ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

Στρατηγική & Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ---- Εναρμόνιση με την Ψηφιακή Στρατηγική της Χώρας Υπουργείο Διοικητικής.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Σητείας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος COSMOTE
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2ΟΟΟ Επιχειρησιακό Σχέδιο «Άρση από την ανεργία και την περιθωριοποίηση στην Απασχόληση»
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ.
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ATHINA Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πληροφοριών στην Αττική Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2000 Regional Information Society Initiative (RISI+)
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ» Σύγχρονες υποδομές για μία ανταγωνιστική βιομηχανία 4 Αυγούστου 2009.
Η Οπτική του Φύλου στις Τοπικές Πολιτικές
Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών
Δημόσια διαβούλευση Επιχειρησιακού Σχεδίου για τα έτη
Mελέτη Αξιολόγησης του Συστήματος των Δεικτών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων « Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» και «Απασχόληση,
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ Η. Λίτσος, Μηχανικός Παραγωγής, στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
Τουριστική ανάπτυξη Κατευθύνσεις και μεθοδολογία του σχεδιασμού Αλέξης Χατζηδάκης
«Στρατηγική της Π.Ι.Ν. για τη νέα Προγραμματική Περίοδο » ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου - ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Π.Ι.Ν.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαβούλευση.
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
9Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 1.Κανονισμός 1257/99 2.Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 3.Πρόγραμμα LEADER (I,
Βασιλική Καρούνου Ερευνητική Ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας EBEO/EMΠ
GREEK ICT FORUM: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις (13)  Πρωτοβάθμιες Αυτοδιοικήσεις (370)  Γενικές Διοικήσεις (7)
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Καρπενησίου
Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Α΄ ΦΑΣΗ: Στρατηγικός Σχεδιασμός.
«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη», Ηράκλειο, 5-6 Μαϊου, kedke.ntua.gr 1.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ Ε.Π.
Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΗράκλειο Κρήτης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη5 & 6 Μαϊου 2006 Ανάπτυξη.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΤΟΠ ΕΚΟ) Γαλάτης.
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
KEN ΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ – « ΕΡΓΑΛΕΙΟ » ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Χρήστος Κύρκογλου Προϊστάμενος Μονάδας Β΄ ΕΥΣΕΚΤ.
1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τα Βασικά Στοιχεία του ΕΠ.
Π ΟΛΙΤΙΚΉ Π ΑΙΔΕΙΑ Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Β΄ ΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Οικονομικός Σχεδιασμός - Δείκτες Παρακολούθησης ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.
Προτάσεις για την εξειδίκευση της διάστασης της αναπηρίας κατά την εφαρμογή του Ε.Π. - Περιφερειακή Στρατηγική για την Αναπηρία Εισηγητής: Λογαράς Δημήτρης,
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
Τι είναι το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης αστικής ανάπτυξης Αφορά :  Στην κοινωνική ένταξη & υποστήριξη ανέργων, μειονεκτικών & ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΩΝ
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Ημέρα Καριέρας Λάρισα, 25 Απριλίου 2012
2η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Χρήστος Κύρκογλου Προϊστάμενος Μονάδας Β΄ ΕΥΣΕΚΤ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟΙ Ο.Ε.Υ. Ο.Τ.Α.
Χρήστος Κύρκογλου Προϊστάμενος Μονάδας Β΄ ΕΥΣΕΚΤ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
ΤΑΠΤοΚ «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» «Σχεδιασμός του προγράμματος ΤΑΠΤοΚ σε περιοχή παρέμβασης της Π.Ε. Αρκαδίας»
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ 9 ΒΗΜΑΤΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Παρουσίαση της διαδικασίας και των εμπλεκόμενων στην κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος : - τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος - Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και υπόλοιπα όργανα (ενδεικτικά: Εκτελεστική Επιτροπή, Συμβούλια Δημοτικών ή Τοπικών κοινοτήτων, κλπ.) που ενεπλάκησαν στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος - Διαδικασίες διαβούλευσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 Κεφάλαιο 1: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  Η γενική εικόνα της περιοχής του Δήμου και του Δήμου ως Οργανισμού.  «Περιβάλλον και ποιότητα ζωής».  «Κοινωνική Πολιτική, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός».  «Τοπική οικονομία και απασχόληση».  Το οργανόγραμμα, το εσωτερικό περιβάλλον του Δήμου και οι οριζόντιες υπηρεσίες. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

 Κεφάλαιο 2: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  Το όραμα και οι αρχές του Δήμου  Η στρατηγική του Δήμου  Οι Άξονες, τα Μέτρα & οι Στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Γ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  Κεφάλαιο 3: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ  Κεφάλαιο 4:ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ Ε.Π.  Κεφάλαιο 5. ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 Σκοπός θέσπισης των Ε.Π. είναι η εισαγωγή μόνιμων διαδικασιών προγραμματισμού στους δήμους και όχι η παραγωγή μιας μελέτης  Το Ε.Π. αποτελεί συλλογικό προϊόν που προκύπτει από τη συνεργασία: των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων, των αιρετών του δήμου και τοπικής κοινωνίας  Η έμφαση πρέπει να δίνεται στο όραμα και τη στρατηγική και όχι στην εξαντλητική ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης  Ο οδηγός είναι προαιρετικός και όχι υποχρεωτικός. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον εξυπηρετεί ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (1)

