Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
Στ’ 2

2 ΝΕΙΛΟΣ Ο Νείλος είναι ποταμός στην Αφρική και ένας από τους δύο μεγαλύτερους του κόσμου. Ο ποταμός έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της αρχαίας Αιγύπτου με τον πολιτισμό της να οφείλεται ιδιαίτερα από τον ποταμό. Έτσι, ο Ηρόδοτος αποκάλεσε την Αίγυπτο Δώρο του Νείλου. Ο Νείλος έχει δύο μεγάλους παραποτάμους από τους οποίους σχηματίζεται: τον Λευκό Νείλο από την Ισημερινή Ανατολική Αφρική και τον Γαλάζιο Νείλο από την Αιθιοπία. Χύνεται στη Μεσόγειο θάλασσα σχηματίζοντας το γνωστό Δέλτα του Νείλου. Ο Νείλος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Αφρικής, αλλά και του κόσμου. εκβάλλει στη Μεσόγειο Θάλασσα. Έχει μήκος χιλιόμετρα και αποστραγγίζει έκταση που υπολογίζεται σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

3 ΜΙΣΙΣΙΠΗΣ Ο Μισισιπής είναι ο μεγαλύτερος ποταμός  της Βόρειας Αμερικής με μήκος χλμ,  ως τον κόλπο του Μεξικού όπου εκβάλλει. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη misi-ziibi που σημαίνει ο «μεγάλος ποταμός». Έχει μήκος χλμ.

4 ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ Ο Αμαζόνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Γης. Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Γενικά θεωρείται ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός στη Γη μετά τον Νείλο, με μήκος χιλιόμετρα, αλλά παρ'όλα αυτά, το μήκος του ανάλογα με το πιο θεωρείται το σημείο των εκβολών, φτάνει μέχρι τα χιλιόμετρα, οπότε είναι ο μακρύτερος ποταμός στη Γη

5 ΝΙΓΗΡΑΣ Ο Νίγηρας είναι ο σημαντικότερος ποταμό ς της δυτικής Αφρικής, με μήκος περίπου στα  χιλιόμετρα. Η ροή του σχηματίζει ένα μεγάλο τόξο, που περνά από τα κράτη Γουινέα, Μάλι, Νίγ ηρα και χύνεται στον Κόλπο της Γουινέας (Ατλαντικός Ωκεανός) μετά από ένα εκτεταμένο ποτάμιο δέλτα

6 ΔΟΥΝΑΒΗΣ Ο Δούναβης,  είναι ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός της  Ευρώπης και 29ος του κόσμου. Ο Δούναβης περνώντας μέσα από τέσσερις πρωτεύουσες χωρών της κεντρικής Ευρώπης προτού εκβάλλει στον Εύξεινο Πόντο μέσω του Δέλτα του σε Ρουμανία και Ουκρανία.

7 ΠΗΓΕΣ: ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ

8 5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
Στ’ 2


Κατέβασμα ppt "5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google