Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης Επιμέλεια: Καραγιάννη Ελένη Κυριακίδου Κλεονίκη Μίρκου Μαρίνα Μπαούση Μυρτώ Ναζαρία Ιουλία Τάξη: Β΄2 Έτος: Όνομα ομάδας: Σηκώνω χεράκι μιλάω

2 Επεξεργασία σελ.53 Άσκηση 1
Επεξεργασία σελ.53 Άσκηση 1 Πώς ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του Ιησού, όταν τους κάλεσε να τον ακολουθήσουν; Υπογραμμίστε και σχολιάστε τους σχετικούς στίχους του κειμένου α’.

3 Απάντηση: ~Μκ 1, 17-18: «Ακολουθήστε με, τους είπε ο Ιησούς, και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων. Κι αυτοί αμέσως άφησαν τα δίχτυα και τον ακολούθησαν.»

4 ~Μκ 1, 19-20: «Αφού προχώρησε λίγο πιο πέρα ο Ιησούς, είδε τον Ιάκωβο τον γιο του Ζεβεδαίου και τον αδερφό του τον Ιωάννη να τακτοποιούν κι αυτοί τα δίχτυα μέσα στο ψαροκάικο, και τους κάλεσε αμέσως. Αυτοί άφησαν τότε τον πατέρα τους τον Ζεβεδαίο στο ψαροκάικο με τους εργάτες αλιείας και τον ακολούθησαν.»

5 ~Μτ 9,9: «Προχωρώντας ο Ιησούς… είδε να κάθεται στο τελωνείο ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Ματθαίο, και του λέει: ‘’Ακολούθησέ με’’. Κι εκείνος σηκώθηκε και τον ακολούθησε».

6 Οι μαθητές του Ιησού ανταποκρίθηκαν αμέσως στην κλήση του, αφού γνωρίζονταν από πριν και είχαν προετοιμαστεί γι’ αυτό το κάλεσμα . Όλοι οι μαθητές είχαν έντονες θρησκευτικές ανησυχίες, ενώ κάποιοι από αυτούς πιθανόν να ήταν μαθητές του Ιωάννη του Προδρόμου.

7 Εργασία σελ.53 Στο Σύμβολο της Πίστεως (το ‘’Πιστεύω’’) δηλώνουμε
ότι η Εκκλησία είναι και «αποστολική». Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί το κάνουμε αυτό, διαβάζοντας το διπλανό κείμενο και υπογραμμίζοντας σε αυτό τις σχετικές λέξεις ή φράσεις.

8

9 Απάντηση: Η Εκκλησία ιδρύθηκε από τον πρώτο απόστολο, τον Ιησού Χριστό. Μετά την Πεντηκοστή το έργο του Ιησού συνεχίστηκε από τους αποστόλους, οι οποίοι κήρυξαν σε όλα τα έθνη για τη Βασιλεία του Θεού και την αιώνια ζωή, μέσα από την εμπειρία που είχαν από τη σχέση τους με τον Ιησού Χριστό. Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας λέγεται και ‘’αποστολική’’, γιατί από την εποχή των αποστόλων μέχρι σήμερα η πίστη μας παραμένει αναλλοίωτη.

10 !ΤΕΛΟΣ! !ΤΕΛΟΣ! !!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!!


Κατέβασμα ppt "ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google