 Ένας οδηγός για όλες τις περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευελιξία από τους χρήστες  Τα έντυπα του οδηγού στοχεύουν στο να διευκολύνουν την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και να αντικαταστήσουν τις πολυσέλιδες περιγραφές  Τα έντυπα είναι ενδεικτικά και δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν πλήρως. Μπορούν ωστόσο να χρησιμοποιηθούν από την υπηρεσία προγραμματισμού του δήμων για την παρακολούθηση βασικών μεγεθών της περιοχής ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (2)

 ΕΝΤΥΠΟ 1: Βασικά χαρακτηριστικά του δήμου  ΕΝΤΥΠΟ 2: Περιγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα «περιβάλλον και ποιότητα ζωής»  ΕΝΤΥΠΟ 3: Περιγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα «κοινωνική πολιτική, παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός»  ΕΝΤΥΠΟ 4: Περιγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα «τοπική οικονομία και απασχόληση» ΕΝΤΥΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (1)

 ΕΝΤΥΠΟ 5: Περιγραφή και αξιολόγηση της οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου  ΕΝΤΥΠΟ 6: Η δημοτική περιουσία  ΕΝΤΥΠΟ 7: Οικονομικά στοιχεία του δήμου  ΕΝΤΥΠΟ 8: Στρατηγικός σχεδιασμός ΕΝΤΥΠΑ Σ.Σ. (2)

 ΕΝΤΥΠΟ 1: Βασικά χαρακτηριστικά του δήμου  ΕΝΤΥΠΟ 2: Περιγραφή και αξιολόγηση της περιοχής του δήμου  ΕΝΤΥΠΟ 3: Περιγραφή και αξιολόγηση του εσωτερικού περιβάλλοντος του δήμου  ΕΝΤΥΠΟ 4: Απολογιστικά οικονομικά στοιχεία του δήμου  ΕΝΤΥΠΟ 5: Στρατηγικός σχεδιασμός ΕΝΤΥΠΑ Σ.Σ. ΜΙΚΡΩΝ ΔΗΜΩΝ

 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – Φυσικό περιβάλλον  Κρίσιμα ζητήματα  Ανάγκη ευαισθητοποίησης πολιτών και αύξηση ανακύκλωσης  Ανάγκη ανάπτυξης οργανωμένου δικτύου παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης  Μερική υποβάθμιση περιοχών δήμου λόγω μόλυνσης εδαφών  Ενίσχυση και οργάνωση της υφιστάμενης εθελοντικής πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος  Στόχοι  Βελτίωση, προστασία και αποκατάσταση φυσικού περιβάλλοντος  Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ – ΣΤΟΧΩΝ (1)

 Κρίσιμα ζητήματα  Ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού για δραστηριότητες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης  Αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ειδικές ομάδες πληθυσμού στους τομείς της απασχόλησης, πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης  Ανάπτυξη και υποστήριξη νέων δραστηριοτήτων και αναβάθμιση παλαιών  Στόχοι  Βελτίωση υφισταμένων και δημιουργία νέων υποδομών και προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοια, μέριμνας και φροντίδας ηλικιωμένων / ευπαθών κοινωνικών ομάδων  Βελτίωση υφισταμένων και δημιουργία νέων υποδομών και προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης και φροντίδας ασθενέστερων οικονομικά ομάδων  Προώθηση και ανάπτυξη εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

 Κρίσιμα ζητήματα  Αυξανόμενη ανεργία, ειδικά των νέων  Κλείσιμο ή μεταφορά κρισίμων βιομηχανικών μονάδων, ανάγκη δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης της βιομηχανικής δραστηριότητας  Ανάπτυξη τουριστικής κίνησης  Αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων για έρευνα και τεχνολογία  Αξιοποίηση των σχολών του πανεπιστημίου και του επιστημονικού δυναμικού της πόλης  Στόχοι  Συμβολή και ενίσχυση πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ποσοτική και ποιοτική αύξηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

1.Κρίσιμα ζητήματα  Αξιοποίηση του προσωπικού σύμφωνα με τα τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα, μέσω της βέλτιστης κατανομής του στις οργανωτικές μονάδες  Αναβάθμιση των γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού  Ευρύτερη και πληρέστερη αξιοποίηση των ΤΠΕ για τη βελτίωση της παραγωγικότητας των λειτουργιών του δήμου  Βελτίωση και συντήρηση υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων και αξιοποίηση τους για στέγαση διοικητικών ενοτήτων  Ανάγκη συγκέντρωσης δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

2. Στόχοι  Βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των υπηρεσιών του δήμου  Αναδιοργάνωση και βελτίωση της λειτουργίας των Ν.Π. του δήμου ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΣΤΟΧΟΙ