Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΟΡΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΟΡΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΟΡΙ
Μάριος Ιωάννου ΣΤ2 Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Δεκέμβρης 2016

2 ΜΑΟΡΙ ΧΩΡΑ Οι Μαορί σήμερα ζούνε στην Νέα Ζηλανδία. Η ιστορία των Μαορί περιγράφει την άφιξή τους από την Χαγουαΐκι (τροπική Πολυνησία) με μεγάλα ωκεάνια κανό (waka). Είναι περίπου Μαορί.

3 ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Οι Ανατολικοί Πολυνήσιοι πρόγονοι των Μαοροί ήταν κυνηγοί, ψαράδες και καλλιεργητές. Μετά που έφτασαν στη Νέα Ζηλανδία, οι Μαοροί έπρεπε να προσαρμόσουν με το κλίμα της νέας γης, που ήταν πιο κρύο σε σχέση με την τροπική Πολυνησία. Καλλιέργησαν τα τροπικά φυτά που είχαν φέρει μαζί τους από την Πολυνησία, όπως τα τάρο, κουμάρα, κολοκύθες και γιαμ. Αυτό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο γιατί το κλίμα ήταν ψυχρό. ταρό κουμάρα κολοκύθες γιαμ

4 ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2 Επίσης διατήρησαν το ψάρεμα και το κυνήγι πτηνών.
Επίσης διατήρησαν το ψάρεμα και το κυνήγι πτηνών. Βασικά καθήκοντα ήταν χωρισμένα για άντρες και γυναίκες, αλλά υπήρχαν επίσης πολλές ομαδικές δραστηριότητες όπως η συλλογή τροφής και η καλλιέργεια τροφής, και οι πολεμικές δραστηριότητες. Η τέχνη ήταν μέρος του πολιτισμού τους όπως σπίτια, κανό, όπλα και άλλα αντικείμενα.

5 ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η θρησκεία των Μαορί είναι στενά συνδεδεμένη με τη φύση και τους προγόνους, και όλα τα πράγματα θεωρείται πως έχουν μια δύναμη ζωής.

6 ΓΛΩΣΣΑ Η γλώσσα των Μαορί σχεδόν καταργήθηκε. Δεκάδες από αυτούς μιλούν την παραδοσιακή τους γλώσσα. Σήμερα μιλούν Αγγλικά.

7 Τατού Οι Maori χρησιμοποιούσαν διαφορετική τεχνική από ότι σήμερα. Δεν τρυπούσαν το δέρμα αλλά το σμίλευαν με μαχαίρια και άλλα εργαλεία, κάνοντας πιο βαθιά και ανάγλυφα τατουάζ σε αντίθεση με τα σημερινά.

8 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!
Κλείνω με το σύμβολο των Μαορί.

9 Πηγές Βικιπαίδια Σημειώσεις από την τάξη.


Κατέβασμα ppt "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΟΡΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google