Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΡΑ

2 Ποια πρόσωπα βρίσκονταν τη στιγμή που ο Ιησούς έδινε και πάλι τη ζωή στην κόρη του Ιαείρου; Για ποιον λόγο νομίζετε ότι ο Ιησούς έδωσε αυστηρή εντολή να μη μαθευτεί το γεγονός αυτό; Βιβλίο, σελ. 79 Ασκ. 4

3 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο αρχισυναγωγός Ιάειρος ζήτησε από τον Ιησού να θεραπεύσει την κόρη του, που κινδύνευε να πεθάνει. Ο Ιησούς με τον Ιάειρο κατευθύνονται στο σπίτι του αρχισυναγωγού και πληροφορούνται ότι το κορίτσι πέθανε. Ο Ιησούς λέει στο Ιάειρο να μην φοβάται, αλλά να έχει πίστη. Φτάνοντας στο σπίτι , βρίσκουν τους ανθρώπους να κλαίνε για το θάνατο του κοριτσιού. Τότε ο Ιησούς τους λέει ότι δεν πέθανε, αλλά κοιμάται. Ακούγοντας αυτά τα λόγια, οι άνθρωποι τον περιγελούν. Ο Ιησους με τον Ιάειρο, τη γυναίκα του και τους μαθημτές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη μπαίνουν στο σπίτι. Ο Ιησούς πιάνει το κορίτσι από το χέρι και του λέει να σηκωθεί πάνω. Το δωδεκάχρονο κορίτσι σηκώθηκε και περπάτησε. Ο Ιησούς είπε να δώσουν στο παιδί να φάει και ζήτησε να μην μάθει κανείς για όσα συνέβησαν.

4 Όταν ο Ιησούς έκανε το θαύμα του, τα άτομα τα οποία παρευρίσκονταν εκεί ήταν η μητέρα και ο πατέρας της κοπέλας, αλλά και οι τρεις μαθητές του, Ιωάννης, Πέτρος και Ιάκωβος.

5 Όπως είδαμε και σε προηγούμενα μαθήματα, ο Ιησούς συχνά έλεγε στους ανθρώπους να κρατήσουν μυστικά τα θαύματά του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν έκανε τα θαύματα προκειμένου να αποδείξει κάτι σε κάποιον, αφού ο Θεός μας έχει δώσει την ελευθερία να πιστεύουμε ό,τι θεωρούμε εμείς σωστό. Κάνοντας λοιπόν θαύματα, τα οποία θα τα μάθαινε όλος ο κόσμος, όλοι θα πίστευαν, αλλά όχι γιατί το ένστικτό τους τούς έλεγε να πιστέψουν, αλλά μόνο και μόνο επειδή θα έβλεπαν τα θαύματα Του και θα καταλάβαιναν πως μόνο ένας Θεός θα μπορούσε να τα κάνει αυτά.

6 Έτσι συμπεραίνουμε, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πίστευαν στον Χριστό δεν το έκαναν επειδή αναγκάστηκαν να το κάνουν, αλλά επειδή τους συνεπήρε με τον λόγο του και τις παραβολές του!

7 Τ Ε Λ Ο Σ


Κατέβασμα ppt "Π.Π.Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google