Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σεπτέμβρης 2015 Ε1’ Ελευθερία Μπάξα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σεπτέμβρης 2015 Ε1’ Ελευθερία Μπάξα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σεπτέμβρης 2015 Ε1’ Ελευθερία Μπάξα

2 Η ιστορία ενός καρυδιού
Η συγγραφέας είναι η Λότη Πέτροβιτς-Ανδροτσοπούλου.

3 Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα καρύδι που μια μέρα αποφάσισε να φύγει από την καρυδιά του. Ταξίδευε, γιατί ήθελε να εξερευνήσει τη Γη. Στο δρόμο συνάντησε ένα μυρμήγκι, έναν ποντικό και μια μέλισσα και με αυτούς πέρασε πολλά.

4

5 Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένα καρύδι. Αυτό είναι τόσο θαρραλέο που έφυγε από την καρυδιά του. Επίσης βλέπουμε ότι είναι και γενναιόδωρο, γιατί έδωσε λίγη από τη γύρη του στον φίλο του.

6 Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ Ο ήρωας που θα πρόσθετα είναι ένα μικρό αγόρι. Θα ήταν ξανθούλης και γαλανομάτης. Επίσης ο χαρακτήρας του θα ήταν καλός και χαρούμενος. Θα ήθελα να βοηθάει το καρύδι στις δύσκολες στιγμές του.

7 Γράφω τι γίνεται στο τέλος
Στο τέλος αποφάσισε να ξαναγυρίσει στο σπίτι του. Όταν έφτασε κάθισε δίπλα στην καρυδιά και έκλεισε τα μάτια του για πάντα και έτσι τελείωσε η ιστορία μας ……. ΤΕΛΟΣ

8 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ Εγώ φανταζόμουν ότι το καρύδι θα είχε ένα σκοπό να φτάσει στην Κίνα από το χωριουδάκι του, που βρισκόταν στο άλλο άκρο. Τελικά θα τα κατάφερνε, και όταν θα έβλεπε το κοάλα θα έκλεινε τα μάτια του, πετυχαίνοντας το στόχο του.

9 ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Μου άρεσε πολύ η ιστορία, ήταν πολύ συγκινητική και μέσα από αυτή μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και να μην είμαστε εγωιστές. Το εξώφυλλο ήταν εξαιρετικό και τα γράμματα ήταν μικρά και όμορφα, τα καταλάβαινες.

10 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου γράφει βιβλία κυρίως για παιδιά και νέους. Ασχολείται επίσης με τη θεωρητική μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας. Μέχρι σήμερα έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία.  Έργα της έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση, έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και περιοδικά κι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιαπωνικά, στα αλβανικά και στα κορεατικά.


Κατέβασμα ppt "Σεπτέμβρης 2015 Ε1’ Ελευθερία Μπάξα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google