Δικαιοσύνη και Χρηματιστηριακή Νομοθεσία ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ο. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΜΜΩΝΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας Παρόν και μέλλον Βασίλης Μαθιουδάκης
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
Στρατηγική & Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ---- Εναρμόνιση με την Ψηφιακή Στρατηγική της Χώρας Υπουργείο Διοικητικής.
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑ
Περιβαλλοντική Πιστοποίηση Λιμένων
Information Systems Governance Αγγελής Δημήτριος (ΜΤΕ/0936) IS Governance Ορισμός: Πληροφοριακή Διακυβέρνηση ονομάζουμε εκείνες τις διαδικασίες βάση των.
Solvency II To μέλλον στην ασφαλιστική πραγματικότητα
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ = ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Οργανωτική ετοιμότητα Επιχειρησιακή ετοιμότητα Λειτουργική ετοιμότητα ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΤΕ Κοινή Συνέντευξη Τύπου Αθήνα, 24/4/2013.
Νέος Επενδυτικός Νόμος Ανάπτυξη στην πράξη – Απάντηση στην κρίση
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΟΣ Εκ των κάτω (Bottom-up) προσέγγιση για τον Σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα,
«Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης και Τελευταίες Εξελίξεις»
Σελ. 1/16 Μελέτη για την Υλοποίηση Γενικού Εμπορικού Μητρώου Επιχειρήσεων (Γ.Ε.ΜΗ.) Αθήνα, 28/06/2003 Εισηγητής: Σ. Πάγκαλος, Διευθυντής Temagon.
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
13o GREEK ICT FORUM ( ) Ενότητα 2: «Ψηφιακή Στρατηγική και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση // Έργα και Υπηρεσίες» Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα.
Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών Αποτελεσματική Διαχείριση στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013.
Εποπτεία της κεφαλαιαγοράς
10 Νοεμβρίου 2003 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.
ΑΘΗΝΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕγγλΕζοΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ. ομφάκινον.
ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Παρουσίαση για το μάθημα “Στρατηγική και Οικονομική των Π.Σ.” Καραμιχάλη Ιφιγένεια Κολλιάρου Μαρία-Ελένη.
Εθελοντικές Συμφωνίες επαγγελματικού κλάδουφορέων σχεδιασμού ενεργειακής πολιτικής Η φύση και ο πρωτότυπος χαρακτήρας του Προγράμματος υποστηρίζει την.
GREEK ICT FORUM: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Τομέας Εσωτερικού Ελέγχου Αποστολή / Στόχοι / Εργασίες Ελέγχου.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
10 η Ετήσια Γενική Συνέλευση 15 Σεπτεμβρίου 2010.
Εκτίμηση της Απόδοσης των Οργανισμών Αθλητικής Αναψυχής
1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τα Βασικά Στοιχεία του ΕΠ.
Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Σύστημα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Στρατηγικών Έρευνας και Καινοτομίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση.
1 Ανώνυμη Εταιρεία Ι ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΝΑΛΑΓΕΣ ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
Νέοι Οργανισμοί Υπουργείων. Στόχοι Αναδιοργάνωσης Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους δημόσιους.
Ε.Ε.ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ.
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Έννοια και τρόπος διαχείρισης του Επιχειρηματικού κινδύνου (ΕΚ)
Κομβικός ο ρόλος της Διαχείρισης Κινδύνων στη Διαχείριση Επενδύσεων
Εταιρική Διακυβέρνηση
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε ( )
∆ιαχείριση Επενδύσεων Ασφαλιστικών Ταµείων στη σύγχρονη εποχή
Εταιρική Διακυβέρνηση
Προγραμματική Περίοδος
Ειδικό Διοικητικό Δίκαιο Δημόσιες επιχειρήσεις
Εταιρική Διακυβέρνηση
Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Πρόταση υιοθέτησης προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση έργων
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Best practices - Benchmarking
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Καθηγητής Νικόλαος Θ. Μυλωνάς Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Στρατηγική κατανομή περιουσίας δημόσιων Ταμείων: Το σύγχρονο πρότυπο
