Project B’ Τετράμηνο 2011-2012 «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» Ο σκοπός της ερευνητικής εργασίας είναι να συνδέσει τις.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Συμβουλευτική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Δήμο Αθήνας σε θέματα επιχειρηματικότητας και συνεργασιών με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας.
Advertisements

Σκοπός - Δράσεις του Έργου Α.Η ποσοτική και ποιοτική διερεύνηση της κατάστασης των γυναικών ερευνητριών που πασχολούνται στον Δημόσιο Τομέα Β.Η αποτύπωση.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
1 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας επιχειρηματιών Λευκωσία, 2011 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece
Φιλοσοφία Ενσωμάτωσης των ΤΠΕ
Καλλιόπη Σωτηράκη Σύμβουλος Σπουδών & Σταδιοδρομίας Λαμία, 02/11/2011
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
Βήματα στο σχολείο 1ο ΒΗΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: η εταιρική υπευθυνότητα μακροχρόνια επένδυση
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Η «έξυπνη» χρηματοδότηση της νεανικής επιχειρηματικότητας Χρηματοδοτώντας εκπαίδευση, κίνητρα και εργαλεία Η «έξυπνη» χρηματοδότηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Προσανατολισμού N. Ιωνίας
Ο Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων Θανόπουλος Γιάννης
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
Τούλα Πατσάλη Διεύθυνση Διαρθρωτικών Ταμείων και Ταμείου Συνοχής Γραφείο Προγραμματισμού ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
Γραφείο Διασύνδεσης Πα.Μακ. 1 Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί από το 1994, προσανατολισμένο στην άμεση, έγκυρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
LIFE- ENVIRONMENT PROGRAMME ‘Starting with the promotion of IPP approach in Mediterranean countries’’ Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 Παρουσίαση Start-IPP.
Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας
Επιστημονικά υπεύθυνος: Καθηγητής Μ. Μεϊμάρης, Διευθυντής Εργαστηρίου Ομάδα διαχείρισης έργου: Δρ. Α. Γιαννακουλόπουλος, Σ. Κοδέλλας, Ν. Παπασταύρου Έκθεση.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Jigsaw: Τί είναι;.
Εύη Καβαλάρη Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης
Διεθνής Καριέρα Στελεχών στο σύγχρονο περιβάλλον
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 14/05/2004.
PISA P rogramme for I nternational S tudent A ssessment Ενημέρωση Εκπαιδευτικών.
Ερευνητικές Εργασίες Παιδαγωγικό πλαίσιο. Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία; Προσεγγίζουν διερευνητικά την γνώση και τη μάθηση Προϋποθέτουν.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Ενημερωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών ΣΕΠ
Ερευνητική εργασία «Φύλα και επαγγέλματα»
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Ερευνητικές εργασίες Πλαίσιο εφαρμογής – Επιλογή θέματος.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Σωματείο « Επιχειρηματικότητα» Νέων. ΣΕΝ/ JA Greece ΚΕΣΥΠ Ηλιούπολης.
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ανάπτυξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας- Έρευνα για την στάση των φοιτητών.
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις Αθανάσιος Σ. Δερμετζόπουλος, MSc. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατ. Διοίκησης Τουριστικών.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη : από το θρανίο και το έδρανο στην κοινωνική-οικονομική αρένα Δημήτριος Καλαϊτζίδης Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Σχολικής.
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Ανασκόπηση βιβλιογραφίας
ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Γενικό Λύκειο (σχολικό έτος )
«Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ »
Δημιουργία Ερευνητικού Εργαλείου
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
ΤεχνολογικΟ ΕκπαιδευτικΟ Ιδρυμα ΛΑρισαΣ ΤμΗμα ΔιοΙκησηΣ &ΔιαχεΙρισηΣ Εργων   Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων & Προγραμμάτων»
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Βαγής Σαμαθρακής 1.
ΕΦΕΙΑ – 4ο Μάθημα Ανάδειξη των ι.μ. Μεθοδολογία Workshop.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
B u s i n e s s INDUCTION WEEK 2015 Εισαγωγή στο Πρόγραμμα,
Σχέσεις με την Κοινότητα
Εικονογράφηση: Πριάμη Ευγενία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project B’ Τετράμηνο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» Ο σκοπός της ερευνητικής εργασίας είναι να συνδέσει τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις στο περιβάλλον της κοινωνικο- οικονομικής κρίσης με τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε μαθητή & μαθήτριας.

