Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
ΛΙΜΝΕΣ Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016

2 Κασπία Θάλασσα Η Κασπία Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη λίμνη παγκοσμίως, με συνολική επιφάνεια περίπου km2. Τα νερά της είναι ελαφρώς αλατούχα και για το λόγο αυτό την λέμε «θάλασσα». Αποτελεί κατάλοιπο της Τηθύος, η οποία πριν περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια συνέδεε τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ωκεανό. Ωστόσο σήμερα δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ αυτής και των ωκεανών αυτών.

3 Βικτωρία Η Λίμνη Βικτόρια είναι η μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Αφρικής. Το σχήμα της είναι χονδρικά ελλειπτικό με μήκος 337 km και πλάτος 240 km. Η μέση έκτασή της ανέρχεται σε  km, δηλαδή περίπου το μισό της έκτασης όλης της Ελλάδας. Το μήκος των ακτών της είναι χιλιόμετρα. Το μέσο βάθος της είναι 40 μέτρα.

4 Αράλη* Η Αράλη είναι μια ηπειρωτική λίμνη, σχεδόν εσωτερική θάλασσα στην Κεντρική Ασία. Μοιράζεται μεταξύ του Καζακστάν στα βόρεια και του Καρακαλπακστάν, μιας αυτόνομης περιοχής του Ουζμπεκιστάν, στα νότια και ανάμεσα στις στέπες του Κιργκίς και του Τουρκεστάν, σε υψόμετρο 49 μ. υπέρ την επιφάνεια του Ευξείνου Πόντου και 79 μ. υπέρ της Κασπίας από την οποία απέχει περίπου 250 χλμ. 

5 Αράλη** Η Αράλη ήταν κάποτε η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, μετά την Κασπία και την Σουπίριορ της Αμερικής, με έκταση τ.χ., περίπου τη μισή έκταση της Ελλάδας, με μέγιστο βάθος 70 μ.(1930). Η Αράλη είναι επίσης σοβαρότατα μολυσμένη, κυρίως ως αποτέλεσμα της βιομηχανίας βιολογικών όπλων που λειτουργούσε σε ένα από τα νησιά της, των βιομηχανιών και της απορροής λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

6 Μίσιγκαν Η Λίμνη Μίσιγκαν είναι μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Βορείας Αμερικής. Αποτελεί την 3η σε μέγεθος από τις 5 Μεγάλες Λίμνες και βρίσκεται εξ' ολοκλήρου εντός των συνόρων των ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες 4 λίμνες είναι μοιρασμένες ανάμεσα στα εδάφη του Καναδά και των ΗΠΑ. Η έκταση του είναι τ.χμ.

7 Τανγκανίκα Η Τανγκανίκα είναι μία μεγάλη λίμνη στην κεντρική Αφρική . Εκτιμάται ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο σε όγκο νερού και η δεύτερη σε βάθος, με μέγιστο στα 1470 μέτρα. Έχει έκταση τ.χμ.

8 ΠΗΓΕΣ Κείμενο Εικόνες el.wikipedia.org

9 Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
ΛΙΜΝΕΣ Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016


Κατέβασμα ppt "Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google