Βασίλης Παπαχαρίσης (2310 992673/

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Σκοπός - Δράσεις του Έργου Α.Η ποσοτική και ποιοτική διερεύνηση της κατάστασης των γυναικών ερευνητριών που πασχολούνται στον Δημόσιο Τομέα Β.Η αποτύπωση.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
 Από τις ανάγκες εκπαίδευσης της οικονομίας στις ανάγκες εκπαίδευσης του ατόμου : Το επαγγελματικό προφίλ ως στοιχείο σύζευξης της προσφοράς με τη ζήτηση.
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ανάλυση & Περιγραφή Θέσεων Εργασίας
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π. στην Πιστοποίηση των προσόντων της μη τυπικής εκπαίδευσης και στην Αντιστοίχιση αυτών στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Κωνσταντίνος Καλτσάς.
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. ΠΕΔΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 9.1 Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την επικύρωση των εμπειριών τοποθέτησης.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.1 Διεξαγωγή ανάλυσης αναγκών.
ΕΧ ΑΝΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Ε.Υ.Σ.Σ.Α.Α.Π. Βόλος
B a c kn e x t h o m e ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας Κ.Π. «Equal”ΤεχνομάθειαΕυρωπαϊκή.
ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 8.1 Επαγγελματικοί ρόλοι και προφίλ για την παρακολούθηση και την εποπτεία.
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων: Υλοποίηση και ο Ρόλος του Ε.Ο.Π.Π.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.2 Τα βασικά στοιχεία των περιεχομένων της κατάρτισης.
ManLab1 Ανάλυση & σχεδιασμός της εργασίας (1) Προσδιορισμός των αρχών σχεδίασης και ανάπτυξης πληροφοριακού συστήματος για το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Σενάριο.
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.2 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες μετά την αναχώρηση.
1. Γενικά-Σκοπός 2. Γενική περιγραφή της περιοχής 3. Υφιστάμενη γεωργοοικονομική κατάσταση 4. Προβλήματα της περιοχής 5. Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.1 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες πριν από την τοποθέτηση.
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
Πώς φθάσαμε εδώ…; ΜΑΣΟΥΡΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.1 Πρότυπα για τον καθορισμό του περιεχομένου της κατάρτισης.
Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Axαΐας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καινοτόμο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕκπαιδευτικΗς ΕΡΕΥΝΑΣ: Συγγραφη εργασιας
Ε.Ε.ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Ανασκόπηση βιβλιογραφίας
Διαχείριση Διακινδύνευσης
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση
Ανάλυση και σχεδιασμόσ πληροφοριακών συστημάτων
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, Αθήνα, ΑΜΑLIA ATHENS HOTEL
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θ. Ε
Διαχείριση Κινδύνου Ενότητα 3: Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου.
Δημιουργία σεναρίου.
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Πρόταση υιοθέτησης προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση έργων
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Το κόστος Ποιότητας    
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Διάταξη τίτλου Σχεδιασμός Πεδίου Εφαρμογής του Έργου.
Αξιολόγηση της διδασκαλίας – Αναστοχασμός του εκπαιδευτικού
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βασίλης Παπαχαρίσης ( /

Ποιότητα σχεδιασμού Ποιότητα υλοποίησης Ποιότητα προγράμματος

Βιβλιογραφία:Edginton,S.R, & Edginton, C.R.,(1994) Youth Programs: Promoting Quality Services. Champaing, IL:USA 1.Προετοιμασία 2.Αρχικός Σχεδιασμός Αξιολόγηση αναγκών Ανασκόπηση των παραγόντων ανάπτυξης του πληθυσμού στόχου Αξιολόγηση του οργανισμού 4.Ανάπτυξη του προγράμματος 3.Στόχοι του προγράμματος 5.Εφαρμογή του προγράμματος 6. Αξιολόγηση του προγράμματος

Πρόγραμμα κατάρτισης ΣχεδιασμόςΟργάνωσηΕφαρμογήΑξιολόγηση

 Έρευνα του πεδίου αναφοράς  Έρευνα πληθυσμού στόχου  Ανάλυση εκπαιδευτικών αναγκών του πληθυσμού στόχου  Καθορισμός και διατύπωση των στόχων του προγράμματος  Καθορισμός βασικών χαρακτηριστικών των υποψηφίων εκπαιδευομένων  Συνοπτικό σχέδιο του προγράμματος  Προϋπολογισμός δαπανών

Βιβλιογραφία: Χασάπης, 2000 σελ: 18 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Ερευνητική δραστηριότητα, που απαιτεί ανάλογη μεθοδολογία και κατάλληλες τεχνικές και μέσα συλλογής και ανάλυσης στοιχείων.

