Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένα κήρυγμα του Χριστού στη Ναζαρέτ με ξεχωριστή σημασία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένα κήρυγμα του Χριστού στη Ναζαρέτ με ξεχωριστή σημασία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένα κήρυγμα του Χριστού στη Ναζαρέτ με ξεχωριστή σημασία
 Ένα κήρυγμα του Χριστού στη Ναζαρέτ με ξεχωριστή σημασία Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Ομάδα: Οι Ευαγγελιστές Μέλη: Νικόλας Κουκουδάκης, Γιώργος Λεπίδας, Θοδωρής Μαλικούρτης, Χρήστος Μαργαρίτης, Αχιλλέας Μπραϊμάκης Τάξη: Β΄2 Μάθημα: Θρησκευτικά (κος Καπετανάκης) Σχ. Έτος:

2 Εργασία Εργασία σελίδα 57

3 Εργασία (2) Εργασία Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις κατά πόσο άλλαζε η ζωή μας σύμφωνα με το όραμα που κήρυξε ο Ιησούς στη Ναζαρέτ (Λκ 4, ): αρκετά - λίγο - ελάχιστα - καθόλου. Υπογραμμίστε με ποια από αυτές συμφωνείτε. Τι παραδείγματα από το σημερινό κόσμο μπορείτε να αναφέρετε, για να στηρίξετε τη γνώμη σας;

4 Εργασία (3) Τα λόγια του Ιησού στην Ναζαρέτ: 18:« Το Πνεύμα του Κυρίου είναι επάνω μου , γιατί με έχει χρίσει να διακηρύξω τα καλά νέα στους φτωχούς . Με έστειλε να κηρύξω ελευθερία των κρατουμένων και την ανάκτηση της όρασης για τους τυφλούς , για να ρυθμίσετε το καταπιεσμένους δωρεάν 19: να κηρύξω το έτος εύνοια του Κυρίου . "

5 Εργασία (4) απάντηση Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αλλάξει αρκετά μετά το κήρυγμα στη Ναζαρέτ. Αυτό διότι, παρά την αμφισβήτηση μερικώ ανθρώπων, το πνεύμα του Χριστόυ επηρέασε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δράσης.Πρώτα απ’ όλα φαίνεται από τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης, όπου όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι απέναντι στην νόμο.Η χριστιανική ηθική επίσης επηρέασε τον πολιτισμό και την παιδεία.

6 Εργασία (5) Επίσης και η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει πολύ.Τέλος σύλλογοι όπως UNICEF, UNESCO, γιατροί χωρίς σύνορα κ.ά. βοηθούν όλους τουσ ανθρώπους ανεξαιρέτως προσπαθώντας να απαλύνουν τον πόνο τους βροντίζοντας τους.Βέβαια χρείαζονται να αλλάξουν και άλλα πολλά ακόμα αλλά ο κόσμος του Χριστού προχωρά με σταθερά βήματα προς την ολοκλήρωση.

7 Ερώτηση Το μήνυμα της διδασκαλίας του Χριστού είχε γίνει ήδη δεκτό στην Καπερναούμ. Οι συμπατριώτες του Ναζαρηνοί όμως, ενώ αρχικά τον θαύμασαν, ύστερα παραλίγο να τον σκοτώσουν. Προσπαθήστε να ερμηνεύσετε τη συμπεριφορά τους (βλ. εισαγωγή του μαθήματος και Ερμ.7).

8 Απάντηση Οι συμπατριώτες του στην Ναζαρέτ αρχικά τον θαυμάζουν καθώς τους λέει πως η προφητεία του Ησαΐα πραγματοποιείτε εκκινεί την στιγμή. Όμως αυτή λίγο αργότερα θυμούνται πως ο Χριστός ήταν γιός του Ιωσήφ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αντίληψη της εποχής, πως ο Μεσσίας θα εμφανιζόταν ξαφνικά, θεαματικά, εντυπωσιακά και μεγαλόπρεπα(ερμ.7). Ο Χριστός ήταν ένας απλός ξυλουργός. Αυτό στάθηκε εμπόδιο στο να τον πιστέψουν.

9 Μερικές φωτογραφίες

10 Πηγές www.pi-schools.gr to-dialeimma.blogspot.com
apfilipposgrammatikous.blogspot.com agriniomag.wordpress.com

11 ΤΕΛΟΣ!!! Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Ένα κήρυγμα του Χριστού στη Ναζαρέτ με ξεχωριστή σημασία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google