Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Walt Disney Pictures & Ο Walter Elias Disney

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Walt Disney Pictures & Ο Walter Elias Disney"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Walt Disney Pictures & Ο Walter Elias Disney

2 Walter Elias Disney Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1901 ήταν αμερικανός παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων. Ήταν γιός της Φλώρα και Έλιας Ντίσνεϋ, έχοντας τις αδελφούς και μια αδελφή. Ως συνιδρυτής αρχικά της Walt Disney Productions ο άλλος ιδρυτής ήταν ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ.

3

4 Walt Disney Pictures Η Walt Disney Pictures είναι εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, θυγατρική της Εταιρίας Walt Disney (Walt Disney Company).Στην πραγματικότητα ιδρύθηκε το 1929 με την ονομασία Walt Disney Productions αλλά μετονομάστηκε το 1983 σε Walt Disney Pictures. Ιδρύθηκε από τον Γουώλτ Ντίσνεύ και μέχρι το 1937 ασχολούνταν με την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους.

5

6 Ο Μίκυ Μάους (αγγλ. Mickey Mouse) είναι ήρωας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures. Έχει μορφή ποντικιού. Δημιουργήθηκε το 1928 στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϊ και τον Ουμπ Άιγουερκς. Λέγεται πως ο Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του Λίλιαν. Ο Μίκυ Μάους έκανε το ντεμούτο του στη μεγάλη οθόνη στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου 1928 με την ταινία Steamboat Willie (ατμόπλοιο Γουίλι). Σ' αυτήν την ταινία ο Μίκυ είναι καπετάνιος ενός πλοίου. Σημειώστε την ημερομηνία αυτή, πάντως, γιατί αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο στην ιστορία του κινηματογράφου.

7 Μίκυ Μάους Μίκυ Μάους Ο Μίκυ Μάους από τη μικρή ταινία κινουμένων σχέδιων The Mad Doctor του 1933 Πραγματικό όνομα Mickey Mouse Γέννηση Ατμόπλοιο Γουίλι (1928) Δημιουργός Ουώλτ Ντίσνει Εκφωνητής Ουώλτ Ντίσνει (1928–1947) Τζίμι ΜακΝτόναλντ (1947–1977) Γουέιν Αλγουάιν (1977–2009) Μπρετ Ιβάν (2009–σήμερα) Σύντροφος Μίννι Μάους

8

9 Η Μίννι Μάους είναι χαρακτήρας της Ντίσνεϋ
Η Μίννι Μάους είναι χαρακτήρας της Ντίσνεϋ. Έχει μορφή ποντικιού και ζει στην φανταστική πόλη Μίκυ Σίτυ. Το πρώτο αποκλειστικά περιοδικό που αφορούσε αυτή, δηλαδή είχε ιστορίες με πρωταγωνίστρια αυτή κυκλοφόρησε στην Ιταλία τον Ιούνιο του 1993 και είχε τίτλο Minni & Company, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το Το 1930, το πρώτο σάουντρακ της Ντίσνεϋ ήταν ένα τραγούδι αφιερωμένο σε αυτήν.

10 Το ντεμπούτο και ο αρραβωνιαστικός της
Η πρώτη συνάντηση της Μίννι με το κοινό έγινε την ίδια μέρα που έκανε το ντεμπούτο του ο Μίκυ Μάους, ο αρραβωνιαστικός της: στις 18 Νοεμβρίου Πράγματι, τόσο στη θρυλική πρώτη ταινία, το Steamboat Willie, όσο και στις ταινίες Plane Crazy και Gallopin' Gaucho, που είχαν γυριστεί νωρίτερα αλλά διανεμήθηκαν αργότερα, η Μίννι βρισκόταν ήδη στο πλευρό του Μίκυ. Στη συνέχεια συμμετείχε σε άλλες 72 ταινίες μικρού μήκους στον κινηματογράφο, αλλά και στις Κόμικ εκδοχές ταινιών με πρώτη και καλύτερη την Καζαμπλάνκα.

11 Ο Ντόναλντ Ντακ (πλήρες όνομα Ντόναλντ Φάουντλιροϊ Ντακ, αγγλ
Ο Ντόναλντ Ντακ (πλήρες όνομα Ντόναλντ Φάουντλιροϊ Ντακ, αγγλ. Donald Duck) είναι χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϋ. Η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία έγινε το Ο Ντόναλντ Ντακ σχεδιάστηκε από τους Αρτ Μπάμπιτ και Ντικ Χουέμερ, ενώ είναι και ο χαρακτήρας που έχει παίξει στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων (173 συνολικά, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι το 1995). Η πρώτη εμφάνιση του Ντόναλντ ήταν στο καρτούν της Silly Symphonies The Wise Little Hen. Η Νταίζυ Ντακ (γράφεται και Νταίζη) είναι χαρακτήρας της Ντίσνεϋ. Έχει μορφή πάπιας και ζει στην Λιμνούπολη. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά κόμικς αλλά και σε 12 κινούμενα σχέδια στον κινηματογράφο. Έχει παίξει επίσης στην ταινία Φαντασία 2000 στη σκηνή που αφορούσε την κιβωτό του Νώε. Το στριπ που η Νταίζυ εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε σε αμερικανικές εφημερίδες στις 4 Νοεμβρίου του 1940.

12 Πλούτωνα, που ονομάζεται επίσης ο Πλούτωνας το κουτάβι, είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε το 1930 από την Walt Disney Productions. Είναι μια χρυσή χρώματος, μεσαίου μεγέθους, με κοντά μαλλιά σκυλί με μαύρα αυτιά. Σε αντίθεση με τους περισσότερους χαρακτήρες της Disney, ο Πλούτωνας δεν είναι ανθρωπόμορφα πέρα από ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως η έκφραση του προσώπου, αν και μιλούσε για ένα μικρό μέρος της ιστορίας του. Είναι το κατοικίδιο ζώο του Μίκι Μάους. Επισήμως ένα μικτό σκυλί φυλής, Ο Πλούτωνας είναι σαφώς πρότυπο της φυλής English Pointer, πιο εμφανής στην ταινία "The Pointer". Η εξέχουσα Disney καλλιτέχνης Norm Ferguson ανήκει ένα αγγλικό Pointer. Μαζί με το Μίκυ Μάους, Minnie Mouse, Donald Duck, Νταίζη Ντακ και Γκούφυ, ο Πλούτωνας είναι ένας από τους "Sensational Six"-τα μεγαλύτερα αστέρια στο σύμπαν της Disney. [4 ] Αν και οι έξι είναι μη-ανθρώπινα ζώα, ο Πλούτωνας από μόνη της δεν είναι ντυμένος σαν άνθρωπος. Ο Γκούφυ (αγγλ. Goofy) είναι δημοφιλής ήρωας των κινουμένων σχεδίων των Walt Disney Pictures. Έχει μορφή σκύλου και είναι γκαφατζής και αδέξιος. Στην αμερικανική ονομασία (Goofy) η ετυμολογία είναι από το goof (ανόητος). Είναι φίλος με τον Μίκυ Μάους, με τον οποίο έχει εμφανιστεί μαζί σε πολλές, πολλές ταινίες.

13

14 ΤΕΛΟΣ Γεωργία Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα Γουδέου

15


Κατέβασμα ppt "Η Walt Disney Pictures & Ο Walter Elias Disney"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google