Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασίες 3 και 4 από την σελίδα 62 του βιβλίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασίες 3 και 4 από την σελίδα 62 του βιβλίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασίες 3 και 4 από την σελίδα 62 του βιβλίου
Οι παραβολεσ

2 Τι είναι μια παραβολή; Παραβολές είναι απλές και σύντομες ιστορίες, από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της εποχής.

3 Τι κάνει μια παραβολή; Μέσα από τις παραβολές ο Χριστός παρουσίαζε κάποιες αλήθειες για τον Θεό, τις οποίες μπορούσε να κατανοήσει οποιοσδήποτε.

4 Μια παραβολή… Όλοι οι τελώνες και οι αμαρτωλοί συνήθιζαν να πλησιάζουν τον Ιησού και να τον ακούνε. Οι Φαρισαίοι και οι γραμματείς διαμαρτύρονταν, λέγοντας ότι αυτός δέχεται αμαρτωλούς και τρώει μαζί τους. Εκείνος τους είπε την ακόλουθη παραβολή: «Ποιος από σας που έχει εκατό πρόβατα, αν χάσει ένα από αυτά, δεν θα εγκαταλείψει τα ενενήντα εννιά στην έρημο για να ψάξει για το χαμένο ώσπου να το βρει; Όταν το βρει, το βάζει χαρούμενος στους ώμους του και, αφού έρθει στο σπίτι, προσκαλεί τους φίλους και τους γείτονες λέγοντάς τους: 'Χαρείτε μαζί μου, γιατί βρήκα το χαμένο μου πρόβατο'. Σας βεβαιώνω πως η ίδια χαρά θα είναι στον ουρανό για τη μετάνοια ενός αμαρτωλού παρά για ενενήντα εννιά δικαίους, που δεν έχουν ανάγκη από μετάνοια»

5 Ποια ήταν η αφορμή; Ο Χριστός δεν ξεκινούσε να μιλά αν δεν υπήρχε κάποια αφορμή. Αυτή την φορά αφορμή ήταν η διαμαρτυρία κάποιων Φαρισαίων πως ο Ιησούς «δέχεται αμαρτωλούς και τρώει μαζί τους». Αναγκάστηκε λοιπόν ο Ιησούς με την παραβολή του καλού ποιμένα να τους απαντήσει…                                  

6 Ποια αλήθεια φανερώνεται;
Ο Θεός δεν απορρίπτει κανέναν.  Μας δέχεται όλους χωρίς διακρίσεις, αρκεί να το θελήσουμε.  Όπως ο βοσκός έτσι και ο Θεός ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο που απομακρύνθηκε από κοντά του. 

7 Γιατί γίνεται κατανοητή;
Είναι απλές ιστορίες με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή. Δεν περιέχουν θεωρητικές έννοιες, αλλά τις περιγράφουν με απλά λόγια.

8 Ευχαριστώ για την προσοχή σας…
ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Εργασίες 3 και 4 από την σελίδα 62 του βιβλίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google