ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.  Σήμερα, όπως κάθε χρόνο τιμούμε με θρησκευτική ευλάβεια τον Προστάτη Άγιο του Σώματος Αρτέμιο και εορτάζουμε με επισημότητα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σ.Π.Ε.Κ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΥΡΟΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟ ΜΑΛΛΙΟΣ.
Advertisements

Δρ. Ανδρέας Δημητρίου Πρόεδρος
GLOBAL COLLEGE Security Services & VIP Protection.
ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ)
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Παραγωγα δικαιωματα – κυπριακη πρακτικη υπο το φως των ευρωπαϊκων και διεθνων υποχρεωςεων Νικολέττα Χαραλαμπίδου – ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη,
Αθήνα, Ιούνιος 2014 Nέο Πρόγραμμα 2 Το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σήμερα  Από τον Οκτώβριο του 2010 δημοσιεύονται στο όλες οι πράξεις.
Μετανάστευση - Ένταξη των μεταναστών Βασίλειος Πανταζής Μετανάστευση, Διαδικασίες Ένταξης των Μεταναστών και των Παιδιών των Μεταναστών στην Ελληνική.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
Σχεδιασμός ηλεκτρονικών υπηρεσιών μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας 24/10/2002.
ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013.
Διοίκηση της Μετανάστευσης και νομική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα Στάθης Καμπουρίδης Στέλεχος Δ/νσης Αστικής Κατάστασης Αθηνών Α & Κοινωνικών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤO YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 3 Βήματα προς όφελος του Πολίτη.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 20 Φεβρουαρίου 2014 μέσω δράσεων πρόληψης, μείωσης, χωριστής.
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο ρόλος της ΚτΠ ΑΕ στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας Εισηγητής Δρ. Ηλίας Κοντάκος Στέλεχος της ΚτΠ ΑΕ.
Burnout Εκπαιδευτικών
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
HEAL-Legal Υπηρεσία Νομικής Συμβουλευτικής σε Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας που αφορούν στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Άννα Φράγκου Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
GREEK ICT FORUM: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΉ ΕΡΓΑΣΊΑ Β ’ ΛΥΚΕΊΟΥ ΤΟΥ ΠΡΌΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΎ ΛΥΚΕΊΟΥ ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ Τρόποι αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.
Τομέας Εσωτερικού Ελέγχου Αποστολή / Στόχοι / Εργασίες Ελέγχου.
1 Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Στρατηγικές Προτεραιότητες 25 Ιουλίου 2012 Μανούσος Γ. Βολουδάκης Υφυπουργός.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
Θέμα ομάδας: « Η βία του κράτους» Ομάδα: Χριστίνα Ρεγγίνα Νίκος Αχιλλέας 3 Ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΒΙΑ 3 Ο.
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ιδιωτικού διεθνούς δικαίου Διδάσκουσα: Επίκουρη καθηγήτρια Χρ. Τσούκα 1 Η αρχή του κράτους προελεύσεως και η σημασία της.
5. Οι αξίες της ΕΕ Άρθρο 2 ΣΕΕ. Από τις αρχές στις Αξίες Η ΕΕ βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας,
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αναστάσιος Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ Τ α ξ ί α ρ χ ο ς 21 Ιουλίου 2016.
T Επιμέλεια: Σπύρος Αντωνέλλος ΕΜΕ. Περιεχόμενα Το βιβλίο των Νέων της Ευρώπης περιέχει σύντομα κείμενα με πολλές πληροφορίες που ενθαρρύνουν τους νέους.
ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΡΑΤΟΣ: ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  Γεωγραφικός χώρος  Ξηρά  Θάλασσα  Αέρας  Πληθυσμός  Κυριαρχία  Εσωτερική  Εξωτερική  Διεθνής.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Νομικής Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο Καθηγητής Χαράλαμπος Π. Παμπούκης.
Π ΟΛΙΤΙΚΉ Π ΑΙΔΕΙΑ Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Η καταγραφή και ανάλυση ατυχημάτων ως εργαλείο στήριξης αποφάσεων για την επιλογή παρεμβάσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο της Π.Δ.Ε. με στόχο τη βελτίωση της οδικής.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ - ΠΜΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Μ. Δ. Χρυσομάλλης Αναπληρωτής Καθηγητής.
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Αρχαία Εποχή.
2. Σκοπός της ΕΕ Ειρήνη, αξίες, ευημερία.
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ arsisathina.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ
ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κοινωνική Έρευνα.
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Ψηφιακά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 Σήμερα, όπως κάθε χρόνο τιμούμε με θρησκευτική ευλάβεια τον Προστάτη Άγιο του Σώματος Αρτέμιο και εορτάζουμε με επισημότητα την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας.  Ο Άγιος Αρτέμιος, ο δούκας και αυγουστάλιος του Μέγα Κωνσταντίνου, ο σοφός και συνετός διοικητής της μεγάλης πόλης της Αλεξάνδρειας, αποτελεί τον λύχνο τον φωταυγή που φωτίζει και καθοδηγεί τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στον καθημερινό αγώνα υπεράσπισης του δίκαιου και του αγαθού. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 20 – 10 – 2008

