Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΔΙΔΑΔΚΑΛΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΔΙΔΑΔΚΑΛΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΔΙΔΑΔΚΑΛΟΣ
ΟΜΑΔΑ: ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΣΤΥΛΙΑΗ ΚΛΑΔΗ-ΜΟΡΦΗ ΟΛΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΝΙΚΗ ΜΑΡΑΣΛΙΔΟΥ ΔΑΝΑΗ- ΜΑΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΠΓΕΣΣ ΤΜΗΜΑ: Β2 ΥΠΕΘΥΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

2 Σελίδα 61, άσκηση 2 Με βάση τις πληροφορίες που μας δίνει το κείμενο α’ περιγράψτε ποια χαρακτηριστικά είχε ο Ιησούς ως δάσκαλος.

3 Απάντηση Ο Ιησούς ως δάσκαλος διέφερε από τους δασκάλους (ραβίνους) της εποχής του. (Μκ 1, 22). << Έμεναν κατάπληκτοι οι άνθρωποι από τη διδιασκαλία του, γιατί δίδασκε με αυθεντία κι όχι όπως δίδασκαν οι γραμματείς.>>

4 Απάντηση Διέθετε πρωτοτυπία κι ήταν αυθεντικός. Δεν έκανε διακρίσεις. Μαθητές του ήταν όλοι ήθελαν, ακόμη και γυναίκες. Το γεγονός ότι είχε γυναίκες ως μαθήτριες ήταν πρωτόγνωρο για την εποχή του.

5 Απάντηση Κατά τη διδασκαλία του αναφερόταν στις Γραφές, αλλά πρόσθετε και δικά του πράγματα, καινούργια, ασυνήθιστα και πρωτάκουστα, γι’ αυτό και οι φρουροί που πήγαν να τον συλλάβουν, δεν ήθελαν να το πράξουν και είπαν στους αρχιερείς και τους Φαρισαίους: <<Ποτέ δε μίλησε άνθρωπος όπως αυτός>> (Ιω 7, 46).

6 Απάντηση Προσάρμοζε το κήρυγμά του, ανάλογα με το ακροατήριό του (Λκ 4, 42). Κρατούσε ζωηρό το ενδιαφέρον του ακροατηρίου του, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και τη φύση.

7 Απάντηση Δε δίδασκε σε συγκεκριμένους και περιορισμένους χώρους, αλλά οπουδήποτε του δινόταν αφορμή. Είχε αμεσότητα λόγου, γοήτευε το ακροατήριό του (Λκ 11, 27) και ο κόσμος που τον άκουγε <<κρεμόταν από τα χείλη του>> (Λκ 19, 48).

8 Τέλος ! Ευχαριστούμε


Κατέβασμα ppt "Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΔΙΔΑΔΚΑΛΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google