Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νέοι Οργανισμοί Υπουργείων. Στόχοι Αναδιοργάνωσης Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους δημόσιους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νέοι Οργανισμοί Υπουργείων. Στόχοι Αναδιοργάνωσης Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους δημόσιους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νέοι Οργανισμοί Υπουργείων

2 Στόχοι Αναδιοργάνωσης Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους δημόσιους πόρους Η ενδυνάμωση του στρατηγικού, εποπτικού και ελεγκτικού ρόλου της Κεντρικής Διοίκησης Ο εξορθολογισμός και επικαιροποίηση των αρμοδιοτήτων βάσει των σύγχρονων συνθηκών (Π.Δ. Παιδείας από το 1977, Π.Δ. Οικονομικών από το 1988) Η μείωση των θέσεων ευθύνης και το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει, με παράλληλη ενδυνάμωση των καθηκόντων της διοικητικής ιεραρχίας (στρατηγικοί σκοποί-επιχειρησιακοί στόχοι ανά διοικητικό επίπεδο) Η αυστηρή εποπτεία των σχεδίων στελέχωσης και η αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού Σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο επιλογής Προϊσταμένων: – Η προώθηση της διυπουργικής συνεργασίας με τη δυνατότητα κινητικότητας των στελεχών του δημοσίου τομέα – Η δημιουργία νέων περιγραμμάτων θέσεων ευθύνης τα οποία θα είναι η βάση για την επιλογή στελεχών

3 Μειώσεις δομών ανά Υπουργείο (χωρίς Υπ. Εθνικής Άμυνας και Υπ. Δημόσιας Τάξης) Α/αΥπουργείοΣυνολική Μείωση 1Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης57% 2Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων*54% 3Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης* 50% 4Οικονομικών49% 5Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής48% 6Μακεδονίας Θράκης44% 7Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας*38% 8Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας38%

4 Α/α ΥπουργείοΣυνολική Μείωση 9Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων36% 10Υγείας35% 11Πολιτισμού και Αθλητισμού*34% 12Εσωτερικών32% 13Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων*27% 14Παιδείας και Θρησκευμάτων*26% 15Εξωτερικών*21% 16Ναυτιλίας, και Αιγαίου20% 17Τουρισμού1% Μειώσεις δομών ανά Υπουργείο (β) (χωρίς Υπ. Εθνικής Άμυνας και Υπ. Δημόσιας Τάξης)

5 Παλαιός Οργανισμός ΥΔΜΗΔ

6 Νέος Οργανισμός ΥΔΜΗΔ

7 Παλαιός Οργανισμός ΥΠΕΚΑ

8 Νέος Οργανισμός ΥΠΕΚΑ

9 Παλαιός Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας

10 Νέος Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας

11 Παλαιός Οργανισμός Υπουργείου Δικαιοσύνης

12 Νέος Οργανισμός Δικαιοσύνης


Κατέβασμα ppt "Νέοι Οργανισμοί Υπουργείων. Στόχοι Αναδιοργάνωσης Η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμένους δημόσιους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google