Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4
ΕΜΕΙΣ; : ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΗΣ, ΙΩΝΑΣ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: Β2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

2 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 Διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες που έχουμε για τον Ιησού μέχρι τη δημόσια δράση του. Με βάση, λοιπόν, αυτές και τα όσα μάθατε στο σημερινό μάθημα μπορείτε να φανταστείτε πώς περνούσε την ημέρα του ο Ιησούς ως συνομήλικος σας;

3 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43
Προφανώς θα ήταν ένας νέος που δούλευε πολύ σκληρά καθημερινά, ώστε να μπορεί να ζήσει αυτός και η οικογένεια του. Επιπλέον θα αναγκαζόταν να μετακινείται για δουλεία σε γειτονικές πόλεις και έτσι θα γνώριζε νέες αντιλήψεις και θα αποκτούσε νέες εμπειρίες.

4 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 (2)
Μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητά του θα είχαν και οι θρησκευτικές του υποχρεώσεις. Σίγουρα για αυτές θα είχαν φροντίσει οι γονείς του, άλλα προφανώς και ο ίδιος ο Ιησούς θα είχε μια ιδιαίτερη έφεση στα θεολογικά ζητήματα.

5 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 (3)
Τέλος τα Σάββατα θα πήγαινε στη Συναγωγή, όπου εκεί θα μάθαινε και θα μελετούσε τον Νόμο, ενώ επίσης θα μπορούσε να πηγαίνει και να προσεύχεται στον Ναό.

6 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 Στο σύμβολο Πίστεως δηλώνουμε ότι η Εκκλησία είναι και «αποστολική». Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί το κάνουμε αυτό, διαβάζοντας το διπλανό κείμενο και υπογραμμίζοντας τις σχετικές λέξεις ή φράσεις.

7 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53
Η Εκκλησία δημιουργήθηκε από τον πρώτο απόστολο τον Ιησού Χριστό. Μετά την Πεντηκοστή το έργο του συνεχίστηκε από τους αποστόλους, οι οποίοι διέδωσαν στον κόσμο το έργο Του. Για αυτό η Εκκλησία λέγεται και αποστολική, διότι από την εποχή των αποστόλων η πίστη μας παρέμεινε αναλλοίωτη.

8 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 (2)

9 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4 ΣΕΛ 53 Στο κείμενο γ' έχουμε μια κρίσιμη στιγμή στην κοινή ζωή και πορεία των μαθητών με τον Ιησού. Τελικά πώς την ξεπέρασαν;

10 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4 ΣΕΛ 53 (ΑΠΑΝΤΗΣΗ)
Στο κείμενο παρουσιάζεται η σχέση που έχει ο Χριστός με τους μαθητές του. Η σχέση αυτή βασιζόταν στην ελευθερία και την αγάπη και για αυτό ρωτά τους μαθητές Του αν κάποιος ήθελε να φύγει από κοντά Του και να γυρίσει στην οικογένεια του. Η απάντηση του Πέτρου δηλώνει την πίστη των μαθητών προς τον Χριστό.

11 !ΤΕΛΟΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google