Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Σηκώνω χεράκι μιλάω Μάθημα: Θρησκευτικά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Σηκώνω χεράκι μιλάω Μάθημα: Θρησκευτικά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Κυριακή προσευχή (Πάτερ ἡμῶν): Στον καινούργιο κόσμο του Θεού οι άνθρωποι προσεύχονται
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Σηκώνω χεράκι μιλάω Μάθημα: Θρησκευτικά Επιμέλεια: Ελένη Καραγιάννη, Κέλλυ Κυριακίδου, Μαρίνα Μίρκου, Μυρτώ Μπαούση, Ιουλία Ναζαρία Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Σχολικό έτος:

2 Βιβλίο Θρησκευτικών, σελ. 82, Επεξεργασία 2
Ο Χριστός διαβεβαιώνει: «Όποιος ζητάει λαβαίνει» (κείμ. β’). Πολλοί όμως παραπονιούνται ότι ο Θεός δεν απαντάει στις προσευχές τους. Τι διδάσκει με την προσευχή του στη Γεσθημανή; (κείμ. α’: Μτ 26, 39)

3 Απάντηση Ο Ιησούς και με την προσευχή του στη Γεσθημανή μας δείχνει ότι ο Θεός πάντα γνωρίζει ποιο είναι το σωστό για τους ανθρώπους. Αυτό που κυρίως χρειάζεται από εκείνους που προσεύχονται είναι να έχουν πίστη και εμπιστοσύνη στην αγάπη και τη σοφία του Θεού. Με την προσευχή οι πιστοί κερδίζουν: εμπιστοσύνη, παρηγοριά και θάρρος, υπομονή, δύναμη και ελπίδα. Φωτίζονται και αλλάζουν. Ο Θεός πάντα απαντά στις προσευχές των ανθρώπων όχι όμως με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν, αλλά δίνοντάς τους εκείνα που αληθινά χρειάζονται.

4 Απάντηση (συνέχεια) Βέβαια, πολλοί από εκείνους που προσεύχονται, πολλές φορές ζητούν πράγματα παράξενα, ιδιοτελή, υπερβολικά και απαράδεκτα, ακόμα και πράγματα που μπορούν να προξενήσουν κακό στους συνανθρώπους τους. Όπως είναι φυσικό, είναι ανίκανο να ικανοποιηθούν τέτοια αιτήματα.

5 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
ΤΕΛΟΣ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Ομάδα: Σηκώνω χεράκι μιλάω Μάθημα: Θρησκευτικά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google