Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος : 2015-2016
5 λίμνες Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :

2 Περιεχόμενα Κασπία Βικτώρια Αράλη Μίσιγκαν Τανγκανίκα

3 Κασπία Η Κασπία Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Γης. Έχει συνολική επιφάνεια τ. χλμ. Ονομάζεται «θάλασσα» λόγω του τεράστιου μεγέθους της αλλά και επειδή όταν οι Ρωμαίοι πρωτοέφτασαν εκεί δοκίμασαν το νερό της και είδαν ότι είναι αλμυρό. Είναι τέτοιο το μέγεθός της, που ξεπερνάει τις επόμενες έξι μεγαλύτερες σε έκταση λίμνες μαζί.

4 Βικτώρια Η Λίμνη Βικτόρια  είναι η μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Αφρική. Εκτός αυτού, είναι η μεγαλύτερη τροπική λίμνη της Γης και η δεύτερη σε έκταση λίμνη γλυκού νερού της Γης. Είναι επίσης γνωστή ως μία από τις πηγές του Νείλου. Αυτή η περιοχή, και η ίδια η λίμνη, μοιράζεται μεταξύ των κρατών Ουγκάντα, Τανζανία και Κένυα. Η ίδια η πρωτεύουσα της πρώτης, η Καμπάλα, βρίσκεται στις όχθες της λίμνης.

5 Αράλη Η Αράλη είναι μια ηπειρωτική λίμνη, σχεδόν "εσωτερική θάλασσα" στην Κεντρική Ασία. Το όνομά της σημαίνει κατά προσέγγιση Θάλασσα νησιών και αναφέρεται στα περισσότερα από μικρά νησιά που κάποτε περιελάμβανε η έκτασή της. Μεγαλύτερο εξ αυτών είναι η νήσος Νικόλαος.

6 Μίσιγκαν Η Λίμνη Μίσιγκαν είναι μια από τις Μεγάλες Λίμνες της Βορείου Αμερικής. Αποτελεί την 3η σε μέγεθος από τις 5 Μεγάλες Λίμνες και βρίσκεται εξ' ολοκλήρου εντός των συνόρων των ΗΠΑ. Η λίμνη Μίσιγκαν έχει σχεδόν το μισό μέγεθος από αυτό της Ελλάδας. Συνδέεται με την λίμνη Χιούρον με τον ισθμό του Μάκινακ. Νότιά της βρίσκεται το Σικάγο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

7 Τανγκανίκα Η Τανγκανίκα είναι μία μεγάλη λίμνη στην κεντρική Αφρική . Εκτιμάται ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο σε όγκο νερού και η δεύτερη σε βάθος, με μέγιστο στα 1470 μέτρα. Η έκταση της λίμνης ανέρχεται σε  km. Τέσσερις χώρες βρέχονται από την Τανγκανίκα: το Μπουρούντι, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Τανζανία και η Ζάμπια.

8 Πηγές Βικιπαίδεια

9 Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος : 2015-2016
5 λίμνες Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :


Κατέβασμα ppt "Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη : Στ2 Έτος :"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google