Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
Μαρία Π. Έλενα Σ. Ρωξάνη Ν.

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η παγκόσμια ημέρα κινουμένων σχεδίων είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη των κινουμένων σχεδίων. Η Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, για να φέρει στο προσκήνιο το έργο των ανθρώπων της ένατης τέχνης.

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ; ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ; Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί για ηθοποιοί. Οι ήρωες τους είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με αστεία μορφή. Μιλούν και συμπεριφέρνονται σαν άνθρωποι.

4 ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Η δημιουργία των ταινιών αυτών βασίζεται, όπως ο κινηματογράφος, στο μεταίσθημα. Αρχικά οι σκηνές της ταινίας ζωγραφίζονται ξεχωριστά η καθεμία. Για να δημιουργηθεί ένα κινούμενο σχέδιο, τα αρχικά σκίτσα ζωγραφίζονται σε διάφανες επιφάνειες και μετά ζωγραφίζονται.

5 ΕΞΕΛΙΞΗ Σήμερα, τα σχέδια των δημιουργών και τα φόντα σαρώνονται ή ζωγραφίζονται απευθείας σε ένα υπολογιστικό σύστημα. Χρησιμοποιούνται διάφορα λογισμικά προγραμμάτων για τον χρωματισμό των σχεδίων και για την προσομοίωση των κινήσεων και των εφέ στην κάμερα. Το τελικό κομμάτι της διαδικασίας είναι η εξαγωγή σε κάποιο από τα μεταφορικά μέσα, από το παραδοσιακό φιλμ των 35 mm.

6 Παλιά και καινούργια κινούμενα σχεδία

7 …τα σχεδία που προσπαθούσαν να κουνηθούν…
…τα σχεδία που προσπαθούσαν να κουνηθούν… Στη προσπάθεια να δώσουν ζωή στους ήρωες τους οι καλλιτέχνες είχαν δημιουργήσει εργαλεία για να δημιουργείται η οφθαλμαπάτη της κίνησης. Φενακιστοσκόπιo: Εφευρέθηκε το Αποτελείται από ένα δίσκο με μια σειρά εικόνων, ομοιόμορφα κατανεμημένες γύρω από το κέντρο του δίσκου. Όταν γυρνάει ο δίσκος δίνει την αίσθηση της κίνησης.

8 Ο ΣΙΝΕΓΡΑΦΟΣ Εφευρέθηκε το 1868 είναι ένα βιβλίο με ιδιαίτερα ελαστικές σελίδες που έχουν μια σειρά κινουμένων σχεδίων που εκτυπώνονται κοντά στην άκρη της σελίδας. Ο θεατής γυρνάει τις σελίδες γρήγορα , μια κάθε φορά, έτσι ώστε κάθε εικόνα που βλέπει να συμπληρώνεται από την επόμενη.

9 Η ΑΡΧΗ Στην Αμερική γυρίστηκε η πρώτη ταινία από τον Αμερικανό Σ.Μ πλάκτον το Οι ταινίες του Walt Disney ανέδειξαν αυτό το κινηματογραφικό είδος σε αληθινή τέχνη. Το 1937 ο Walt Disney γύρισε τη Χιονάτη και τους επτά νάνους. Ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους. Χρειάζονταν 24 διαφορετικά σκίτσα για να αποδοθεί στη σκηνή κίνηση διάρκειας ενός δευτερολέπτου.

10 WALT DISNEY Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Η Walt Disney Pictures είναι εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, θυγατρική της Εταιρείας Walt Disney (Walt Disney Company). Ιδρύθηκε από τον Walt Disney και μέχρι το 1937 ασχολούταν με την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Το 1937, φέρνει στην μεγάλη οθόνη την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, με την ιστορία της Χιονάτης και των επτά νάνων. Το 1992 η ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας έγινε η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων, (μοναδικότητα την οποία διατηρεί και σήμερα) που κατάφερε να προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

11 Anime Τα ανιμέ έχουν αρκετές διαφορές και κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα κινούμενα σχέδια. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι πως αντίθετα με αυτό που πιστεύεται στην δύση, πως τα κινούμενα σχέδια είναι κάτι μόνο για παιδιά, στα ανιμέ αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν φυσικά ανιμέ για παιδιά αλλά δεν περιορίζεται το είδος μόνο σε αυτό. Υπάρχουν ανιμέ με πολύ πλούσια θεματολογία για όλες τις ηλικίες και ομάδες ανθρώπων. Ανιμέ για αγόρια, ανιμέ για κορίτσια, για μικρές ηλικίες ως και αποκλειστικά για ενήλικους. Χαρακτηριστικά εξωτερικά γνωρίσματα των ανιμέ, είναι το ύφος που χρησιμοποιείται στον σχεδιασμό τους και ορισμένες τεχνικές Οι χαρακτήρες στα ανιμέ έχουν συνήθως αρκετά μεγάλα μάτια. Επίσης συνήθως δίνεται αρκετή σημασία στην λεπτομέρεια, έτσι ώστε τα σχέδια να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά και όχι σουρεαλιστικά όπως συμβαίνει συνήθως στην δύση. Οι εκφράσεις ακόμα των ηρώων δεν είναι φυσιολογικές, αφού το πρόσωπο και άλλα χαρακτηριστικά του μεγεθύνονται ανάλογα με την περίσταση.

12 Anime

13 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google