δε όχλοι οι προπορευόμενοι και οι ακολουθούντες έκραζον, λέγοντες· Ωσαννά τω υιώ Δαβίδ· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου· Ωσαννά εν τοις υψίστοις. 9. Και οι προπορευόμενοι και οι ακολουθούντες έκραζον, λέγοντες· Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου. 10. Ευλογημένη η ερχομένη βασιλεία εν ονόματι Κυρίου του πατρός ημών Δαβίδ· Ωσαννά εν τοις υψίστοις. 37. Και ότε επλησίαζεν ήδη εις την κατάβασιν του όρους των Ελαιών, ήρχισαν άπαν το πλήθος των μαθητών χαίροντες να υμνώσι τον Θεόν μεγαλοφώνως διά πάντα τα θαύματα, τα οποία είδον, 38. λέγοντες· Ευλογημένος ο ερχόμενος Βασιλεύς εν ονόματι του Κυρίου· ειρήνη εν ουρανώ, και δόξα εν υψίστοις. 12. Τη επαύριον όχλος πολύς ο ελθών εις την εορτήν, ακούσαντες ότι έρχεται ο Ιησούς εις Ιεροσόλυμα, 13. έλαβον τα βαΐα των φοινίκων και εξήλθον εις υπάντησιν αυτού και έκραζον· Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ.

4 Ομοιότητες και διαφορές
Τα τέσσερα αυτά χωρία της Καινής Διαθήκης περιγράφουν την θερμή υποδοχή των κατοίκων της Ιερουσαλήμ στον Ιησού και ως τον αναμενόμενο Μεσσία. Και στα τέσσερα χωρία αναφέρεται ο Ιησούς ως ο απεσταλμένος του Θεού. Τα χωρία των Ευαγγελιστών Ματθαίου και Μάρκου αναφέρονται στον Δαβίδ. Στα χωρία των Ευαγγελιστών Λουκά και Ιωάννη αναφέρεται ο Ιησούς ως Βασιλιάς. Από το κείμενο παρατηρούμε πως το λατρευτικό επιφώνημα <<ωσαννά>> αναφέρεται στα τρία χωρία (Ματθαίου, Μάρκου, Ιωάννη) εκτός του Ευαγγελιστή Λουκά. Στο χωρίον του Ευαγγελιστή Λουκά δίνεται η πληροφορία πως ο Ιησούς κατέβηκε από το όρος των Ελαιών και στου Ιωάννη πως οι Ισραηλίτες όταν άκουσαν ότι έρχεται ο Ιησούς, πήραν βάγια από τους φοίνικες πριν βγουν να τον προϋπαντήσουν.

5

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "3. Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεισ των Αποστόλων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google