Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θρησκευτικά Έτος: 2015-16 Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Καπετανάκης

2 Κεφάλαιο 22 Εργασία (σελ. 95) : Δραματοποιήστε τη σκηνή της β’ συνάντησης του πρώην τυφλού με τους Φαρισαίους (στ 24-34). Προσπαθήστε να εκφράσετε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τα επιχειρήματα και τις συμπεριφορές τους.

3 (Φαρισαίος Α). Σαλαάμ, άκουσες τι συνέβη σήμερα στον δρόμο;
(Φαρισαίος β) oxι, Ιακώβ. τίποτα δεν άκουσα. Λέγε τι έγινε; (Φαρισαίος Α).Εκείνος πάλι, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Ήρθε λίγο ένας πριν συγγενής μου και μου είπε ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση σε όλη την Ιερουσαλήμ. (Φαρισαίος Β) Τι έκανε πάλι. Αρχίζει και με κουράζει αυτή η ιστορία... (Φαρισαίος Α).Θεράπευσε λένε έναν τυφλό. (Φαρισαίος Β).Τι τυφλό; Αληθινό τυφλό; (Φαρισαίος Α) Τυφλό εκ γενετής. (Φαρισαίος Β). Αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Πώς μπόρεσε να κάνει Τέτοιο θαύμα; Κανείς δεν μπορεί να κάνει τέτοια θαύματα! Σε λίγο θα μας διώξουν από τον Ναό και θα φέρουν εκείνον τον Ιησού να τους διδάσκει. Θα καταστρέψει τον Νόμο. Πρέπει να πείσουμε τον λαό ότι είναι βλάσφημος και ψεύτης. Να φέρετε γρήγορα μπροστά μου Τον τυφλό !

4

5 (Φαρισαίος A) Εμπρός πες γρήγορα
(ΤΥΦΛΟΣ) Ήμουν στ' αλήθεια τυφλός... και ό,τι και αν πείτε, όσο και να με απειλήσετε δεν πρόκειται να αλλάξω αυτά που είπα και να πω αυτά που θέλετε εσείς να πω! (Φαρισαίος Α).Ιακώβ, κάνε τον να σταματήσει! Σταμάτα! Μη μιλάς! Τι νομίζεις πώς είναι αυτός ο Ιησούς, που λες ότι θεράπευσε, (ΤΥΦΛΟΣ).Και λέτε ότι είστε και άνθρωποι του Θεού! Εμένα ρωτάτε να σας πω; Λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι προφήτης! (Φαρισαίος Β).Τι λέει ο άνθρωπος. Ξέρεις να ξεχωρίζεις και αυτούς που ακολουθούν τον Νόμο του Μωυσή τώρα ;; (ΤΥΦΛΟΣ) Σίγουρα δεν γνώριζε τα γράμματα που ξέρετε εσείς. Ούτε μπορώ να ερμηνεύσω τον Νόμο του Μωυσή. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι αυτή η πράξη ειναι πράξη του Θεού. Γιατί μόνο ο Θεός θα μπορούσε να δώσει φως σε έναν εκ γενετής Τυφλό. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια... ακόμα και αν δεν σας αρέσει!

6


Κατέβασμα ppt "Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google