 Η μελέτη και ανάλυση του περιεχομένου συναφών κειμένων  Διερεύνηση απόψεων επιλεγμένων ομάδων πληθυσμού – (ερωτηματολόγια ή δομημένες συνεντεύξεις)  Η παρατήρηση επιλεγμένων δραστηριοτήτων (πίνακες – κλίμακες)  Συλλογή και ανάλυση απόψεων ειδικευμένων ατόμων με δομημένες συνεντεύξεις.

 Προσδιορισμός και οριοθέτηση του πεδίου αναφοράς  Καταλληλότητα μεθόδων και μέσων ερευνητικής προσέγγισης  Πληρότητα καταγραφής και ανάλυσης βασικών δομικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών του πεδίου αναφοράς  Εντοπισμός εξωγενών παραγόντων που διαφοροποιούν ή ενδέχεται να διαφοροποιήσουν βασικά χαρακτηριστικά του πεδίου αναφοράς.

Ερευνητική δραστηριότητα που με ανάλογες τεχνικές και μέσα ανάλυσης καταγράφει:  Τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού στόχου  Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά  Τα εκπαιδευτικά – μορφωτικά χαρακτηριστικά  Τα χαρακτηριστικά επαγγελματικής εμπειρίας  Την κατανομή του πληθυσμού στόχου κατά δραστηριότητα του πεδίου ανάλυσης  Τα βασικά προβλήματα του πληθυσμού στόχου.

 Προσδιορισμός του πληθυσμού στόχου  Καταλληλότητα μεθόδων και μέσων ερευνητικής προσέγγισης  Καταγραφή και ανάλυση βασικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού – στόχου  Καταγραφή και ανάλυση βασικών προβλημάτων του πληθυσμού - στόχου

Εκπαιδευτική ανάγκη Αναγκαία γνώση Δεξιότητα Διαθέσιμη γνώση, δεξιότητα

 Καταγραφή – ανάλυση βασικών εργασιών κάθε διερευνώμενης δραστηριότητας  Καταγραφή – ανάλυση περιεχομένου, μεθόδων, μέσων κάθε βασικής εργασίας κάθε διερευνώμενης δραστηριότητας  Προσδιορισμός της συχνότητας εκτέλεσης, της σχετικής σημαντικότητας και του επιπέδου δυσκολίας εκτέλεσης κάθε βασικής εργασίας κάτω από τυπικές συνθήκες ανάπτυξης κάθε διερευνώμενης δραστηριότητας.  Καταγραφή προαπαιτούμενων τυπικών προσόντων  Προσδιορισμός και καταγραφή των αναγκαίων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση της διερευνώμενης δραστηριότητας.  Προσδιορισμός και καταγραφή των αναγκαίων και μη διαθέσιμων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση της διερευνώμενης δραστηριότητας.  Εκτίμηση του βαθμού δυσκολίας για την απόκτηση των γνώσεων, την εκμάθηση των δεξιοτήτων και την ανάπτυξη των στάσεων που εντοπίζονται ως αναγκαίες για την εκτέλεση της διερευνώμενης δραστηριότητας.  Εντοπισμός και περιγραφή αναμενόμενων στο άμεσο μέλλον διαφοροποιήσεων βασικών χαρακτηριστικών των απαιτούμενων για την ανάπτυξη κάθε διερευνώμενης δραστηριότητας εργασιών και των ενδεχομένων επιπτώσεων στις εκπαιδευτικές ανάγκες του πληθυσμού στόχου

 Καταγραφή – ανάλυση των απαιτούμενων για την ανάπτυξη μιας δραστηριότητας εργασιών  Καταλληλότητα μεθόδων και μέσων ερευνητικής προσέγγισης  Πληρότητα εντοπισμού και καταγραφής των εκπαιδευτικών αναγκών του πληθυσμού στόχου  Εντοπισμός αναμενόμενων μελλοντικά διαφοροποιήσεων βασικών χαρακτηριστικών των απαιτούμενων εργασιών για την ανάπτυξη της δραστηριότητας

ΣΤΟΧΟΣ Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα Συνθήκη εμφάνισης Κριτήριο επάρκειας Χασιώτης, 2000 σελ.: 46

 Σαφήνεια διατύπωσης των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων.  Επάρκεια αντιστοίχησης των στόχων του προγράμματος στις εκπαιδευτικές ανάγκες του πληθυσμού – στόχου.

