Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονιά: Τμήμα: Στ 2

2 Περιχόμενα Λίμνη Βικτώρια Λίμνη Κασπία Λίμνη Μίσιγκαν Λίμνη Βαϊκαλή
Λίμνη Αλβέρτου Πηγές για κείμενο Πηγές για εικόνες

3 Λίμνη Βικτώρια Η Λίμνη Βικτόρια είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής, και η δεύτερη σε έκταση λίμνη γλυκού νερού της Γης, με έκταση τετραγωνικά χλμ. Είναι επίσης γνωστή ως μία από τις πηγές του Λευκού Νείλου. Η λ.Βικτώρια είναι ανάμεσα στην Κένυα, την Τανζανία και την Ούγκαντα, ενώ η Καμπάλα με πληθυσμό κατοίκους, είναι η πρωτεύουσα της Ουγκάντας και βρίσκεται στις όχθες της λίμνης. Η λίμνη έχει περίπου νησιά.

4 Λίμνη Κασπία Η λίμνη Κασπία ή αλλιώς Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Γης. Έχει συνολική επιφάνεια τ. χλμ. και όγκο νερού κυβ. χιλιομέτρων. Ονομάζεται θάλασσα γιατί έχει τεράστιο μεγέθος σε σχέση με τις άλλες λίμνες της γης, αλλά και γιατί το νερό της είναι αλμυρό. Από εκεί εκβάλει ο Βόλγας και ο Ούραλης όπου είναι και οι κυριοι τροφοδότες της σε νερό, ενώ το βάθος της φτάνει μέχρι και 980 μ.

5 Λίμνη Μίσιγκαν Η λέξη Μίσιγκαν ή αλλιώς Μίτσιγκαν σημαίνει το μεγάλο νερό δηλαδή το ξεχωριστό νερό. Η ονομασία της προήρθε από τους πρώτους κατοίκους της, οι οποίοι την ονόμασαν έτσι, αφού εξέτασαν προσεκτικά τα νερά της. Το συμπέρασμά τους ήταν πως η λίμνη αυτή έχει πάρα πολύ καλό νερό, πεντακάθαρο και πόσιμο. Οι άνθρωποι που έζησαν μετά, έπαιρναν νερό από την λίμνη αυτή για να πιουν. Η Λίμνη Μίσιγκαν είναι μια από τις Μεγάλες Λίμνες της Βορείου Αμερικής. Αποτελεί την 3η σε μέγεθος από τις 5 Μεγάλες Λίμνες και βρίσκεται εξ' ολοκλήρου εντός των συνόρων των ΗΠΑ. Γύρω από τις ακτές της λίμνης ζουν περίπου 16 εκατομμύρια άτομα, τα περισσότερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Σικάγο. Η λίμνη αποτελεί πόρο ψυχαγωγίας, μεταφορών και αλιείας. Συνδέεται με την λίμνη Χιούρον με τον ισθμό του Μάκινακ. Νότιά της βρίσκεται το Σικάγο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Η.Π.Α.

6 Λίμνη Βαϊκαλή Η Βαϊκάλη είναι η βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, καθώς επίσης και η λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού. Περιέχει πάνω από ένα πέμπτο του γλυκού νερού παγκοσμίως και περισσότερο από 90% του γλυκού νερού της Ρωσίας. Η έκτασή της είναι τ. χλμ. Έχει μήκος 654 χλμ., πλάτος 74 χλμ. και μέγιστο βάθος μ. Δέχεται τα νερά περίπου 300 ποταμών με κυριότερους τους Σελίγκα και Άνω Ανγκάρα ενώ από αυτήν ξεκινά ο ποταμός Ανγκάρα. Οι Μογγόλοι θεωρούν την λίμνη ως "ιερή θάλασσα" και πιστεύουν ότι στις απόκρημνες και βραχώδεις ακτές της κατοικούν κακά πνεύματα.

7 Λίμη Αλβέρτου Η λίμνη Αλβέρτου βρίσκεται στο κέντρο της Αφρικανικής ηπείρου, στα σύνορα μεταξύ Ουγκάντα και Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό. Η λίμνη Αλβέρτος είναι μέρος του περίπλοκου συστήματος του ανωτέρου Νείλος. Οι κύριες πηγές της είναι Βικτώρια ο Νείλος και Ποταμός Semliki. Το 1864 ο εξερευνητής Θατς Σαμουελ Μπεϊκερ έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε την λίμνη. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

8 Πηγές για κείμενο wiki Fortunegreece dreamstime

9 Πηγές για εικόνες morfoyla fortunegreece google.gr

10 Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονιά: Τμήμα: Στ 2


Κατέβασμα ppt "Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google