Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Αθλητισμού Αξιολογητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Ποιότητας Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001)

2 Υφιστάμενη Κατάσταση Αθλητισμός = Πολιτισμός (Αξίες) + Εκπαίδευση (βιώνω π.χ. ομαδική εργασία) Η Τ.Α. είναι κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του. Αποτελεί ευθύνη της Τ.Α. να δώσει την ευκαιρία για άθληση σε όλες τις κατηγορίες πληθυσμού. Απαιτείται συνεργασία Τ.Α., σχολείων και Σωματείων.

3 Υφιστάμενη Κατάσταση Πολιτικές αποφάσεις (π.χ. θέμα ηγεσίας, αξιοποίησης των αθλητικών δραστηριοτήτων) Οργανωτικο-διοικητικό χάσμα σε σχέση με την εφαρμογή της επιστήμης του Μάνατζμεντ (π.χ. θέματα προγραμματισμού, προβολής και εφαρμογής των αθλητικών προγραμμάτων, μέτρησης της απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ποιότητας) Έλλειψη επαγγελματισμού (ειδικευμένα στελέχη) Πρόβλημα χρηματοδότησης Υπάρχει χώρος για πολλές βελτιώσεις (ριζική αναδιοργάνωση …. σταδιακές βελτιώσεις)

4 Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού
Παροχή επιστημονικής υποστήριξης στους Αθλητικούς Οργανισμούς των Δήμων ώστε να βελτιώσουν την απόδοση, αποτελεσματικότητα και ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών τους και να ικανοποιήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τους πολίτες που απευθύνονται και είναι υπόλογοι.

5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
. Μαθήματα Διοίκησης Αθλητισμού Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Φορέων Οικονομικά Αθλητικών Φορέων Αθλητισμός, Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις Αθλητικό Δίκαιο Οργάνωση Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Θεωρία και Πρακτική του Αθλητικού Μάνατζμεντ Σεμινάριο Αθλητικού Μάνατζμεντ Αθλητικό Μάρκετινγκ Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού στην Τ. Α Χορηγία και Διαφήμιση στον Αθλητισμό Αθλητικός Τουρισμός Στρατηγικός Σχεδιασμός Σχεδιασμός και Διαχείριση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αθλητισμού για Α.Μ.Ε.Α Οργάνωση Αθλημάτων (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση) Προγραμματισμός και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων Μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Μικρο – Μακρο Οικονομία Αρχές Λογιστικής Δημόσια Οικονομία Χρηματοοικονομική Διοίκηση Προχωρημένη Λογιστική Διεθνές Μάρκετινγκ Διαχείριση Τεχνολογικών Καινοτομιών Μάνατζμεντ ΜΚΟ Μάρκετινγκ ΜΚΟ Διαχείριση Αλλαγής Επιχειρησιακή Πολιτική και Στρατηγική Θεωρία και Πρακτική των Επενδύσεων Ανάλυση Διεθνών Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου Διεθνείς Οργανισμοί και Φορείς Συνεργασίας Αρχές Δικαίου Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών Κύρια μαθήματα

6 Η Συμβολή του Τμήματος στην ανάπτυξη του αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Το Τμήμα μπορεί να προσφέρει: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Τ.Α. ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 1. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ 3. ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ 1. ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. 2. ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Τ.Α.

7 Το Τμήμα μπορεί να προσφέρει:
Σύνδεση με την παραγωγή και τις τοπικές κοινωνίες και Διάχυση της Γνώσης 1. ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. 2. ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΜΕΣΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ.

8 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ επιστημονική υποστήριξη
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ επιστημονική υποστήριξη Ηγετική Ομάδα Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης Ανάπτυξη και Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού Μηχανισμός πληροφόρησης Κύριες διαδικασίες λειτουργίας Κατανομή και αξιοποίηση όλων των πόρων (κτιριακών, εξοπλισμοί, τεχνολογία, οικονομικοί πόροι) Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (π.χ. ISO 9001: 2000)

9 Επιστημονική Υποστήριξη από το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Εκπαίδευση μοναδική στην Ελλάδα (Πρόγραμμα σπουδών Βασικού Πτυχίου) Μεταπτυχιακή εκπαίδευση μοναδική στην Ελλάδα Συνεχής Κατάρτιση προσωπικού των Αθλητικών Οργανισμών (χρηματοδότηση μέσω των ΙΔΒΕ) Συμβουλευτική καθοδήγηση (χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων Ε.Ε., Δ’ ΚΠΣ και ΠΕΠ) Ερευνητική υποστήριξη μέσω πτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών (Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής)

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google