Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η θεραπεία του παράλυτου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η θεραπεία του παράλυτου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η θεραπεία του παράλυτου
Δημήτρης Παΐζης Ραντόικοβιτς Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Καπετανάκης

2 Περίληψη του μαθήματος
Ο Ιησούς βρισκόταν στην Καπερναούμ και δίδασκε. Τότε κάποιοι έφεραν έναν παράλυτο, για να θεραπευτεί από Αυτόν. Πίνακας του Bartolomé Esteban Murillo , που απεικονίζει τον Ιησού να θεραπεύει παράλυτο.

3 Περίληψη του μαθήματος
Ο Ιησούς συγχώρησε στον παράλυτο τις αμαρτίες του, γεγονός που θεωρήθηκε βλασφημία από τους γραμματείς. Αυτός τότε είπε στον παράλυτο να σηκωθεί, να πάρει το κρεβάτι του και να πάει σπίτι του. Έτσι ο Ιησούς απέδειξε ότι είχε τη δύναμη να συγχωρεί αμαρτίες.

4

5 Εκφώνηση της ερώτησης Ο παράλυτος και όλοι όσοι ήταν εκεί, αυτό που περίμεναν από τον Ιησού ήταν να τον γιατρέψει. Ο Ιησούς όμως πρώτα του συγχωρεί τις αμαρτίες. Με τη συγχώρηση αυτή τι αλλάζει μέσα στην ψυχή του παράλυτου σε σχέση με τον Θεό;

6 Απάντηση στο ερώτημα Εκείνη την περίοδο, οι Ισραηλίτες πίστευαν πως οι ασθένειες έρχονταν από το Θεό ως τιμωρία για τις αμαρτίες τους (ή τις αμαρτίες των γονέων του ασθενή). Έτσι, οι ανάπηροι φοβούνταν το Θεό και ένιωθαν ενοχές.

7 Απάντηση στο ερώτημα Με τη συγχώρηση των αμαρτιών, προβάλλεται το μήνυμα πως ο Θεός δεν είναι τιμωρητικός, και ότι, εάν μετανιώσουμε πραγματικά, θα μας συγχωρέσει. Ακόμα, ο φόβος για το θυμό του Θεού εξαφανίστηκε.

8 Απάντηση στο ερώτημα Με τα θαύματά του, ο Ιησούς απάλλαξε μερικούς ασθενείς από την αρρώστια και όλους τους ασθενείς από το ψυχικό τους βάρος.

9 Πηγές εικόνων http://tamikiamou.blogspot.gr/2012/03/blog-post_26.html

10 Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Τέλος Ευχαριστώ για την προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Η θεραπεία του παράλυτου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google