Κατά την ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος (κοινωνικοπολιτιστικού, οικονομικού, τεχνολογικού, πολιτικο-νομικού) θα διερευνηθούν κυρίως οι τάσεις προσφοράς και ζήτησης επαγγελμάτων σε εγχώριο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η καινοτομία, η πράσινη επιχειρηματικότητα, οι δυνατότητες επιδότησης γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας, ο εθελοντισμός – τόσο ως εταιρική κοινωνική ευθύνη που συνδέεται με τη βιωσιμότητα ενός οργανισμού όσο και ως ευκαιρία για αρχική προϋπηρεσία και όσα ερευνητικά ερωτήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τους μαθητές & μαθήτριες. Κατά την ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος (κοινωνικοπολιτιστικού, οικονομικού, τεχνολογικού, πολιτικο-νομικού) θα διερευνηθούν κυρίως οι τάσεις προσφοράς και ζήτησης επαγγελμάτων σε εγχώριο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η καινοτομία, η πράσινη επιχειρηματικότητα, οι δυνατότητες επιδότησης γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας, ο εθελοντισμός – τόσο ως εταιρική κοινωνική ευθύνη που συνδέεται με τη βιωσιμότητα ενός οργανισμού όσο και ως ευκαιρία για αρχική προϋπηρεσία και όσα ερευνητικά ερωτήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τους μαθητές & μαθήτριες. Ανάλυση Εξωτερικού Περιβάλλοντος

Σχετικά με τα ατομικά χαρακτηριστικά των μαθητών & μαθητριών αρχικά θα συμπληρωθούν ηλεκτρονικά, ερωτηματολόγια από τεστ προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού (Holland) και θα συζητηθούν οι αποκλίσεις των αποτελεσμάτων σχετικά με την αυτοαντίληψή τους και τις τωρινές επαγγελματικές επιθυμίες τους. Σχετικά με τα ατομικά χαρακτηριστικά των μαθητών & μαθητριών αρχικά θα συμπληρωθούν ηλεκτρονικά, ερωτηματολόγια από τεστ προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού (Holland) και θα συζητηθούν οι αποκλίσεις των αποτελεσμάτων σχετικά με την αυτοαντίληψή τους και τις τωρινές επαγγελματικές επιθυμίες τους. Ατομικά χαρακτηριστικά μαθητών & μαθητριών

Το μαθησιακό όφελος Το μαθησιακό όφελος σχετίζεται με τη δημιουργία θετικής στάσης απέναντι σε μία κοινωνικοοικονομική κρίση που αποτελεί πηγή αβεβαιότητας ειδικά στους νέους ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία στη διαχείρισή της. Επιπλέον βοηθά τους μαθητές/τριες να αποκτήσουν αυτοεπίγνωση και αυτοπεποίθηση και να ενδυναμωθούν μέσα από τις νέες δυνατότητες επαγγελματικών επιλογών που θα ανακαλύψουν. Το μαθησιακό όφελος σχετίζεται με τη δημιουργία θετικής στάσης απέναντι σε μία κοινωνικοοικονομική κρίση που αποτελεί πηγή αβεβαιότητας ειδικά στους νέους ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία στη διαχείρισή της. Επιπλέον βοηθά τους μαθητές/τριες να αποκτήσουν αυτοεπίγνωση και αυτοπεποίθηση και να ενδυναμωθούν μέσα από τις νέες δυνατότητες επαγγελματικών επιλογών που θα ανακαλύψουν.

