Μαρία Αντωνιάδη, Βαλέρια Μπακάλη Ήρωες κινουμένων σχεδίων, κινηματογράφου, λογοτεχνίας Το θέμα μας περιλαμβάνει σύγχρονους ήρωες οι οποίοι όχι μόνο θεωρούνται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΗΜΑΤΑ Παρουσίαση από : Πούλου Τίνα Θωμαΐδα Χατζηθωμά.
Advertisements

Θόδωρος Αγγελόπουλος (Αθήνα, 27 Απριλίου Ιανουαρίου 2012) Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με.
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Σήμερα.
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά
<<Ο γκολτζής Τίμο γίνεται γνωστός>>
IΣΜΗΝΗ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΗ ΕΥΗ ΛΟΙΔΩΡΗ
Διερευνητική εργασία (Project) Β’Λυκείου σχολικό έτος
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΕΖΗΣ.
Σύλβια Καραιωσηφιδου Μάγδα Κουκότσικα Νικολέτα Μελισσαρίδου Ιωάννα Μηλιώτη.
Οδυσσέας Eλύτης Η βιογραφία του Ν. Μεταξένια.
Ζωρζ Σαρή.
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μάθημα :ιστορία Νεφέλη Κυπριανού.
Photo by Tanzen80 - Creative Commons Attribution-ShareAlike License with Haiku Deck.
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σεμερτζόγλου Γιώργος Γ3
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ.
Πηνελοπης δελτα, O τρελαντωνης. Μυθiςτορhμα
Ευγένιος Τριβιζάς.
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο. Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής,
ΟΜΑΔΑ 4 ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ο γυρος του Κοσμου σε 80 ημερες
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
► Καλύτερη-Βαθύτερη γνωριμία με την τέχνη της λογοτεχνίας. ► Ενδελεχής μελέτη της σχέσης λογοτεχνίας και κινηματογράφου. ► Εύρεση κοινών στοιχείων των.
“ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ” 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 ΟΥ ΓΕΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΣΑ ΒΑΡΔΑΚΑ.
Αγγελική Βαρελλά.
Μυθιστόρημα Romance: μεσαιωνική λέξη σήμαινε τις νέες γλώσσες roman:αποδόθηκε από τον Κοραή ως «μυθιστορία»
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΣΤΕΡΙ Γερακιανάκης Μιχάλης Μανουσάκη Μαρία Μπιτζαράκης Νίκος Τσαπίνος Γιάννης Τζαγκαράκη Ειρήνη Project 2016 B’ Τετράμηνο.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Ερευνητική εργασία Α΄Λυκείου.  Να γνωρίσουμε συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από διάσημα έργα τους στα οποία βασίστηκαν ομώνυμες ταινίες 
Ζώρζ Σαρή. Γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα και πέθανε στις 9 Ιουνίου του Η μητέρα της ήταν Γαλλίδα από τη Σενεγάλη και ο πατέρας της από το Αϊβαλί.
Γεννήθηκε στις, 12 Ιουνίου του 1969 στην Φρανκφούρτη - Φεβρουάριος ή Μάρτιος 1945 Μπέργκεν - Μπέλζεν. Ήταν Γερμανίδα Εβραιοπούλα που έγραψε ένα ημερολόγιο.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8.
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Εισαγωγή Με αφορμή το μάθημα της ερευνητικής εργασίας, αποφασίσαμε για κοινό θέμα ενασχόλησης ένα διάσημο χαρακτήρα παγκόσμιας φήμης τον Σέρλοκ Χολμς.
Déjà vu(προμνησία) Presque vu (Tip of the tongue)
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
Κόκκινη Ζώνη Ιάσονας 13/9/2015.
Δημήτρης Φωτεινός 17/9/15 ΣΤ2.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ 25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ1.
Η Walt Disney Pictures & Ο Walter Elias Disney
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Δέσποινα Μαγαλιού Σεπτέμβρης 2015 Ε1’.
Σεπτέμβρης 2015 Ε1’ Ελευθερία Μπάξα.
ΤΑΣΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Ε2.
Το βιβλίο της Ζούγκλας.
Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή.
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
Ιούλιος Βερν Αντωνία Φασουλά , Ιωάννα Χαραλαμπίδου , Μαργαρίτα Νταντή , Κατερίνα Πεύκου.
ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Σταυρούλα Τσέλου! 17/10/2015 Στ΄2.
ΜΟΜΠΥ ΝΤΙΚ – ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Ερευνητική εργασία 2016
Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου Α’ Τετράμηνο
Οι τελευταίοι ήρωες της Λίτσας Ψαραύτη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μαρία Αντωνιάδη, Βαλέρια Μπακάλη Ήρωες κινουμένων σχεδίων, κινηματογράφου, λογοτεχνίας Το θέμα μας περιλαμβάνει σύγχρονους ήρωες οι οποίοι όχι μόνο θεωρούνται ήρωες σαν χαρακτήρες στο έργο, στη ταινία η στο βιβλίο αλλά ωστόσο χαρακτηρίζονται ήρωες λόγο το ότι εμφανίζονται και κάνουν μια ηρωική πράξη σώζοντας τον κόσμο αλλά και προστατεύοντας την ανθρωπότητα. Με λίγα λόγια το θέμα μας σχετίζεται με «ηρωικούς ήρωες».

