Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργία Ερευνητικού Εργαλείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργία Ερευνητικού Εργαλείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Δημιουργία Ερευνητικού Εργαλείου
Συνέντευξη Ερωτηματολόγιο

3 Ο σκοπός της προτεινόμενης πιλοτικής μελέτης
είναι η ανίχνευση του φαινομένου της υποεκπροσώπησης των γυναικών πανεπιστημιακών στις ανώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

4 Στόχος Ο απώτερος στόχος της υπό εκπόνηση μελέτης είναι η διερεύνηση των αιτίων της ισχνής συμμετοχής των γυναικών μελών ΔΕΠ σε διοικητικές θέσεις σε ένα περιφερειακό Ελληνικό ΑΕΙ.

5 Ερευνητικά Ερωτήματα Διερεύνηση των επιπτώσεων της δημιουργίας οικογένειας στην επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών μελών ΔΕΠ. Διερεύνηση των αιτιών της στασιμότητας στην σταδιοδρομία των γυναικών πανεπιστημιακών λόγω επαγγελματικών δυσκολιών. Διερεύνηση της στάσης των γυναικών πανεπιστημιακών στην εκλογή μιας γυναίκας συναδέλφου σε θέση ευθύνης. Διερεύνηση των διαφορών στον τρόπο διοίκησης γυναικών και ανδρών. Κριτική αποτίμηση

6 Στόχος Η υποαντιπροσώπευση των γυναικών στη διοίκηση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόταση εκπαιδευτικής έρευνας για τις αντιλήψεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Αργολίδας.

7 Οι ερευνητικές υποθέσεις
Θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε το κατά πόσο η επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών εκπαιδευτικών είναι αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών και προτιμήσεων ή είναι έμμεσα κοινωνικά προκαθορισμένη. Διερεύνηση του αν και κατά πόσο η ιεραρχική ανέλιξη των γυναικών εκπαιδευτικών σχετίζεται με παράγοντες κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς. Αναζήτηση απαντήσεων σχετικά με το αν η διαδικασία επιλογής γυναικών εκπαιδευτικών ως στελεχών διοίκησης είναι αντικειμενική και ουδέτερη ή αναπαράγει την ανισότητα. Θα διερευνηθεί το κατά πόσο θεωρούν τα δείγματα της έρευνας ότι υπάρχει το φαινόμενο της υποαντιπροσώπευσης γυναικών.


Κατέβασμα ppt "Δημιουργία Ερευνητικού Εργαλείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google