Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

2 ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Στην παραδοσιακή ποίηση χρησιμοποιείται απλή και καθημερινή γλώσσα και αναφέρεται κυρίως σε γεγονότα της καθημερινής ζωής και του ιδιωτικού βίου. Αυτά συμβάλλουν στο να γίνεται περισσότερο κατανοητή στον απλό λαό χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη μόρφωση, σε αντίθεση με τον μοντερνισμό, ο οποίος απευθύνεται σε μια κοινωνική τάξη με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

3 ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Παράλληλα με το γεγονός ότι είναι πιο κατανοητά, στα παραδοσιακά ποιήματα λόγω της αφθονίας των εικόνων και των σχημάτων λόγου αλλά και της ομοιοκαταληξίας διακρίνεται ιδιαίτερη μουσικότητα και λυρισμός που κάνουν το ποιητικό αυτό είδος πιο εντυπωσιακό και κάποιες φορές ίσως πιο διασκεδαστικό και ευχάριστο.

4 ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ένα ακόμα πλεονέκτημα που κατά τη γνώμη μας κάνει την παραδοσιακή ποίηση να υπερτερεί του μοντερνισμού είναι το γεγονός ότι τα παραδοσιακά ποιήματα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων κάθε εποχής, αφού μιλούν για την καθημερινή ζωή και τα προβλήματα της και πολλές φορές εκτός από την ευχαρίστηση προσφέρουν και στήριξη και παρηγοριά στον απλό άνθρωπο.

5 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΓΙΟΝΟΥΣ ΡΙΠΙ ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΜΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΓΙΟΝΟΥΣ ΡΙΠΙ ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΜΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google