Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4

2 Θα μιλήσουμε για: Τις λίμνες της Δανίας Τα ποτάμια της Δανίας
Τις οροσειρές της Δανίας Τα νησιά της Δανίας Τεχνικά έργα και κάποια άλλα ενδιαφέρον πράγματα για τη Δανία

3 Τοποθεσία της Δανίας Στον παγκόσμιο χάρτη:

4 Τοποθεσία της Δανίας Στην Ευρώπη:

5 Λίγα λόγια για τη Δανία Σημαία της Δανίας
Η Δανία είναι μία χώρα που βρίσκεται στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Ευρώπη. Ο πληθυσμός της χώρας εκτιμάτε για το 2017 σε περίπου κατοίκους. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Κοπεγχάγη. Σημαία της Δανίας

6 Λίμνες της Δανίας  Υπάρχουν λίγες λίμνες σε ολόκληρη τη Δανία, και είναι όλες τους μικρές. Κάποιες από αυτές είναι: 1) Κλέτζτρουπ 2) Σίλκεμποργκ

7 Κλέτζτρουπ

8 Σίλκεμποργκ

9 Ποτάμια της Δανίας Στη Δανία τα ποτάμια είναι ελάχιστα όπως και οι λίμνες. Το μεγαλύτερο και το μόνο γνωστό ποτάμι της Δανίας είναι ο Γκούντεν.

10 Γκούντεν

11 Οροσειρές της Δανίας Η Δανία είναι μία από της εννέα χώρες σε όλο τον κόσμο η οποία δεν έχει καμία οροσειρά!

12 Νησιά της Δανίας Στη Δανία ανοίκουνε αυτόνομα οι Νήσοι Φερόε καθώς και η το τεράστιο νησί της Γροιλανδίας. Υπάρχουν περίπου 406 νησιά στη Δανία χωρίς τη Γροιλανδία και τους Νήσους Φερόε και περίπου 70 από αυτά τα νησιά κατοικούνται.

13 Νήσοι Φερόες Οι Νήσοι Φερόες ή Φαιρόες που σημαίνει Νησιά των Προβάτων, είναι σύμπλεγμα 18 νήσων, (17 κατοικήσιμες), που αποτελούν αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η οποία ανήκει στο Βασίλειο της Δανίας και ομώνυμο αρχιπέλαγος. Βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία με συνολική έκταση 1.399 τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Η εθνική εορτή εορτάζεται στις 29 Ιουλίου στο Τόρσχαβν και ονομάζεται Ólavsøka (Όλαφσοκα, από το όνομα του Νορβηγού βασιλιά Όλαφ του Δεύτερου ή Αγίου Όλαφ που πέθανε στις 29 Ιουλίου 1030 στο Στίκλεσταντ)

14 Νήσοι Φερόες (τοποθεσία)

15 Νήσοι Φερόες (φωτογραφίες)

16 Γροιλανδία Η Γροιλανδία είναι Δανική περιοχή με αυτοδιάθεση. Το νησιωτικό αρκτικό αυτό κράτος τοποθετείται γεωγραφικά, πολιτιστικά και δημογραφικά στη Βόρειο Αμερική, ενώ πολιτικά η Γροιλανδία αποτελεί μέρος της Ευρώπης. Νοτιοανατολικά της Γροιλανδίας βρίσκονται ο Ατλαντικός ωκεανός και η Ισλανδία, ανατολικά η Γροιλανδική θάλασσα, βόρεια ο Αρκτικός ωκεανός και δυτικά ο κόλπος Μπάφιν και ο Καναδάς. Η Γροιλανδία είναι το μεγαλύτερο νησί και η μεγαλύτερη εξαρτώμενη περιοχή του κόσμου με βάση την έκταση. Περίπου το 81% της έκτασής της καλύπτεται με πάγο.

17 Γροιλανδία (τοποθεσία)

18 Γροιλανδία (φωτογραφίες)

19 Άλλα μεγάλα νησιά της Δανίας

20 Η γέφυρα Όρεσουντ  Η Øresund είναι ένα θαύμα της μηχανικής που συνδέει την πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη με την σουηδική πόλη του Malmö. Η γέφυρα αυτή μετατρέπεται σε τούνελ και έτσι συνδέει την Δανία με την Σουηδία. Αυτή η καλωδιωτή γέφυρα εκτείνεται σε περίπου 8 χιλιόμετρα, καταλήγει σε ένα τεχνητό νησί όπου μετατρέπεται σε ένα τούνελ το οποίο έχει μήκος ακόμη 4 χιλιόμετρα. Ο βραβευμένος σιδηρόδρομος και αυτοκινητόδρομος διπλής κατεύθυνσης ξεκίνησε να λειτουργεί την 1η Ιουλίου του 2000.

21 Γέφυρα Όρεσουντ

22 Κάποια πράγματα για την Δανία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Δανία έχει 13 μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Δανία έχει ασκήσει πολλές φορές την προεδρία του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο παρελθόν. Η Δανία έχει 9 εκπροσώπους στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. 

23 Δικτυογραφία


Κατέβασμα ppt "Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google