Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
ΒΟΥΝΙΣΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ Αποσπάσματα από ένα άρθρο του Ντείβιντ Μπραντ Μπεργκ με τον ίδιο τίτλο.

2 Στις κορυφές των βουνών δεν υπάρχει ποτέ συνωστισμός
Στις κορυφές των βουνών δεν υπάρχει ποτέ συνωστισμός. Γιατί όμως; Επειδή για να ανέβεις εκεί πάνω θέλει κόπο. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να ανέβουν πάνω στα βουνά.

3 Στο βουνό υπάρχει περισσότερο φως
Στο βουνό υπάρχει περισσότερο φως. Το σκοτάδι μπορεί να έχει πέσει στη κοιλάδα εδώ και αρκετή ώρα, όμως πάνω στο βουνό μπορείς να δεις ακόμη τον ήλιο.

4 Η κοιλάδα είναι πάντα σκοτεινή – γεμάτη κόσμο και πράγματα, συνήθως όμως είναι μέσα στο σκοτάδι.

5 Στο βουνό φυσάει αέρας και κάνει κρύο, είναι όμως συναρπαστικό.
Αν πρόκειται να ανεβείς σε ένα βουνό, πρέπει να αισθάνεσαι πως αξίζει να πεθάνεις γι’ αυτό!

6 Οποιοδήποτε βουνό – το βουνό της ζωής, το βουνό της εκπλήρωσης, το βουνό των εμποδίων, των δυσκολιών – πρέπει να αξίζει την πάλη ενάντια στον άνεμο, το κρύο και τις θύελλες, που συμβολίζουν τις αντιξοότητες.

7 Μόνο οι πρωτοπόροι αναρριχώνται στα βουνά – οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κάτι που λίγοι έχουν κάνει στο παρελθόν, οι άνθρωποι που θέλουν να βρεθούν πάνω από το πλήθος και να προχωρήσουνε πέρα από αυτά που κατόρθωσαν οι άλλοι!

8 Οι πρωτοπόροι πρέπει να έχουν:
Όραμα – όραμα για να δούνε αυτό που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει. Πίστη – πίστη για να πιστέψουν πράγματα που κανείς άλλος δεν τα πιστεύει. Πρωτοβουλία – πρωτοβουλία για να είναι οι πρώτοι που θα το προσπαθήσουν. Κουράγιο – το ψυχικό σθένος για να φθάσουν μέχρι το τέλος!

9 Πάνω στο βουνό νιώθεις σα να ζεις στην αιωνιότητα.
Βλέπεις τον κόσμο στη σωστή του προοπτική, με την μια οροσειρά μετά την άλλη που πρέπει να κατακτήσεις και ένα κόσμο που είναι πέρα από την ορατότητα και τον ορίζοντα του καθημερινού ανθρώπου.

10 Στην κοιλάδα, οι άνθρωποι είναι τόσο εγκλωβισμένοι μέσα στο πλήθος και σ’ έναν υλιστικό κόσμο ψευδαισθήσεων που δεν μπορούν να δουν τίποτα άλλο εκτός από το χρόνο, τα πλάσματα του χρόνου και τα πράγματα του χρόνου, που σύντομα θα χαθούν.

11 Ο άνθρωπος είναι ο κυρίαρχος της κοιλάδας.
Όμως μόνο ο Θεός είναι ο κυρίαρχος πάνω στο βουνό. Πάνω στο βουνό ατενίζεις μακρινές κορυφές που σε περιμένουν να τις ανέβεις, βλέπεις κοιλάδες στο βάθος που σε περιμένουν να τις διασχίσεις. Βλέπεις πράγματα, που οι άνθρωποι στην κοιλάδα δεν μπορούν ποτέ να δουν ή έστω να κατανοήσουν. Οι άνθρωποι που ζούνε στη κοιλάδα νομίζουν πως είναι Θεοί, επειδή είναι κυρίαρχοι του εαυτού τους. Νιώθουν τόση μεγάλη ασφάλεια που νομίζουν ότι δεν χρειάζονται το Θεό.

12 ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΡΡΑΛΕΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ!

13 ΤΙ ΑΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ;
Ακούς πράγματα που θα αντηχήσουν σε όλο το κόσμο. Τι ακούς μέσα στην ησυχία; Ψίθυρους που θα αλλάξουν τη πορεία της ιστορίας!

14 Το πιο υπέροχο κήρυγμα που ακούστηκε ποτέ, η "Επί του Όρους Ομιλία”, δόθηκε σε λίγα μόνο άτομα πάνω σε ένα βουνό απ’ τον μεγαλύτερο ορειβάτη όλων, τον Ιησού, ο οποίος τελικά ανέβηκε στο τελευταίο Του βουνό — το Γολγοθά — και πέθανε μόνος για τις αμαρτίες του κόσμου. Αυτό ήταν ένα βουνό που μόνο Αυτός μπορούσε να ανέβει για μένα και για σένα, όμως τα κατάφερε!

15 Τι ήταν αυτό που τους άλλαξε, ώστε να αλλάξουν το κόσμο μετά;
Αφού οι μαθητές του Ιησού είχαν ακούσει την “Επί του Όρους Ομιλία” Του, κατέβηκαν από το βουνό και άλλαξαν τον κόσμο. Δεν ήταν ποτέ πια οι ίδιοι. Τι ήταν αυτό που τους άλλαξε, ώστε να αλλάξουν το κόσμο μετά;

16 Η ζωή είναι επάνω στο βουνό! Φύγε από τη κοιλάδα!
Άκουσαν τη φωνή του Θεού να τους διδάσκει πράγματα που ήταν εντελώς αντίθετα από αυτά που ακούγονταν στην κοιλάδα! Η ζωή είναι επάνω στο βουνό! Φύγε από τη κοιλάδα! “Πετά σαν ένα πουλί στο δικό σου βουνό” Ψαλμός 11:1

17 Ο Ιησούς σε προσκαλεί να ανέβεις στο βουνό μαζί Του.
Αν δεν Τον έχεις δεχτεί ακόμα, ζήτησε Του να έρθει στην καρδιά σου λέγοντας την παρακάτω προσευχή: “Αγαπημένε μου Ιησού, πιστεύω ότι Εσύ είσαι ο Γιος του Θεού και ο Σωτήρας μου. Χρειάζομαι την αγάπη Σου να με εξαγνίσει από τα σφάλματα μου και τα λάθη μου. Χρειάζομαι το φως Σου να διώξει όλο το σκοτάδι. Χρειάζομαι τη δική Σου ειρήνη να πλημμυρίσει και να χορτάσει την καρδιά μου. Ανοίγω τώρα την πόρτα της καρδιάς μου και ζητάω από Σένα να έρθεις στη ζωή μου και να μου δώσεις το δώρο Σου για αιώνια ζωή. Αμήν.” ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ Για περισσότερα μηνύματα σε μορφή PowerPoint επισκεφτείτε το: Επικοινωνήστε μαζί μας στο:


Κατέβασμα ppt "ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google