Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Στο Τσιμεντένιο Δάσος Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου Εργασία από τον μαθητή Παναγιώτη Μοτσάκο του τμήματος Β’3

2 Περίληψη Βιβλίου Η Κόννη είναι μια συνηθησμένη δεκαεξάχρονη έφηβη που πάει να επισκεφτεί την άρρωστη γιαγιά της στο νοσοκομείο μόνη της επειδή η οικογένεια της είχε πολλές δουλειές.Όταν φτάνει στην Αθήνα γνωρίζει έναν περίεργο αλλά καλοπροαίρετο κύριο με το ονομα κ.Λυκίδης που αρχίζει να της κάνει πάρα πολύ συντροφιά.Στο νοσοκομείο η Κόννη γνωρίζει έναν ευγενικό έφηβο,τον Σωτήρη,ο οποίος έχει ένα κακό προαίσθημα για τον κ.Λυκίδη.Αυτός προσπαθεί να παρασύρει την Κόννη στον κόσμο των ναρκωτικών,οπού σε ένα παλιό σπίτι συναντάει την παλιά της κολλητή φίλη,Νάνσυ.

3 Συνέχεια… Τις επόμενες μέρες ο Σωτήρης και η Κόννη υποψιάζονται τον κ.Λυκίδη για προσπάθεια μύησης της γιαγιάς της Κόννης στον κόσμο των ναρκωτικών,όμως την επόμενη μέρα ο κ.Λυκίδης εξαφανίζεται.Στο τέλος όμως έρχεται ο θάνατος του,εξαιτίας ενός ατυχήματος που του κόστησε την ζωή,και με αυτόν τον τρόπο δικαιώθηκαν όλοι οι υπόλοιποι.

4 Πρόσωπα-Χαρακτήρες

5 Κόννη Η Κόννη είναι μια συνηθησμένη έφηβη,πολύ ευγενική και μορφωμένη.Μπορεί στην αρχή να φαίνεται δειλή αλλά στην συνέχεια μετατρέπεται σε ένα σίγουρο και δυναμικό κορίτσι.

6 Γιαγιά(της Κόννη) Η γιαγιά της Κόννη είναι μια ηλικιωμένη αλλά δραστήρια κυρία που φένεται αβοήθητη.Παρ’όλα αυτά είναι πολύ καλή.

7 Σωτήρης Ο Σωτήρης δίκαια ονομάζεται έτσι καθώς σώζει την Κόννη και την γιαγιά της. Καλοσυνάτος και με αρκετή εμειρία στην ζωή,ξεχωρίζει για τις ξαφνικές εμφανίσεις του σαν να ήταν <<άγιος>>.

8 Κύριος Λυκίδης Αυτός είναι!
Καλοσυνάτος,ευδιάθετος και πολύ ευγενικός κύριος που καταλήγει να είναι ο σύγχρονος κακός λύκος,με πονηρά άσχημα σχέδια.Η μοίρα του είναι ο θάνατος.

9 ΚΡΙΤΙΚΗ Άψογο(9,5/10) Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον και σε κρατάει σε αγωνία καθόλη την διάρκεια της πλοκής.Σίγουρα το συνιστώ σε όλους τους θαυμαστές των Βιβλιών.

10 Λίγα λόγια για την συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Έχει τιμηθεί με οκτώ πανελλήνια βραβεία, με το Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας της Ακαδημίας Αθηνών (1985), με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου (1999) και με διακρίσεις από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα (1988) και τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (1992). Το 1994 ήταν υποψήφια για το βραβείο ¶ντερσεν. Έργα της έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και έχουν μεταφραστεί στα ιαπωνικά, στ’ Αγγλικά, στα Κορεατικά και στ’ Αλβανικά.

11 Αλλαγή με τον καιρό…

12 Ομοιότητες με το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας
ΚόννηΚοκκινοσκουφίτσα ΣωτήρηςΚυνηγός Γιαγιά=Γιαγιά κ.Λυκίδηςκακός Λύκος Καλάθι=Καλάθι Το τσιμεντένιο δάσοςΤο Δάσος

13 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google