Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α’: ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α’: ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α’: ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Π.Γ.Ε.Σ.Σ Β2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΣΕΛΙΔΑ 22 ΕΡΩΤΗΣΗ 3 ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

2 ΕΡΩΤΗΣΗ 3 Βρείτε από την Κ. Διαθήκη τα παρακάτω χωρία των 4 Ευαγγελίων: Μτ 21, 9. Μκ 11, Λκ 19, Ιω 12, Γράψτε τα σε 4 παράλληλες στήλες και εντοπίστε ομοιότητες και διαφορές που έχουν μεταξύ τους.

3 ΤΑ ΧΩΡΙΑ Μτ 21,9 Μκ 11, 9-10 Λκ 19, 37-38 Ιω 12, 12-13 Και το πλήθος, όσοι βάδιζαν μπροστά του κι όσοι ακολουθούσαν, κραύγαζαν: Δόξα στον Υιό του Δαβίδ! Ευλογημένος αυτός που έρχεται σταλμένος από τον Κύριο! Δόξα στον ύψιστο Θεό! Όσοι βάδιζαν μπροστά και όσοι ακολουθούσαν από πίσω κραύγαζαν: Δόξα στον Θεό! Ευλογημένος αυτός που έρχεται σταλμένος απ’ τον Κύριο! Ευλογημένη η βασιλεία του προγόνου μας Δαβίδ, που έρχεται στ’ όνομα του Κυρίου! Δόξα στον ύψιστο Θεό! Όταν ο Ιησούς πλησίαζε πια στο σημείο που κατηφορίζει από το όρος των Ελαίων, το πλήθος των μαθητών του άρχισαν να δοξάζουν χαρούμενοι το Θεό με δυνατή φωνή για όλα τα θαύματα που είδαν. «Ευλογημένος ο βασιλιάς που έρχεται σταλμένος απ’ τον Κύριο!» έλεγαν. «Ειρήνη στον ουρανό και δόξα στον ύψιστο Θεό!» Την άλλη μέρα, το μεγάλο πλήθος που είχε έρθει για τη γιορτή του Πάσχα, όταν άκουσαν ότι έρχεται ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα, πήραν κλαδιά φοινικιάς, και βγήκαν από την πόλη να τον προϋπαντήσουν κραυγάζοντας: Δόξα στο Θεό! Ευλογημένος αυτός που έρχεται σταλμένος απ’ τον Κύριο! Ευλογημένος ο βασιλιάς του Ισραήλ!

4 ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ Αναφέρονται στο ίδιο θέμα, το οποίο είναι η είσοδος του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα και το πλήθος το οποίο τον ακολουθούσε και κραύγαζε. Και στα τέσσερα ευλογούν αυτόν που είναι σταλμένος απ’ τον Κύριο, αλλά… Και στα τέσσερα δοξάζουν τον Θεό, μόνο που…

5 ΔΙΑΦΟΡΕΣ …στο κατά Λουκά, τον αναφέρει ως βασιλιά, στο κατά Μάρκο, έμμεσα τον αναφέρουν και ως πρόγονο του Δαβίδ και στο κατά Ιωάννη και ως βασιλιά του Ισραήλ. … στο κατά Ματθαίον και κατά Λουκά χρησιμοποιούν και το επίθετο ύψιστος.

6 ΔΙΑΦΟΡΕΣ Στα χώρια υπάρχουν και κάποια στοιχεία, τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβώς διαφορές, αλλά στοιχεία τα οποία αναφέρονται μόνο σε κάποιο από τα χώρια. Αυτά είναι: Στο κατά Ματθαίον λένε πως δοξάζουν και τον Υιό του Δαβίδ. Στο κατά Λουκά, λένε και «Ειρήνη στον ουρανό». Στο κατά Λουκά, μας δίνεται και μια επιπλέον πληροφορία για το που βρισκόταν ο Χριστός: «πλησίαζε πια στο σημείο που κατηφορίζει από το όρος των Ελαίων». Στο κατά Ιωάννη, αναφέρει ότι το πλήθος είχε πάει εκεί για τη γιορτή του Πάσχα και όταν έμαθαν ότι ερχόταν ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα, πήραν κλαδιά φοινικιάς και πήγαν να τον προϋπαντήσουν.

7 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
!!!ΤΕΛΟΣ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Α’: ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google