Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΜΆΔΑ 2 Π ΈΡΑ ΑΠ ’ ΤΟΝ ΜΎΘΟ Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα Γιάννης Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΜΆΔΑ 2 Π ΈΡΑ ΑΠ ’ ΤΟΝ ΜΎΘΟ Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα Γιάννης Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΜΆΔΑ 2 Π ΈΡΑ ΑΠ ’ ΤΟΝ ΜΎΘΟ Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα Γιάννης Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα Γιάννης

2 Ε ΙΚΌΝΑ 1 Ο ∆ ΊΑΣ ΚΑΙ Ο Ε ΡΜΉΣ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ Φ ΙΛΉΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Β ΑΥΚΊΔΑΣ 5

3 .. Ο μύθος λέει… Κάποτε στα πολύ παλιά χρόνια ο Δίας μαζί με τον Ερμή αποφάσισαν να κατέβουν από τον Όλυμπο σε ένα χωριό για να δουν εάν τα πηγαίνουν καλά οι θνητοί. Έτσι σαν ζητιάνοι ντυμένοι, επισκέπτονταν κάθε σπίτι με την σειρά, ώσπου έφτασαν και στο σπίτι της Βαυκίδας και του Φιλήμονα.

4 Ε ΙΚΌΝΑ 2 ∆ ΕΊΠΝΟ ΣΤΟΥΣ Ε ΜΜΑΟΎΣ

5 .. Ο μύθος λέει… Κάποια μέρα, μετά την Ανάσταση του Κυρίου (Ιησού), περπατούσαν στον δρόμο δύο από τους μαθητές του, και θρηνούσαν για τον δάσκαλό τους. Μετά από λίγο πέρασε ένας άνδρας, ολόιδιος με τον Χριστό. Τότε, με το που τον είδαν, χωρίς να τους πει το όνομά του, τον πρότειναν να έρθει μαζί τους να τον φιλέψουν κι αυτόν κάτι οι Εμμαοί. Εκείνος ο μυστηριώδες άνδρας, ήταν όντως ο Χριστός.

6 Ε ΙΚΌΝΑ 3 Η ΑΡΠΑΓΉ ΤΗΣ Ε ΥΡΏΠΗΣ

7 .. Ο γνωστός μύθος της Ευρώπης… H Ευρώπη μια μέρα πήγε στα λιβάδια για να παίξει με τις φίλες της. Ο Δίας για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε ήρεμο ταύρο. Η Ευρώπη άρχισε να τον χαϊδεύει μέχρι που άρχισε να τον ιππεύει. Τότε ο ταύρος άρχισε να τρέχει με αστραπιαία ταχύτητα. Ο μεταμορφωμένος σε ταύρο θεός διέσχισε τη θάλασσα και έφτασε στην Κρήτη. Όταν αποβιβάστηκαν στο νησί, ο Δίας πήρε από το χέρι την Ευρώπη και την παντρεύτηκε. Μετά από χρόνια ο Δίας εγκατέλειψε την Ευρώπη και πήγε στον Όλυμπο και το θρόνο της Κρήτης το πήρε ο μεγαλύτερος από τους γιους του ο Μίνωας.

8 Σ ΎΓΚΡΙΣΗ Το κοινό που έχουν και οι τρεις πίνακες είναι ότι υπάρχει μια μικρή συντροφιά η οποία βρίσκεται γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι. Υπάρχουν όμως και διαφορές όπως τα χρώματα. Ο πρώτος πίνακας το προσχέδιο του πίνακα «Ο ∆ίας και ο Ερμής στο σπίτι του Φιλήμονα και της Βαυκίδας» είναι ζωγραφισμένος με μολύβι σε σχέση με τους άλλους δύο που είναι ζωγραφισμένοι με πινέλα και διακρίνονται κυρίως τα χρώμα τα κόκκινο και άσπρο. Επίσης μια άλλη διαφορά είναι οι λεπτομέρειες της νεκρής φύσης που υπάρχουν στους δύο τελευταίους πινάκες σε με το προσχέδιο


Κατέβασμα ppt "Ο ΜΆΔΑ 2 Π ΈΡΑ ΑΠ ’ ΤΟΝ ΜΎΘΟ Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα Γιάννης Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google