Η μεθοδολογία υλοποίησης Η μεθοδολογία υλοποίησης θα επιχειρήσει να περιλάβει τις εξής προσεγγίσεις: Η μεθοδολογία υλοποίησης θα επιχειρήσει να περιλάβει τις εξής προσεγγίσεις: Έρευνα γραφείου (αναζήτηση βιβλιογραφίας / αρθρογραφίας, ιστοσελίδων με πολυμεσικό υλικό), ανάγνωση κειμένου, συζήτηση (μαιευτική μέθοδος και αντιπαράθεση απόψεων), οπτικοακουστικά μέσα, έρευνα πεδίου με συνεντεύξεις από ειδικούς, εκπαιδευτική επίσκεψη σε επιχείρηση ή / και Μ.Κ.Ο. και ερωτηματολόγια ανοικτού και κλειστού τύπου. Έρευνα γραφείου (αναζήτηση βιβλιογραφίας / αρθρογραφίας, ιστοσελίδων με πολυμεσικό υλικό), ανάγνωση κειμένου, συζήτηση (μαιευτική μέθοδος και αντιπαράθεση απόψεων), οπτικοακουστικά μέσα, έρευνα πεδίου με συνεντεύξεις από ειδικούς, εκπαιδευτική επίσκεψη σε επιχείρηση ή / και Μ.Κ.Ο. και ερωτηματολόγια ανοικτού και κλειστού τύπου.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η πρακτική εφαρμογή θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της επαγγελματικής επιλογής τεκμηριωμένη ως προς τους δύο άξονες: εξωτερικό περιβάλλον και ατομικά χαρακτηριστικά – με ελεύθερη επιλογή του μέσου παρουσίασης από τον κάθε μαθητή/τρια. Η πρακτική εφαρμογή θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της επαγγελματικής επιλογής τεκμηριωμένη ως προς τους δύο άξονες: εξωτερικό περιβάλλον και ατομικά χαρακτηριστικά – με ελεύθερη επιλογή του μέσου παρουσίασης από τον κάθε μαθητή/τρια. Επιπρόσθετα, είναι επιθυμητές και ομαδικές παρουσιάσεις εικονικών επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνουν συνδυασμό επαγγελμάτων που έχουν επιλέξει ατομικά. Επιπρόσθετα, είναι επιθυμητές και ομαδικές παρουσιάσεις εικονικών επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνουν συνδυασμό επαγγελμάτων που έχουν επιλέξει ατομικά.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Θανόπουλος, Γιάννης, Ν, 2006, «Διεθνής Επιχείρηση: Περιβάλλον, Δομή και Προκλήσεις.», Εκδόσεις Interbooks. Θανόπουλος, Γιάννης, Ν, 2006, «Διεθνής Επιχείρηση: Περιβάλλον, Δομή και Προκλήσεις.», Εκδόσεις Interbooks. Θανόπουλος, Γιάννης, Ν, 2009, «Επιχειρηματική Ηθική και Δεοντολογία στην εποχή της εταιρικής διακυβέρνησης.», 2η Έκδοση, Interbooks. Θανόπουλος, Γιάννης, Ν, 2009, «Επιχειρηματική Ηθική και Δεοντολογία στην εποχή της εταιρικής διακυβέρνησης.», 2η Έκδοση, Interbooks. Χυτήρης, Λεωνίδας, 2001, «Οργανωσιακή Συμπεριφορά.», Εκδόσεις Interbooks. Χυτήρης, Λεωνίδας, 2001, «Οργανωσιακή Συμπεριφορά.», Εκδόσεις Interbooks. Χυτήρης, Λεωνίδας, 2006, «ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ: Αρχές Διοίκησης επιχειρήσεων.», Εκδόσεις Interbooks. Χυτήρης, Λεωνίδας, 2006, «ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ: Αρχές Διοίκησης επιχειρήσεων.», Εκδόσεις Interbooks. Γεωργόπουλος, Νικόλαος, Β, 2006, «Στρατηγικό Μάνατζμεντ.», Εκδόσεις Γ. Μπένου Γεωργόπουλος, Νικόλαος, Β, 2006, «Στρατηγικό Μάνατζμεντ.», Εκδόσεις Γ. Μπένου

ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ Το ξυπόλητο κολλέγιο: Το ξυπόλητο κολλέγιο: Τεστ Προσωπικότητας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τεστ Προσωπικότητας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Το Τεχνολογικό Λύκειο Το Τεχνολογικό Λύκειο Το Τεχνολογικό Λύκειο Το Τεχνολογικό Λύκειο TED.COM «Να σπάσουμε τα στερεότυπα» TED.COM «Να σπάσουμε τα στερεότυπα»Να σπάσουμε τα στερεότυπα»Να σπάσουμε τα στερεότυπα» deo deo