 Τα κύρια δημογραφικά χαρακτηριστικά  Τα βασικά τυπικά εκπαιδευτικά προσόντα  Επαγγελματική εμπειρία (προαπαιτούμενη)  Οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά (κατάσταση απασχόλησης, οικογενειακή κατάσταση)  Προαπαιτούμενα από το πρόγραμμα

 Σαφής καθορισμός των βασικών χαρακτηριστικών των υπό συμμετοχή ατόμων.  Αντιστοίχιση των βασικών χαρακτηριστικών των υπό συμμετοχή στο πρόγραμμα ατόμων στα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του πληθυσμού στόχου.  Αντιστοίχιση των βασικών χαρακτηριστικών των υπό συμμετοχή στο πρόγραμμα ατόμων στους στόχους του πρόγραμμα.

 Τίτλο και τύπο του προγράμματος  Προβλεπόμενη χρονική διάρκεια  Προβλεπόμενο αριθμό και κύριο χαρακτηριστικό συμμετεχόντων  Συνοπτική περιγραφή του πεδίου αναφοράς του προγράμματος  Συνοπτική περιγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών του πληθυσμού – στόχου του προγράμματος  Στόχοι και αναμενόμενες επιπτώσεις του προγράμματος  Θεματικά αντικείμενα – εκπαιδευτικό υλικό – εκπαιδευτικές μέθοδοι  Χρονοδιάγραμμα δραστηριοτήτων οργάνωσης, ανάπτυξης και αξιολόγησης του προγράμματος  Βασικά στοιχεία φορέων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον σύμπραξης στην οργάνωση ή την υλοποίηση του προγράμματος  Βασικά στοιχεία διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης του προγράμματος.

ΔΑΡΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣΈρευνα πλαισίου αναφοράς Έρευνα πληθυσμού στόχου Ανάλυση εκπαιδευτικών αναγκών Σχεδιασμός προγράμματος Αγορά και χρήση εξοπλισμού Μετακινήσεις Επικοινωνίες – Διάφορα έξοδα ΟΡΓΑΝΩΣΗΚατάρτιση θεματικού περιεχομένου Μετακινήσεις Αγορά & χρήση εξοπλισμού Υλικά – Επικοινωνίες – Διάφορα έξοδα ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ Αμοιβές Εκπαιδευτών Επιδόματα Εκπαιδευομένων Χρήση & συντήρηση χώρων Αγορά & χρήση εξοπλισμού Υλικά – Επικοινωνίες – Διάφορα έξοδα ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ Αμοιβές προσωπικούΥλικά – Επικοινωνίες – Διάφορα έξοδα

Βιβλιογραφία: Χασάπης, 2000 σελ: 18 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Η έρευνα του πεδίου αναφοράς έχει ολοκληρωθεί.  Η έρευνα του πληθυσμού στον όποιο απευθύνεται το πρόγραμμα (πληθυσμός – στόχος) έχει ολοκληρωθεί.  Η ανάλυση των εκπαιδευτικών αναγκών μιας σαφής ορισμένης ομάδας ή του συνόλου του πληθυσμού – στόχου του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί  Τα διαθέσιμα στοιχεία για το πλαίσιο αναφοράς, τον πληθυσμό – στόχο και τις εκπαιδευτικές ανάγκες είναι επαρκή για τη λήψη αποφάσεων  Η οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος αιτιολογείται από τα διαθέσιμα στοιχεία.  Τα βασικά δημογραφικά, εκπαιδευτικά, επαγγελματικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά – έχουν καθοριστεί με σαφήνεια.  Ο μέγιστος, ελάχιστος και βέλτιστος αριθμός των υπό συμμετοχή στο πρόγραμμα ατόμων έχει καθοριστεί  Τα βασικά μεγέθη κόστους του προγράμματος έχουν προϋπολογιστεί.

 ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης  Δημήτρης Χασάπης (2000). Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εφαρμογή και Αξιολόγηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Θεσσαλονίκη: Μεταίχμιο.  Εdginton,S.R, & Edginton, C.R.,(1994) Youth Programs: Promoting Quality Services. Champaing, IL:USA