Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Ιησούς και οι μαθητές του

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Ιησούς και οι μαθητές του"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Ιησούς και οι μαθητές του
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΜΑΔΑ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΛΕΠΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΛΙΚΟΥΡΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΡΑΪΜΑΚΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

2 Εργασία σελ. 53 Στο σύμβολο της Πίστεως δηλώνουμε ότι η εκκλησία είναι και ‘αποστολική’. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί το κάνουμε αυτό, διαβάζοντας το κείμενο.

3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η Εκκλησία λέγεται και “αποστολική” γιατί θεμελιώθηκε στο έργο των αποστόλων, που, μετά το Χριστό, είναι “οι θεμέλιοι λίθοι” της Εκκλησίας. Είναι οι συνεχιστές του έργου του δασκάλου τους, που θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις και με την ίδια τους τη ζωή για την Εκκλησία. Η Εκκλησία λέγεται “αποστολική” ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για το έργο των μαθητών που έζησαν μαζί του, ήταν αυτόπτες μάρτυρές Του.

4 ΑΠΑΝΤΗΣΗ (2) Ο Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου, στο κείμενο αυτό (Α Ιω. 1, 1-4), καταθέτει την πολύτιμη μαρτυρία του αλλά και των υπόλοιπων μαθητών όπως την έζησαν κοντά στο Χριστό. Μια μαρτυρία που δεν είναι αποτέλεσμα θεωριών, αλλά των εμπειριών αυτών που Τον είδαν, Τον άκουσαν, Τον ψηλάφισαν.  Κάθε χριστιανός θεωρείται μαθητής Χριστού, συμμαθητής των Αποστόλων και συνεχιστής του έργου τους. Αυτό το βλέπουμε από τις εξής φράσεις:

5 ΑΠΑΝΤΗΣΗ (3) “τον ακούσαμε και τον είδαμε με τα μάτια μας”
 “τον ακούσαμε και τον είδαμε με τα μάτια μας” “τον είδαμε από κοντά και τα χέρια μας τον ψηλάφησαν” “όταν η ζωή φανερώθηκε την είδαμε με τα μάτια μας” “σας μιλάμε για την αιώνια ζωή” “φανερώθηκε σε μας, τον είδαμε, τον ακούσαμε και σας τον αναγγέλλουμε”.

6 Άσκηση 4, σελ. 53 Στο κείμενο γ έχουμε μια κρίσιμη στιγμή στην κοινή ζωή και πορεία των μαθητών με τον Ιησού. Τελικά πώς την ξεπέρασαν;

7 ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισαν ο Ιησούς και μαθητές του προκλήθηκε από την αποχώρηση πολλών άλλων μαθητών. Ο Ιησούς ως δάσκαλος, κατάλαβε την κρισιμότητα της κατάστασης και άφησε ελεύθερους τους μαθητές του να φύγουν.

8 ΑΠΑΝΤΗΣΗ (2) Ο Πέτρος αποφάσισε να απαντήσει αντιπροσωπεύοντας την γνώμη όλων των μαθητών. Του είπε πως θα τον ακολουθήσουν στο δύσκολο έργο γιατί έχουν περάσει πολλές δυσκολίες μαζί αλλά και επειδή αυτός είναι ο αληθινός Μεσσίας και υιός του Θεού.

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Ο Ιησούς και οι μαθητές του"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google