Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ Θεσσαλονίκης

2 Περιεχόμενα Νείλος Αμαζόνιος Μισισιπής Νίγηρας Δούναβης

3 Νείλος Ο Νείλος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός στον κόσμο.
Πηγάζει νότια του Ισημερινού και εκβάλλει στη Μεσόγειο Θάλασσα. Έχει μήκος περίπου χιλιόμετρα και αποστραγγίζει έκταση που υπολογίζεται σε τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σχηματίζεται από τρία υδάτινα ρεύματα.

4 Αμαζόνιος Ο Αμαζόνιος βρίσκεται στη Νότια Αμερική και έχει μήκος χιλιόμετρα. Πηγάζει από το όρος Μίσμι και εκβάλει στον Ατλαντικό ωκεανό. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος σε όγκο νερού ποταμός του πλανήτη με μεγάλη διαφορά από το Νείλο. Ο Αμαζόνιος είναι πολύ γνωστός για την τεράστια ζούγκλα που τον περιβάλλει.

5 Μισισιπής Ο Μισισιπής έχει μήκος χιλιόμετρα και εκβάλλει στον κόλπο του Μεξικού. Καλύπτει περίπου τα δύο πέμπτα της συνολικής επιφάνειας των ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας ολόκληρες ή κατά ένα μέρος 31 πολιτείες. Ο σπουδαιότερος αριστερός παραπόταμός του είναι ο Αρκάνσας.

6 Νίγηρας Ο Νίγηρας είναι ο σημαντικότερος ποταμός της δυτικής  Αφρικής, με μήκος χιλιόμετρα. Η ροή του σχηματίζει ένα μεγάλο τόξο, που περνά από τα κράτη Γουινέα, Μάλι, Νίγηρα, από τα σύνορα του Μπενίν και τελικά από τη Νιγηρία. Εκβάλει στον κόλπο της Γουινέας.

7 Δούναβης Είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης μετά τον Βόλγα.
Πηγάζει από τον Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας και εκβάλλει στη Μαύρη θάλασσα. Η κοιλάδα από την οποία διέρχεται ήταν από πολύ παλιά μια από τις πιο σημαντικές αρτηρίες συγκοινωνίας. Έχει μήκος χιλιόμετρα.

8 5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ Θεσσαλονίκης


Κατέβασμα ppt "5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google