1.Oliver twist Το "Όλιβερ Τουίστ" είναι το μυθιστόρημα που έγραψε ο Άγγλος μυθιστοριογράφος  Κάρολος Ντίκενς. Το έργο εκδόθηκε το 1838 και είναι το πρώτο μυθιστόρημα που γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα έχοντας ως πρωταγωνιστή ένα παιδί. http://www.youtube.com/watch?v=hEQDllvuy1I , http://www.youtube.com/watch?v=nlJugdk4OGc

2.Harry Potter Χάρι Πότερ είναι το όνομα μιας σειράς επτά μυθιστορημάτων φαντασίας από τη βρετανίδα συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Και τα επτά βιβλία έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Τα βιβλία της σειράς Χάρι Πότερ είναι εξαιρετικά δημοφιλή με πωλήσεις που μέχρι τον Απρίλη του 2008 υπερβαίνουν τα 375 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τα πρώτα πέντε βιβλία έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τη Warner Bros.

3.Οι Τρεις Σωματοφύλακες Οι Τρεις Σωματοφύλακες  είναι ένα μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά (πατέρα). Είναι το πιο πολυδιαβασμένο έργο του συγγραφέα και ανήκει στην κατηγορία των ιστορικών μυθιστορημάτων.

4.Mickey Mouse Ο Μίκυ Μάους είναι ήρωας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures. Έχει μορφή ποντικιού. Δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϊ και τον Ουμπ Άιγουερκς. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον δημιουργό του, τον Ουώλτ Ντίσνευ (Walt Disney).

5. Ροβινσώνας Κρούσος Ο Ροβινσώνας Κρούσος (Robinson Crusoe) είναι μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1719. Επιστολικό, εξομολογητικό και διδακτικό στη μορφή του, το βιβλίο είναι μία φανταστική αυτοβιογραφία του ομώνυμου χαρακτήρα. Ο Ροβινσώνας Κρούσος ήταν το πρώτο σημαντικό λογοτεχνικό έργο του οποίου η ιστορία ήταν ανεξάρτητη από μυθολογίες, θρύλους ή προηγούμενη βιβλιογραφία.

μαθήτρια Τζουρμπάκη Βασιλική Μέριλιν Μονρόε μαθήτρια Τζουρμπάκη Βασιλική Μέριλιν Μονρόε Η Μέριλιν Μονρόε(Νόρμα Τζην Μόρτενσεν)γεννήθηκε στο Λος Άντζελες,της Καλιφόρνια το 1926 και πέθανε τον Αύγουστο του 1962 σε ηλικία 36 ετών.Ήταν μια Αμερικανίδα ηθοποιός,μοντέλο και τραγουδίστρια,η οποία και θεωρήθηκε Σύμβολο του Σεξ γύρω στην δεκαετία του50.

Οικογένεια Ήταν νόθο παιδί της Γκλάντυς Περλ Μπαίηκερ και άγνωστου πατέρα,πέρασε άσχημη παιδική ηλικία,καθώς η μητέρα της νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα,ενώ η ίδια φιλοξενήθηκε ως ψυχοπαίδι σε διάφορες οικογένειες.

Για ένα διάστημα έμενε σε μια φίλη της μητέρας της,την Γκρέις ΜακΚύ Γκοντάρντ.

Ορφανοτροφείο HOLLYGROVE στην Καλιφόρνια Στην ηλικία των εννέα ετών μπήκε σε ορφανοτροφείο.

Γάμοι Στα δεκαέξι της εγκαταλείπει το σχολείο για να παντρευτεί τον νεαρό εργάτη,Τζέιμς Ντάγκερτι.

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο παίκτης του μπέιζμπολ Τζο ντι Μάτζιο με τον οποίο και χώρισε μετά από εννιάμηνη συμβίωση.

Το 1956 παντρεύεται τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ με τον οποίο και χωρίζει το 1961 και μπαίνει σε ψυχιατρική κλινική.

Σπουδές Ήθελε να παίξει σε σοβαρούς ρόλους γι' αυτό και φοίτησε στο Άκτορς Στούντιο της Νέας Υόρκης.

Το 1962 απολύεται από την εταιρία Φοξ, εξαιτίας της ασυνέπειας που παρουσίαζε.

Θάνατος

Αίτια Θανάτου Μετά από ένα μήνα βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Όμως οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες.

Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων

Δημιουργοί Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο Μπράιν Κονιέτζκο

Υπόθεση Πρωταγωνιστές: Άανγκ και οι φίλοι του, Κατάρα και Σόκκα. το ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο στην αναζήτηση ενός δάσκαλου της μαγείας του νερού για την Κατάρα και τον Άανγκ. Ο Οζάι, ο τωρινός Λόρδος της Φωτιάς, διεξάγει έναν φαινομενικά ατελείωτο πόλεμο εναντίον του Βασιλείου της Γης, της Φυλής του Νερού και των ήδη εξαφανισμένων μάγων αέρα. Ο Άανγκ, ο τωρινός Άβαταρ, πρέπει να δαμάσει και τα τέσσερα στοιχεία πριν την αναμέτρησή του με τον Λόρδο της Φωτιάς ούτως ώστε να μπορέσει να σταματήσει τον πόλεμο.

Βραβεία Ο πρώτος κύκλος κέρδισε το βραβείο για «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά» και «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων» στα βραβεία Pulcinella του 2005.

3ο ΓΕΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Ομάδα 3η Αντωνιάδη Μαρία του Ηλία Μπακάλη Βαλέρια Τζουρμπάκη Βασιλική Ερευνητική εργασία Α΄τετραμήνου