Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ. Το όνομά της το πήρε προς τιμήν του τότε δούκα της ιστορικής πόλης της Αγγλίας, της Υόρκης. Αποτελεί ένα από τα βασικότερα οικονομικά κέντρα της χώρας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται η περίφημη Γουώλ Στρητ, τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ και παλιότερα οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου που καταστράφηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται το άγαλμα της ελευθερίας και το Κτήριο Εμπάιαρ Στέιτ. Είναι φημισμένη για τους ουρανοξύστες της και τις πολλές συνοικίες της

2 Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, στα βορειοανατολικά της χώρας. Είναι χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Hudson στον Ατλαντικό ωκεανό, περίπου 6 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Το κέντρο της πόλης, το Μανχάταν, βρίσκεται πάνω σε ένα νησί. Η υπόλοιπη πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Hudson αλλά και παραπέρα στο εσωτερικό.

3 Στις αρχές του 19ου αιώνα η πόλη άρχισε να μεγαλώνει όσο ποτέ πριν
Στις αρχές του 19ου αιώνα η πόλη άρχισε να μεγαλώνει όσο ποτέ πριν. Το 1811 κατασκευάστηκαν σε ολόκληρο το Μανχάταν δρόμοι. Το 1825 εγκαινιάστηκε το κανάλι της λίμνης Ήρι, και έτσι οι Μεγάλες Λίμνες συνδέονταν με την Νέα Υόρκη και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η Νέα Υόρκη έγινε το επίκεντρο του αμερικανικού κράτους. Στα μέσα του 19ου αιώνα ξεκίνησαν τα σχέδια για ένα μεγάλο κεντρικό πάρκο, το Σέντραλ Παρκ

4 ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!!!

5 ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

6 Το Μανχάταν έχει περίπου 1. 600
Το Μανχάταν έχει περίπου κατοίκους και έκταση 59 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Eίναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή των Η.Π.Α. με πυκνότητα πληθυσμού ,1 κάτοικοι ανά τετραγωνικό μίλι. Ουσιαστικά αυτή η περιοχή αποτελείται από 4 νησιά συνολικά: το ίδιο το Μανχάταν, που είναι μακράν το μεγαλύτερο από τα 4 νησιά, το μακρόστενο Roosevelt Island, το Ward's Island και το Governors Island.

7

8

9 Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη με πάνω από εννέα εκατομμύρια κατοίκους, και έκταση 780 τ.χλμ. Η ομώνυμη πολιτεία έχει πρωτεύουσα το Ολμπάνι, 251 χλμ. βόρεια της πόλης. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και έχει το ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη. Διαθέτει τρία διεθνή αεροδρόμια ενώ η πτήση από τη Δυτική Ευρώπη διαρκεί 8,5 ώρες περίπου. Η πόλη αποτελείται από πέντε δήμους: το Μανχάταν, το Μπρονξ, το Κουίνς, το Μπρούκλιν και το Στέιτεν Άιλαντ. Το 1898, όταν το Μανχάταν ενώθηκε με τους τέσσερις γειτονικούς δήμους η Νέα Υόρκη έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

10 ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!!!


Κατέβασμα ppt "Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google