΄Ηπειρος GOROS.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δ5. ΩΚΕΑΝΙΑ.
Advertisements

ΑΒΟΡΙΓΙΝΕΣ.
Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Ανταρκτική.
Sydney Opera House DOMNA GEROGLI DOMNA GEROGLI.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Ο πλανήτης ΓΗ Ήπειροι, Ωκεανοί και Θάλασσες
Ένα ταξίδι από τις Άνδεις στον Αμαζόνιο
Εργασία Γεωγραφίας Θέμα: Αυστραλία Ανδρουτσοπούλου Τόνια Αντωνοπούλου Μυρτώ Γιαννά Μαργαρίτα Γάκη Μαρία A1.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑΜΠΑΣ ΦΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ Η Νέα Γουινέα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου και βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, βόρεια της Αυστραλίας. Το νησί έχει έκταση 786,000.
Ο Χριστόφορος Κολόμβος
3 xωρεσ που σιγουρα δεν γνωριζετε!!!
Μεγάλοι Ευρωπαίοι Θαλασσοπόροι
Η ΚΥΠΡΟΣ (1/2) Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΉ ΤΗΣ ΘΕΣΗ
Χαβάη Τα νησιά Χαβάη βρίσκονται στον Ειρηνικό, έχουν πληθυσμό και πρωτεύουσά τους τη Χονολουλού με κατοίκους.
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
James Cook Ο James Cook ήταν βρετανός θαλασσοπόρος και εξερευνητής. Ο Κουκ έκανε τρία εξερευνητικά ταξίδια για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας και έπλευσε.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΕΙΡΙΝΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ.
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΓΚΟΥΡΩΝ Από τη Ναταλία Εύζωνα
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Παγκόσμιος Χάρτης.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.
Μύκονος.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.
ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΤΣΙΦΛΙΚΟΥ Γρασιελα Κόκα
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΦΛΟΡΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Ελένη Βακανά.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
Από τον Μιχάλη Πετρόσογλου..  Τμήμα του Καναδά.  Έκταση: km.
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
Άννα Παρασκευή Αυτόχθονες λαοί.
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
ΒΙΕΤΝΑΜ.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΟΡΙ
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
Ζώα της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας
Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
5 ΛΙΜΝΕΣ 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΜΕΞΙΚΟ Mexico City.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
Αυτόχθονας λαός Πάπουα
Το Νησί του Πάσχα.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Οι θάλασσες της Ελλάδας Τα μεγάλα νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2014.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

΄Ηπειρος GOROS

Αυστραλία http://el. wikipedia Αυστραλία http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1:Flag_of_Australia.svg Η Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας είναι η έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο (γεωγραφικά), η μόνη που καταλαμβάνει μία ολόκληρη ήπειρο, και η μεγαλύτερη στην Αυστραλασία. Στα νοτιοανατολικά της βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, στα βόρειά της η Ινδονησία, η Παπούα-Νέα Γουινέα και το Ανατολικό Τιμόρ. Το όνομα Αυστραλία προέρχεται από τη λατινική φράση terra australis incognita ("άγνωστη νότια γη"). Η έκτασή της είναι 7,686,850 km² και ο πληθυσμός της είναι 20,448,093 ( κατά προσέγγιση ) (19.872.600 στην απογραφή του 2003]). Πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα, με 280.000 κατοίκους.

Νέα Ζηλανδία http://el. wikipedia Νέα Ζηλανδία http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AD%CE%B1_%CE%96%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1 Η Νέα Ζηλανδία είναι μία από τις πιο πρόσφατα αποικισμένες μεγάλες περιοχές γης. Πολυνήσιοι άποικοι κατέφθασαν με τα γουάκα (κανό) τους περίπου 800 με 600 χρόνια πριν και εγκατέστησαν τον ιθαγενή πολιτισμό Μαορί. Ο αποικισμός στα Νησιά Τσάταμ στα νοτιοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας παρήγαγαν τους Μοριορί αλλά δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα αν μετακινήθηκαν εκεί από την Νέα Ζηλανδία ή από κάπου αλλού στην Πολυνησία. Το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Ζηλανδίας ήταν μοιρασμένο σε φυλετικές πειοχές που λέγονταν rohe και οι πηγές εντός τους ελέγχονταν από μια iwi ("φυλή").

Νέα Γουινέα http://el. wikipedia Νέα Γουινέα http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%B1_%CE%9D%CE%AD%CE%B1_%CE%93%CE%BF%CF%85%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%B1 Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι ένα νησιωτικό κράτος στην Ωκεανία, που βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και μερικά συμπλέγματα νησιών. Πρωτεύουσα είναι το Πόρτ Μόρεσμπυ.

ΣΥΔΝΕΫ http://www. cityofsydney. nsw. gov ΣΥΔΝΕΫ http://www.cityofsydney.nsw.gov.au/translations/Greek/default.asp Η Περιοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου του Σύδνευ καλύπτει περίπου 26.15 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτή περιλαμβάνει το εμπορικού κέντρου του Σύδνευ, the Rocks, Millers Point, Ultimo, Pyrmont, Surry Hills, Woolloomooloo, Kings Cross, Elizabeth Bay, Rushcutters Bay, Darlinghurst, Chippendale, Darlington, Camperdown, Forest Lodge, Glebe, Alexandria, Beaconsfield, Centennial Park, Erskineville, Newtown, Redfern, Rosebery, Waterloo, και Zetland.

Η ΌΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΥ http://dim-sapon. rod. sch Η ΌΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΥ http://dim-sapon.rod.sch.gr/diafora/7thaymata/simera.htm Αυτό το ασυνήθιστο μοντέρνο κτίριο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας. Οικοδομήθηκε στην παλαιότερη και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εμπρός στο μεγάλο φυσικό της λιμάνι. Η θάλασσα το περιβάλλει από τις τρεις πλευρές, ενώ οι στέγες του σχεδιάστηκαν ειδικά για να θυμίζουν γιγάντια πανιά ιστιοφόρου πλοίου. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

Καγκουρο http://images. google. com/images Καγκουρο http://images.google.com/images?hl=el&q=%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF&lr=&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Το καγκουρό είναι μαρσιποφόρο ζώο που απαντάται στην Αυστραλία και τη Νέα Γουϊνέα. Ανήκουν στην οικογένεια των μακρόποδων, που περιλαμβάνει 63 είδη καγκουρό. Ο πρώτος Ευρωπαίος που είδε καγκουρό ήταν ο Ολλανδός ναυτικός Φραντσίσκο Πέλσαρτ, το 1629, όταν το πλοίο του ναυάγησε στην ακτή της Αυστραλίας. Όταν ο Κουκ έφτασε, το 1770, στην Αυστραλία, παρατήρησε το ζώο και ρώτησε τους ιθαγενείς πώς λέγεται. Αυτοί απάντησαν: "Καν γκου ρό", που σημαίνει "πάνω-κάτω".[εκκρεμεί παραπομπή] Το αληθινό όνομα του Καγκουρό στη γλώσσα των Ιθαγενών είναι γολαρού και το λένε έτσι μέχρι και σήμερα. Αυτά που είχε δει ο Κουκ ήταν τα γαλαμπί όπως τα λένε οι Ιθαγενείς, και ανήκουν και αυτά στην οικογένεια των μακρόποδων.