Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση

2 Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Πληροφόρηση για την επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος, Τεστ ενδιαφερόντων, προσωπικότητας, αξιών και πνευματικών δεξιοτήτων, Επικροτούν τις αρχικές επιλογές, ΠΡΕΠΕΙ να αποδεχτούν οι νέοι και κυρίως οι οικογένειές τους ότι το μέλλον είναι ρευστό και δεν «εξασφαλίζεται», Εισάγουν τους νέους στην λογική της αγοράς εργασίας.

3 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
Άγχος, Χαμηλή αυτοεκτίμηση, Επικοινωνία, Κατάχρηση ουσιών, Διατροφικών διαταραχών, Μορφές απωλειών, Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων.

4 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πρακτική άσκηση, Επιχειρήσεις ή επαγγελματίες να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευόμενους, Σύνταξη Βιογραφικού, Προετοιμασία των εκπαιδευόμενων για συνέντευξη.

5 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Θέσεις (αρχικά) πρακτικής άσκησης και αργότερα απασχόλησης, Υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για στελέχη που θέλουν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, Ερευνητικά προγράμματα, Προγράμματα Κινητικότητας Εργαζομένων, Συμβάλλουν στην συνέχεια ενός εκπαιδευτικού οργανισμού, Αξιοποιούν τα στοιχεία του Συλλόγου Αποφοίτων.

6 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παρακολούθηση των σχολικών επιδόσεων των μαθητών, Ταίριασμα της επαγγελματικής με την προσωπική ζωή, Ανάπτυξη των soft skills, Θέματα προγραμματισμού και διαχείρισης χρόνου, Θέματα λειτουργίας σε ομαδική εργασία, Θέματα ηγεσίας, Θέματα επικοινωνίας, Καλοκαιρινά Προγράμματα για τη γνωριμία/συνεργασία συναδέλφων, επιχειρήσεων & εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

7 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Η συνεισφορά των Συμβούλων σ' έναν Εκπαιδευτικό Οργανισμό είναι σημαντική, γιατί σε τελική ανάλυση περνούν το μήνυμα, στους εκπαιδευόμενους και στην οικογένεια ή τον στενό τους κύκλο, ότι ο Οργανισμός ενδιαφέρεται γι' αυτούς και δεν τους βλέπει ως απλούς πελάτες.

8 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!!


Κατέβασμα ppt "ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google