Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015

2 Ο Νικολιός και η Νεράιδα
Ο Νικολιός και η Νεράιδα Μαρία Λυρατζή

3 Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έχετε ακούσει για τις νεραΐδες, που οι νονές τους εκπληρώνουν 3 ευχές; Συγκρατήστε τις 3 ευχές θα φάνουν χρήσιμες. Σε ένα χωριό μακριά στο δάσος, παλιά, οι άνθρωποι και οι νεράιδες απαγορευόταν να βρεθούν μαζί. Όμως αυτή τη φορά η νεράιδα η Ρίνα και ο Νικολιός, ο άνθρωπος, θα ερωτευτούν.

4 Μπλέκουν σε πολλές περιπέτειες
Μπλέκουν σε πολλές περιπέτειες. Σε αυτές θα χρησιμοποιηθούν οι 3 ευχές που σας έλεγα. Μα θα χρειαστούν και άλλη μια. Αυτή η ευχή όμως δεν θα εκπληρωθεί από τη γριά νονά της Ρίνας, μα από την λίμνη. Οι νεράιδες όταν θελήσουν τέταρτη ευχή πέφτουν εκεί και γίνονται νούφαρα. Oλα αυτά σε τούτο το μικρό βιβλίο.

5

6 Λίγα λόγια για το χαρακτήρα του ήρωα
Οι ήρωες είναι δυο. Μία νεραΐδα και ένας άνθρωπος, η Ρίνα και ο Νικολιός. Η Ρίνα είναι μια καλόκαρδη νεραΐδα με ξανθά μαλλιά και γαλανά ματιά. Ο Νικολιός είναι ένα καλόκαρδο αγόρι, με μαύρα μαλλιά, καστανά ματιά και μένει σε ένα μακρινό χωρίο στο δάσος.

7 Ο δικός μου ήρωας Ο δικός μου ήρωας είναι το χρυσαφένιο φεγγάρι. Έχει ευαίσθητη καρδιά και δίνει απλόχερα την μαγεία του χρυσού του. Το φεγγάρι αυτό θα βοηθήσει στο δικό μου τέλος την Ρίνα και τον Νικολιό. Θα αποτρέψει τη Ρίνα από το να πέσει στην λίμνη για να πραγματοποιηθεί η τελευταία ευχή.

8 Τι γίνεται στο τέλος Αφού η Ρίνα παντρεύεται με τον Νικολιό, φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το κοριτσάκι αρρώστησε βάρια και θα πέθαινε. Η Ρίνα δεν είχε τις τρεις ευχές για να κάνει καλά το παιδί τους και για να πραγματοποιήσει άλλη μια ευχή έπρεπε να πέσει στην λίμνη με τα νούφαρα.

9 Τι γίνεται στο τέλος Είπε στον Νικολιό τι έπρεπε να γίνει μα εκείνος
Είπε στον Νικολιό τι έπρεπε να γίνει μα εκείνος δεν ήθελε να το πιστέψει. Η Ρίνα λέει ψέματα, πέφτει στην λίμνη, το κοριτσάκι γίνεται καλά. Ο Νικολιός το έμαθε και από τότε κάθε χρόνο πήγαινε στην λίμνη και κάθε φόρα που έβγαινε ένα νέο νούφαρο ήξερε πως μια τέταρτη ευχή είχε εκπληρωθεί.

10 Το δικό μου διαφορετικό τέλος
Στο δικο μου τέλος το χρυσαφένιο φεγγάρι με τη μαγική σκόνη του, εκπληρώνει την τέταρτη ευχή της Ρίνας, δεν πέφτει τελικά στην λίμνη και ζουν όλοι ευτυχισμένοι ψηλά στο βουνό.

11 Η γνώμη μου για το βιβλιο
Το βιβλίο και οι ιστορίες του είναι αρκετά συγκινητικές. Η πιο ωραία ιστορία ήταν αυτή γι ‘ αυτό και την διάλεξα. Το εξώφυλλο, οι εικόνες και οι ήρωες ήταν απίστευτα εικονογραφημένα. Θα σας έλεγα μάλιστα να το δανειστείτε κι εσείς!!!

12 Λίγα λόγια για την συγγραφέα!!!
Η Μαρία Λυρατζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 όπου εκεί έζησε τα παιδικά και τα εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στο τμήμα Συντηρήσεις έργων τέχνης και αρχαιοτήτων. Το 1999 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλιο η Σμαραγδένια και αλλά παραμύθια από τις εκδόσεις Πατάκη, για το οποίο το τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου!!


Κατέβασμα ppt "Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google