Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυτόχθονας λαός Πάπουα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυτόχθονας λαός Πάπουα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αυτόχθονας λαός Πάπουα
Αναστασία Χατζούδα Στ’

2 Ο τόπος που ζουν Ο Αυτόχθονας λαός Πάπουα βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας  και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και μερικά συμπλέγματα νησιών. Οι Παπούα είναι νησιωτικό κράτος στην Ωκεάνια.

3 Κατοικίες-Τα σπίτια τους
Τα σπίτια τους είναι μικρά,φτιαγμένα από ξύλο,φυλλώματα και άχυρο. Ζουν κυρίως στη ζούγκλα,αλλά και δίπλα σε ποτάμια και ακτές.

4 Καθημερινή ζωή των ανθρώπων
Δεν γνωρίζουν το σίδηρο και τα όπλα τους έχουν αιχμές από κοφτερές πέτρες, δηλαδή ανήκουν στη Λίθινη Εποχή. Η κύρια ασχολία τους εκτός από την ξυλεία,το κυνήγι και το μάζεμα καρπών, είναι η καλλιέργεια καλαμποκιού,λαχανικών κ.τ.λ. σε μικρούς κήπους.

5 Η θρησκεία τους Η θρησκεία τους είναι ανιμιστική[πιστεύουν σε πνεύματα που κατοικούν σε φυσικά στοιχεία] και στο παρελθόν για λόγους τελετουργικούς, ήταν κανίβαλοι.Σήμερα όμως είναι φιλήσυχοι και φιλικοί με τους ξένους.

6 Οι συνήθειες τους Μια από τις πολλές συνήθειες τους είναι να καλλιεργούν κοκκοφοίνικες, αραχίδες, παπάγια, φτιάχνουν και καουτσούκ, φρούτα του πάθους, καφέ, κακάο και άλλα φρούτα. Ασχολούνται, ιδιαίτερα οι άντρες ,με την αλιεία ψαριών και μαργαριταριών. Οι γυναίκες ασχολούνται με την καλλιέργεια της Γης.Τέλος τρέφονται με ψάρια, φρούτα του πάθους και τα παραπάνω φαγητά και φρούτα.

7 Έθιμα και παραδόσεις του λαού
Από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τους που αποτελούν ένα από τα πολλά έθιμα τους είναι τα εξής: 1.Συχνά διαμορφώνονται ψεύτικοι πολέμοι μεταξύ τους. 2.Υπάρχουν τελετουργίες για την ενηλικίωση των νέων ανδρών. 3.Συμμετέχουν σε διάφορα φεστιβάλ χορών και μάσκας. Αριθμούν περίπου άτομα και χωρίζονται 29 φυλές.Ζουν σε ημιάγρια κατάσταση ακόμη και σήμερα.

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Αυτόχθονας λαός Πάπουα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google