Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο. Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο. Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο

2 Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής, κριτικός και σεναριογράφος. Κυρίως όμως είναι συγγραφέας πολλών και βραβευμένων παιδικών και εφηβικών βιβλίων, όπως π.χ. το κέντρο του κόσμου. Γι τη σειρά Ρίκο και Όσκαρ τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο Γερμανικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2009. Ζει στο Βερολίνο, στον ίδιο δρόμο όπου ζουν και οι ήρωές του.

3 Εικονογράφος Ο Πέτερ Σέσοβ γεννήθηκε το 1953 και είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Γερμανούς εικονογράφους. Σπούδασε σχέδιο στο Αμβούργο και εργάστηκε μεταξύ άλλων για το Der Spiegel και το Stern. Έχει γράψει και έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία, για τα οποία έχει βραβευτεί αρκετές φορές.

4 Μετάφραση= Μαρία Αγγελίδου Διόρθωση Τυπογραφικών Δοκίμιων= Γαβριέλλα Σωτηροπούλου Μακέτα Εξωφύλλου= Ιωάννα Γιουντέρη

5

6 Εκδόσεις

7 Περίληψη Για μια ιδιομορφυία, το ημερολόγιο είναι η εφεύρεση του αιώνα. Κι έτσι ο Ρίκο συνεχίζει να γράφει το δικό του! Εννοείται ότι εμφανίζεται στις σελίδες του και πάλι ο φίλος του Όσκαρ. Που πια ανήκει σχεδόν στην οικογένεια, αφού μάλιστα μένει με τον Ρίκο και με τη μαμά του στο 93 της οδού Ντίφε. Αλλά η μαμά έχει μπλεξίματα - κι ούτε ο Ρίκο ούτε ο Όσκαρ μπορούν να φανταστούν τις συνέπειες, όταν αποφασίζουν να επέμβουν και να τη βοηθήσουν. Χαμστεράκια με δολοφονικά κοφτερά δόντια, μια παράξενη συλλογή από ζωντανές πέτρες κι ένα σωρό προβλήματα κάνουν το μυστήριο να φαντάζει τρομερά μπερδεμένο. Αλλά όπως λέει κι ο Ρίκο: Σελαβί! Σελαβί: Είναι μια ομάδα χρωμάτων η οποία μας δίνει αισιοδοξία.


Κατέβασμα ppt "Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο. Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google