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δικαιοσύνη και Χρηματιστηριακή Νομοθεσία ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ο. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΜΜΩΝΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ – ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ 1.Αναμόρφωση παρωχημένου θεσμικού πλαισίου / συμπλήρωση κενών / εκσυγχρονισμός / θωράκιση Συστήματος. 2.Απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση & μετρήσιμη αποδοτικότητα περιουσίας. 3.Ασφάλεια επενδύσεων & συνετή διαχείριση περιουσίας, με σκοπό την απρόσκοπτη καταβολή των συνταξιοδοτικών και λοιπών παροχών σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ (συνοπτικά) 1.Καθορίζονται αρχές επενδυτικής πολιτικής και διαχείρισης της περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και το πλαίσιο πρόσληψης από τα Ταμεία Συμβούλων Επενδύσεων και Διαχειριστών Περιουσιακών Στοιχείων. 2. Δίνεται η δυνατότητα στα Ταμεία να συνεργασθούν ανά ομάδες και να συγκροτήσουν ανώνυμες εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ). Προς τον σκοπό αυτό, προβλέπεται δυνατότητα πρόσληψης με διαγωνισμό συμβούλων επενδύσεων και διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ (συνοπτικά) 3. Συστήνεται και καθορίζεται το πλαίσιο λειτουργίας και οι αρμοδιότητες, Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Επενδύσεων, με αναβαθμισμένο ρόλο και αρμοδιότητες και με σκοπό τον έλεγχο των πάσης φύσεως επενδυτικών συναλλαγών των φορέων. 4. Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης υποχρεούνται εντός 5ετίας από την ισχύ του θεσμικού αυτού πλαισίου, να επαναπροσδιορίσουν τη διάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους, ώστε αυτή να εναρμονίζεται με τα νέα ποσοστά επενδύσεων, καθώς και με τους κανόνες επενδυτικής συμπεριφοράς.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΑΡΧΕΣ 1.Αυτοτέλεια & αυτονομία στη λήψη αποφάσεων Φ.Κ.Α. για τη διαχείριση της περιουσίας τους (σε συνδυασμό με το νέο θεσμικό πλαίσιο διορισμού Προέδρων Α.Ο) που παραμένει στην ευθύνη των μελών των Δ.Σ. Τίθενται όροι και προϋποθέσεις που καθιστούν ουσιαστική την ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τις αποφάσεις που λαμβάνουν. 2. Θεμελιώδεις κανόνες επενδυτικής συμπεριφοράς σε κινητές αξίες και ακίνητα (π.χ. ανάγκη διασποράς χαρτοφυλακίου, αναλογιστικές μελέτες πριν κάθε επενδυτική κίνηση κλπ.) περιέχονται στο κείμενο του Νόμου. 3. Δυνατότητες καλύτερης αξιοποίησης των αποθεματικών με επενδύσεις σε νέα προϊόντα (π.χ. των χωρών της ευρωζώνης, σύνθετα ομόλογα, προθεσμιακές καταθέσεις κλπ.) ή με τη σύσταση ΑΕΔΑΚ.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΑΡΧΕΣ (συνέχεια) 4. Επιτροπή Επενδυτικής Πολιτικής με έργο τον καθορισμό γενικού / ενιαίου πλαισίου επενδυτικής πολιτικής, κατευθυντήριες γραμμές, κριτήρια επιλογής χρηματοοικονομικών Συμβούλων Φ.Κ.Α., υιοθέτηση & τροποποίηση των κανόνων επενδυτικής συμπεριφοράς. - Ρόλος συμβουλευτικός / γνωμοδοτικός με συμμετοχή των «θεσμικών» παραγόντων (Υπ.Οι.Ο., ΤτΕ, Επ. Κεφ/ράς., ΚΕΔ, κλπ). -Επιλογή δεικτών αναφοράς (benchmarks) για τη συγκριτική αξιολόγηση των χαρτοφυλακίων και των κατάλληλων μεθόδων παρακολούθησης και διαχείρισης του επενδυτικού κινδύνου (risk management) των χαρτοφυλακίων.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΑΡΧΕΣ (συνέχεια) 5. Επιτροπή Ελέγχου με έργο τον «κατασταλτικό» έλεγχο και την επιβολή ποινών / κυρώσεων. - Ουσιαστικότερος έλεγχος επενδυτικών αποφάσεων και υλοποίησης / εφαρμογής εκ μέρους Φ.Κ.Α, καθώς και της τήρησης του γενικού πλαισίου με τη στήριξη ΓΓΚΑ και ΤτΕ. - Σε συνδυασμό με ανάρτηση στο Διαδίκτυο ( του συνόλου περιουσίας = Απόλυτη διαφάνεια, με πλήρη ενημέρωση τόσο των ασφαλισμένων όσο και όλων των αρμόδιων φορέων.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΑΡΧΕΣ (συνέχεια) 6. Επαγγελματική διαχείριση - Δυνατότητα πρόσληψης από τα Ταμεία «Συμβούλων Επενδύσεων» και «Διαχειριστών», με συγκεκριμένες διαδικασίες και κριτήρια. - Συμμόρφωση με Νόμο περί Αμοιβαίων Κεφαλαίων (3283/04), με τη δυνατότητα συμμετοχής ή και σύστασης ΑΕΔΑΚ από τα Ταμεία. - Διαδικασία «πιστοποίησης» Συμβούλων. 7. Ευελιξία διαδικασιών και λήψης επενδυτικών αποφάσεων 8. Βασικοί κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και γενικές αρχές του ΟΟΣΑ για τους συνταξιοδοτικούς οργανισμούς (π.χ. διαχωρισμός συμβούλου επενδύσεων από διαχειριστή, δυνατότητα εναλλαγής συμβούλων ανάλογα με την επίδοση και την αποτελεσματικότητα καθενός κλπ.).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η υιοθέτηση κανόνων χρηστής διοίκησης και διαχείρισης, η διαμόρφωση της κατάλληλης επενδυτικής στρατηγικής με τη συνδρομή επαγγελματιών διαχειριστών και επενδυτικών συμβούλων και η βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων (μαζί με τη αναγκαία εσωτερική τους αναδιοργάνωση), είναι βέβαιο ότι θα επιτρέψουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία να επιτύχουν σημαντική αύξηση της απόδοσης των αποθεματικών τους προς όφελος του συνόλου των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων τους.