Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Βιογραφικό Ελένη Δικαίου Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου

2 Εισαγωγή Βιβλιοπαρουσίαση Ερωτήσεις βιβλιοπαρουσίασης
Η κοιλάδα με τις πεταλούδες Ελένη Δικαίου Λίγα λόγια για την Ελένη Δικαίου

3 Λίγα λόγια για την Ελένη Δικαίου
Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Ιωνία Βόλου και είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Τελειώνοντας το λύκειο, ήρθε στην Αθήνα και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στις Δημόσιες Σχέσεις του ΟΤΕ. Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια στέλνοντας συνεργασίες στο περιοδικό Διάπλασις των παίδων. Το 1991 γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά.

4 Η κοιλάδα με τις πεταλούδες
Βιβλιοπαρουσίαση Η κοιλάδα με τις πεταλούδες

5 Τίτλος βιβλίου: Η κοιλάδα με τις πεταλούδες
Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου Εκδοτικός οίκος : Πατάκη Έτος έκδοσης: 1η έκδοση : Ιούνιος 2005 (ακολούθησαν κάποιες ανατυπώσεις) και η 5η εκτύπωση (το παρόν βιβλίο) Δεκέμβριος 2009 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Νίκος Ιωαννίδης

6 Oι ήρωες του βιβλίου Οι κύριοι ήρωες του βιβλίου «Η κοιλάδα με τις πεταλούδες» είναι οι εξής: Ζώης Ζώης 2 Κόρα Η μαμά του Ζώη

7 Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου
Δύο παιδιά, ο Ζώης και η Κόρα, ζουν σε μια πόλη που προστατεύεται από έναν τεράστιο διάφανο θόλο. Μια μέρα, μέσω την οθόνη της μαμάς του Ζώη ,ο Ζώης βλέπει έναν τόπο πολύ διαφορετικό από την πόλη τους. Γνωρίζουν ότι δεν είναι πολύ μακριά ο παράξενο μέρος. Έτσι αποφασίζουν να βγουν από τον θόλο που τους προστάτευε και να πάνε σε αυτόν. Μόνο που δεν υπολογίζουν την βροχή και άλλες δυσκολίες που θα κάνουν για να φτάσουν στον τόπο.

8 Αν γράφατε αυτό το βιβλίο, θα αλλάζατε κάτι στην υπόθεση;
Αν προτείνατε αυτό το βιβλίο σε κάποιο φίλο/η σας τι θα του λεγάτε για να το διαβάσει; Αν πρότεινα σε κάποιον φίλο ή φίλη μου θα του έλεγα ότι είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Στη συνέχεια, θα του/της έλεγα ότι με το συγκεκριμένο βιβλίο μπορείς να ταξιδέψεις στο μέλλον χωρίς να έχεις χρονομηχανή! Αν γράφατε αυτό το βιβλίο, θα αλλάζατε κάτι στην υπόθεση; Όχι, δεν θα άλλαζα κάτι στην υπόθεση του βιβλίου γιατί μου άρεσε πάρα πολύ και ήταν ένα ωραίο βιβλίο.

9 Με ποιον από τους ήρωες του βιβλίου θα θέλατε να είστε μαζί; Γιατί;
Με ποιον από τους ήρωες του βιβλίου θα θέλατε να είστε μαζί; Γιατί; Θα ήθελα να είμαι με τον Ζώη, την Κόρα και τον Ζώη 2 για να ζήσω την περιπέτεια που έζησαν και οι ίδιοι . Θα ήθελα να νιώσω τα συναισθήματα που ένοιωσαν με την περιπέτεια τους . Σας θύμισε κάποια άλλα βιβλία;Εάν ναι ,ποιά; Και γιατί; Δεν μου θύμισε κάποια βιβλία.

10 Θα ήθελα να δώσω ένα διαφορετικό τέλος στο βιβλίο αυτό;
Η συγγραφέας θα μπορούσε να δώσει και άλλους τίτλους για το βιβλίο; Προτείνετε κάποιους: Πιστεύω ότι η συγγραφέας εκτός από τον τίτλο «Η κοιλάδα με τις πεταλούδες »θα μπορούσε να δώσει πάρα πολλούς τίτλους όπως : «Ο παράξενος τόπος με τις πεταλούδες » και πολλούς άλλους. Θα ήθελα να δώσω ένα διαφορετικό τέλος στο βιβλίο αυτό; Δεν θα ήθελα να δώσω διαφορετικό τέλος στο βιβλίο. Πιστεύω ότι το τέλος του βιβλίου ήταν ωραίο κι γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα ήθελα να το αλλάξω.

11 Σας ευχαριστώ που παρακολουθήσατε την βιβλιοπαρουσίαση μου…
Τέλος παρουσίασης Σας ευχαριστώ που παρακολουθήσατε την βιβλιοπαρουσίαση μου…


Κατέβασμα ppt "Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google