Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Μπογκοτά και η Εθνική εορτή τους είναι η στις 20η Ιουλίου.

3 Ιστορία Προκολομβιανή περίοδος (10.000 π.Χ.)
Ανακάλυψη, κατάκτηση και αποικισμός από τους Ισπανούς ( ο αιώνα) Ανεξαρτησία από την Ισπανία (1810 – 1819)

4 Οικονομία Το ΑΕΠ της Κολομβίας ήταν το 2005 περίπου 252 εκατομμύρια πέσος, δηλαδή περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή κατανέμεται κατά δραστηριότητα σε 13,9% γεωργία, 30,3% βιομηχανία και 55,8% υπηρεσίες. Το 1999 η Κολομβία είχε την πρώτη της αρνητική ανάπτυξη από την δεκαετία του τριάντα και έσπασε το ρεκόρ της πιο μακρόχρονης συνεχούς ανάπτυξης στην περιοχή. Η κρίση είχε διάφορους λόγους: πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης μετά από χρόνια μεγάλης ανόδου, συνεχή άνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματος ως αποτέλεσμα του Συντάγματος του 1991, προβλήματα με το νομισματικό σύστημα λόγω της ασιατικής κρίσης και πτώση της αξιοπιστίας μετά από διάφορες αποτυχημένες προσπάθειες υπεράσπισης του νομίσματος από την Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας.

5

6 Ουρουγουάη Η Ουρουγουάη, επίσημα ονομαζόμενη Ανατολική Δημοκρατία της Ουρουγουάης, είναι μία χώρα που βρίσκεται στα νότια της Νότιας Αμερικής. Συνορεύει με τη Βραζιλία στα βόρεια, τον ποταμό Ουρουγουάη στα δυτικά, τον κόλπο του Ρίο ντε λα Πλάτα νοτιοδυτικά, με την Αργεντινή στην απέναντι όχθη και των δύο, και τέλος με τον νότιο Ατλαντικό ωκεανό νοτιοανατολικά. Περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη, το Μοντεβιδέο. Είναι η δεύτερη μικρότερη ανεξάρτητη χώρα στη Νότια Αμερική, μεγαλύτερη μόνο από το Σουρινάμ και μία από τις πλέον σταθερές πολιτικά και οικονομικά. Έχει έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους

7 Ιστορία Προκολομβιανή περίοδος και αποικισμός (1516 μέχρι περίπου 1807) Προσπάθειες για ανεξαρτησία ( )

8 Αθλητισμός Το πιο διαδεδομένο άθλημα στην Ουρουγουάη είναι το ποδόσφαιρο. Η χώρα έχει πετύχει πολλές διακρίσεις στο ποδόσφαιρο, όπως: χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924 και το 1928 και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου: 1)το 1930, όταν η πρώτη διοργάνωση παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έλαβε χώρα στο Μοντεβιδέο και 2)το 1950 στη Βραζιλία. Το ράγκμπι είναι επίσης δημοφιλές, με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης να έχει λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι τόσο το 1999 όσο και στο επόμενο, το Η ομάδα είναι δεύτερη στην κατάταξη της Νότιας Αμερικής. Το μπάσκετ και οι καταδύσεις είναι επίσης δημοφιλείς.

9

10 Αργεντινή Η Αργεντινή, είναι μια ισπανόφωνη χώρα στο νότιο τμήμα της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των Άνδεων και του νότιου Ατλαντικού Ωκεανού. Είναι η δεύτερη σε μεγαλύτερη έκταση χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία. Συνορεύει με τις Ουρουγουάη, Βραζιλία, Παραγουάη, Βολιβία και Χιλή. Πρωτεύουσα της χώρας είναι το Μπουένος Άιρες, το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του Ατλαντικού Ωκεανού. Η πρώτη επίσημη χρήση του όρου ήταν στο σύνταγμα του 1826.Έπειτα με το σύνταγμα του 1853 ονομάστηκε Αργεντίνικη Συνομοσπονδία και με το σύνταγμα του 1860 Δημοκρατία της Αργεντινής. Ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα , τρίτος σε σειρά στη Νότια Αμερική και τριακοστός πρώτος παγκόσμια.

11 Ιστορία Προκολομβιανή περίοδος (11.000 π.χ.- 17 αιώνα)
Αποικιοκρατία (1580 – 1806/7) Ανεξαρτησία (1810 – 1865) Η σύγχρονη Αργεντινή (1870 – 1930) Η κυβέρνηση Περόν και η τελευταία δικτατορία (1946 – 1983) Δημοκρατία (1983 μέχρι σήμερα)

12

13 Βραζιλία Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, στη Νότια Αμερική. Επίσης, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο, και πέμπτη σε πληθυσμό. Καλύπτει μια τεράστια έκταση μεταξύ των Άνδεων και του Ατλαντικού ωκεανού, ενώ συνορεύει με όλες τις χώρες της Νότιας Αμερικής, εκτός από τη Χιλή και τον Ισημερινό. Η ακτογραμμή της με τον Ατλαντικό ωκεανό έχει μήκος χλμ.ενώ ανήκουν σε αυτή νησίδες και νησιωτικά συγκροτήματα.Η Βραζιλία ήταν αποικία της Πορτογαλίας από το 1500, οπότε και ανακαλύφθηκε από τον Πέντρο Άλβαρες Καμπράλ, μέχρι την ανεξαρτησία της το Η Βραζιλία αποτελεί τη δέκατη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε δυναμικό αγοράς και την ένατη σε αγοραστική δύναμη. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν δώσει στη χώρα νέα διεθνή προοπτική. Επίσης, η Βραζιλία είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ένωσης των Κρατών της Νότιας Αμερικής.

14 Ιστορία Προαποικιακή Περίοδος ( τέλη 9000 π.Χ.)
Αποικιοκρατία ( 1530 – τέλη 18 αιώνα) Αυτοκρατορική Αποικία ( 1808 – 1889 ) Ομοσπονδιακό Κράτος ( 1889 – μέχρι σήμερα )

15 Θρησκεία 73,6% του πληθυσμού είναι καθολικοί, κάνοντας τη Βραζιλία τη χώρα με το μεγαλύτερο καθολικό πληθυσμό στον κόσμο. 15,4% είναι Προτεστάντες 7,4% του πληθυσμού θεωρούνται αγνωστικιστές ή άθεοι. Ο πνευματισμός αποτελεί 1,3% του πληθυσμού (περίπου 2,3 εκατομμύρια) 0,4% είναι Μάρτυρες του Ιεχώβα ( μέλη). 0,3% είναι οπαδοί των αφρικανικών παραδοσιακών θρησκειών όπως Candomblé, Macumba, και Umbanda.

16


Κατέβασμα ppt "Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google