Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΥΗ ΠΙΤΣΑΔΙΩΤΗ

2 Ο Ο.Α.Ε.Δ. αποτελεί τη δημόσια αρχή και κεντρική δομή διαχείρισης:
Ο Ο.Α.Ε.Δ. αποτελεί τη δημόσια αρχή και κεντρική δομή διαχείρισης: των ενεργητικών πολιτικών αγοράς εργασίας για την ανάσχεση της ανεργίας, για την προώθηση της απασχόλησης και την επαγγελματική κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων των παθητικών πολιτικών που αφορούν σε μέτρα ασφάλισης της ανεργίας (βασικό επίδομα ανεργίας) και άλλων επιδομάτων και παροχών κοινωνικής προστασίας (μητρότητας, οικογενειακό, λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών ΟΑΕΔ) των ενεργητικών πολιτικών για την αρχική επαγγελματική εκπαίδευση σε συνδυασμό με την πρακτική άσκηση (σύστημα Μαθητείας).

3

4

5

6

7

8 e - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

9

10

11

12 Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
Εξατομικευμένη Προσέγγιση Ανέργου Εργαστήρια Ενεργοποίησης - Κινητοποίησης Ανέργων Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Επαναπροσανατολισμός Συμβουλευτική Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας (ΤΑΕ) Συμβουλευτική Ανάληψη Επιχειρηματικών πρωτοβουλιών (ΣΑΕΠ)

13 ΚΠΑ Τα ΚΠΑ2 αποτελούν τις  βασικές δομές του Οργανισμού που έχουν ως στόχο την εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης συμβάλλοντας στην μείωση της ανεργίας.   Η διαδικασία υποστήριξης του ανέργου από τον Εργασιακό Σύμβουλο (Ε.Σ) αποτελεί μια από τις βασικές λειτουργίες του ΚΠΑ2. Βασικό εργαλείο για την εφαρμογή της διαδικασίας αυτής αποτελεί η εξατομικευμένη προσέγγιση η οποία εφαρμόζεται από τους Εργασιακούς Συμβούλους (ΕΣ).

14 ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο Εργασιακός σύμβουλος: Εξατομικευμένη προσέγγιση
Ατομικό σχέδιο δράσης Σύζευξη άνεργων με επιχειρήσεις

15 Εξατομικευμένη Προσέγγιση Ανέργου
Στον καθορισμό του επαγγελματικού του /της στόχου του ατόμου Στην  κατάρτιση  του Ατομικού Σχεδίου Δράσης Στην επιτυχή σύζευξη και σύνδεση του επαγγελματικού προφίλ του  ανέργου με τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας Στην σύνδεση του προφίλ του ανέργου με τα επιμορφωτικά προγράμματα κατάρτισης Στην  Επαγγελματική –εκπαιδευτική πληροφόρηση Στην  επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη σε ατομικό επίπεδο Στον επαγγελματικό σχεδιασμό και τον επαναπροσανατολισμό για την ομαλή μετάβαση, τοποθέτηση σε θέση εργασίας  και παρακολούθηση της επαγγελματικής πορείας του ατόμου. Εξατομικευμένη Προσέγγιση = Βιογραφικό Ατομικό σχέδιο δράσης = Επιλογή θέσης εργασίας

16 Τα Εργαστήρια ενεργοποίησης - Κινητοποίησης Ανέργων
Τα Εργαστήρια ενεργοποίησης - Κινητοποίησης Ανέργων αποτελούν μέρος μίας σειράς  δράσεων- παρεμβάσεων που στόχο έχουν την άμεση και ολοκληρωμένη πληροφόρηση των ανέργων για την παροχή των ακόλουθων Συμβουλευτικών Υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός: Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού Συμβουλευτική Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών    Επιδιωκόμενος σκοπός: Μέσω των Εργαστηρίων ενημερώνονται οι συμμετέχοντες με βιωματικό τρόπο τόσο για τη δομή όσο και για τα οφέλη που θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους στις ομάδες συμβουλευτικής. Επιπρόσθετα δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποβάλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος με στόχο την  άμεση  ένταξη τους στις ανωτέρω συμβουλευτικές υπηρεσίες.

17 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google