Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρησκευτικά Νίκη Κωνσταντινίδη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρησκευτικά Νίκη Κωνσταντινίδη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θρησκευτικά Νίκη Κωνσταντινίδη
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 23 Η Ανάσταση της κόρης του Ιαείρου: Ο Χριστός χαρίζει ξανά το δώρο της ζωής Θρησκευτικά Νίκη Κωνσταντινίδη

2 Σελίδα 97,άσκηση 3 Γιατί οι άνθρωποι αντέδρασαν και περιγέλασαν ακούγοντας τα λόγια του Χριστού : «Το παιδί δεν πέθανε, αλλά κοιμάται» ; Σήμερα οι χριστιανοί μπορούν να καταλάβουν τα λόγια αυτά ; (βλ. και το κείμενο του αποστόλου Παύλου)

3 Όταν ο Χριστός έφτασε στο σπίτι του αρχισυναγωγού Ιαείρου όλος ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έκλαιγε για το θάνατο της κόρης του τελευταίου. Ο Ιησούς ανακοίνωσε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ότι το παιδί δεν πέθανε αλλά κοιμάται. Όμως ο κόσμος δεν πίστεψε στα λόγια του Χριστού και άρχισε να τον εμπαίζει και να τον κοροϊδεύει. Ήταν αδύνατον να πιστέψουν ότι ο Χριστός κατάφερε να νικήσει το θάνατο και να καταδείξει ότι ο θάνατος ή η «κοίμηση» ενός ανθρώπου , όπως λέγεται πνευματικά, είναι μια εντελώς προσωρινή κατάσταση εν αναμονή του νέου κόσμου της Βασιλείας του Θεού που σημαίνει την αληθινή και αιώνια ζωή.

4 Τα λόγια του Χριστού γίνονται πιο κατανοητά στις ημέρες μας που οι χριστιανοί πιστεύουν και βιώνουν την Ανάσταση του Κυρίου μετά το σταυρικό του θάνατο. Μέσα από την Ανάσταση του Κυρίου οι χριστιανοί προσδοκούν την ανάσταση των νεκρών κατά τη Δευτέρα Παρουσία .

5 Το ίδιο μήνυμα διδάσκει στους χριστιανούς και το απόσπασμα της επιστολής του Αποστόλου Παύλου (Α Θεσ 4,13-14). Ειδικότερα ο Απόστολος υπογραμμίζει ότι οι χριστιανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι αφού πιστεύουν στο θάνατο και στην εκ νεκρών ανάσταση του Χριστού το ίδιο θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι γίνεται με όλους τους ανθρώπους που πεθαίνουν πιστεύοντας στο Χριστό. Όλοι οι «κοιμηθέντες» μετά από το μεταβατικό στάδιο της κοιμήσεώς τους θα μεταβούν σε μια αληθινή αιώνια ζωή κοντά στο Χριστό,όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου,δηλαδή η αναμενόμενη από όλους τους χριστιανούς Δευτέρα Παρουσία.

6

7 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Θρησκευτικά Νίκη Κωνσταντινίδη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google