Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α

2 Η εκφώνηση του βιβλίου σελίδα 50
Ερώτηση 5 Εκφράστε τις ιδέες σας γύρω από το τι μπορεί να φανερώνει για τη δύναμη και τη δράση του θεού η φλεγόμενη βάτος.

3 Απάντηση Η φλεγόμενη βάτος μπορεί να φανερώνει:
Α) Τη δόξα του Θεού, δηλαδή τη μεγαλειώδη παρουσία του στην ανθρώπινη ιστορία. Β) Ότι είναι παντού παρών, ότι ακόμη και χωρίς να το καταλαβαίνουμε βρίσκεται κοντά μας. Έτσι μας βοηθά αλλά και μας στηρίζει. Επίσης βλέπει όλες τις πράξεις μας αλλά και τις προσευχές μας προς Αυτόν. Γ)Το ενδιαφέρον και την αγάπη Του για τον άνθρωπο, ο οποίος διαπιστώνει ότι ο Θεός επεμβαίνει λυτρωτικά στη ζωή του.

4 Ερώτηση 2 βιβλίο σελίδα 51 Γράψτε ένα γράμμα σαν ένας υπόδουλος Ισραηλίτης ή φανταστείτε τις συζητήσεις των Ισραηλιτών μετά τις ανακοινώσεις των Μωυσή - Ααρών. Παρουσιάστε την εργασία σας στην τάξη.

5 Β=Ισραηλίτης 2( Βενιαμίν)
Α=Ισραηλίτης 1( Δαβίδ) Β=Ισραηλίτης 2( Βενιαμίν) Α-Άκουσες τι είπε εκείνος; Β-Ναι είπε ότι κάποιος του είπε να φρύγουμε οι Ισραηλίτες από την Αίγυπτο και να πάμε να ζήσουμε σε άλλη χωρά. Α-Και εγώ αυτό άκουσα. Λες να είναι αλήθεια; Β-Γιατί όχι. Για να το λέει εκείνος κάτι θα σημαίνει. Δεν γίνεται να το έβγαλε από το μυαλό του Α-Λες ο Κύριος να έχει στρέψει το ενδιαφέρον στον λαό μας; Β-Ναι. Μάλλον είδε την δυστυχία μας και μας λυπήθηκε ευτυχώς. Α-Ας σκύψουμε και ας προσκυνήσουμε τον Κύριο για το ενδιαφέρον που μας έδειξε. Β-Ναι, δίκιο έχεις. [ Μόλις τέλειωσαν την κουβέντα τους έσκυψαν και προσκυνήσαν. ]

6 ΒΕΡΑ ΚΑΡΥΩΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google