 Η Ημέρα της Αστυνομίας αποτελεί ταυτόχρονα τη συμβολική αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού, της συμβολής του στην κοινωνική ειρήνη και ευνομία.  Στην αποστολή τής Ελληνικής Αστυνομίας εντάσ- σεται η εμπέδωση τής εσωτερικής ασφάλειας, η προ- στασία των πολιτών, με την αποτροπή έκθεσής τους σε οποιονδήποτε κίνδυνο και η διατήρηση περιβάλ- λοντος που θα επιτρέπει σε όλους να ασκούν απρό- σκοπτα τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.  Η πρόληψη και η δίωξη του εγκλήματος, η τροχαία αστυνόμευση, η λήψη μέτρων σε αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις, ο έλεγχος της λειτουργίας των καταστη- μάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η έκδοση δελτίων ταυτοτήτων, η έκδοση διαβατηρίων, ο έλεγχος των συνόρων, η διαχείριση θεμάτων αλλοδαπών, η καθη- μερινή διατήρηση της ευνομίας, η συνδρομή σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, αποτελούν μερικές από τις καθη- μερινές λειτουργίες του Σώματος.

 Η πολυσχιδής αυτή δραστηριότητα διέπεται πάντοτε από την αρχή της νομιμότητας, οι δε ενέργειες του προσωπικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, χαρακτηρίζονται από πλήρη σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.  Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί την κρατική υπηρεσία με την πλέον πολυσύνθετη και ποικιλόμορφη αποστολή, την υπηρεσία στην οποία ο πολίτης απευθύνεται συχνότερα, τη συγκροτημένη και πειθαρχημένη δύναμη που άμεσα μπορεί να κινητοποιηθεί και να προστρέξει όπου και όταν κληθεί, παρούσα σε όλα τα γεγονότα μικρά και μεγάλα.  Χαρακτηριστικά, κατά το πρώτο 9μηνο του 2008 η Άμεση Δράση Αττικής δέχτηκε κλήσεις, επιλήφθηκε σε συμβάντα, παρέσχε βοήθεια σε περιπτώσεις. Στο ίδιο διάστημα εκδόθηκαν σε όλη τη χώρα δελτία ταυτότητας και διαβατήρια αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριακοί φύλακες, πέραν του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης, απασχολούνται καθημερινά με θέματα εξυπηρέτησης αλλοδαπών, ενώ κατά τη θερινή περίοδο συνολικά αστυνομικοί και οχήματα διατέθηκαν για την πρόληψη των πυρκαγιών.

 Και βέβαια δεν πρέπει να λησμονούμε την προσπά- θεια όλων των αστυνομικών υπηρεσιών στην καταπο- λέμηση του εγκλήματος, αλλά και τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στους τομείς της σοβαρής και οργανωμένης εγκληματικότητας.  Εκτιμώ ότι τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι αφενός η Αστυνομία δε βρίσκεται απέναντι, αλλά δίπλα στους πολίτες και αφετέρου ότι οι πολίτες εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία.  Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η αποτελεσματική και ενισχυμένη αστυνόμευση δεν έρχεται εξ’ αντικει- μένου σε αντίθεση με τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από το μυθοπλαστικά ανατροφοδοτούμενο στερεότυπο ότι προάσπιση δικαιω- μάτων και δημόσια ασφάλεια είναι έννοιες αντίθετες. Η Αστυνομία ως αποστολή έχει τη θωράκιση και όχι την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πολιτών.

 Ακόμα και οι κατά καιρούς εκδηλούμενες ακραίες μορφές βίας από διάφορες ομάδες δεν είναι ικανές να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της αποστολής μας και να μεταβάλλουν τη σχέση μας με τους πολίτες.  Η Αστυνομία αντιπαρατίθεται με το έγκλημα και όχι με άτομα ή κοινωνικές ομάδες. Η δράση μας είναι και θα είναι πάντοτε σύμφωνη με τις αρχές του κράτους δικαίου, σύμφωνα με τις αρχές της δημοκρατικής μας πολιτείας, τμήμα της οποίας είναι και η Ελληνική Αστυνομία. Ο Έλληνας αστυνομικός πάντοτε, σύμφωνα με την αρχαία ρήση θα άρχει κατά νόμον.  Οι δράσεις που αναπτύσσονται παράγουν αποτελέσματα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Κοινοτικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η χώρα μας και η Αθήνα, συγκαταλέγονται στις πλέον ασφαλείς περιοχές της Ευρώπης.  Με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών εφαρμόζεται, υπό την καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η Πολιτική Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας 2ΟΟ8 – 2Ο10 που ως βασικές προτεραιότητες έχει :

 Την καταπολέμηση των ναρκωτικών, την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, την προστασία των ανηλίκων, την οδική ασφάλεια, την αντιμετώπιση της μικροεγληματικότητας, την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανά- στευσης, την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.  Παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες έτσι ώστε η έννομη αντίδραση που εκδηλώνεται κάθε φορά, αφενός να είναι ανάλογη των κοινωνικών απαιτήσεων στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, αφετέρου να είναι αποτελε-σματική απέναντι στο σύγχρονο εγκληματικό φαινόμενο.  Επίσης επιδιώκεται η θωράκιση του θεσμικού ρόλου της Αστυνομίας και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού. Κύριο μέλημα αποτελεί οι όποιες τροποποιήσεις επέρχονται να διακρίνονται για τον αναγκαίο, ουσιαστικό και διαχρονικό χαρακτήρα τους.

 Οι κυριότερες νομοθετικές ρυθμίσεις αφορούν τη βελτίωση στη βαθμολογική εξέλιξη κυρίως του χαμηλό- βαθμου προσωπικού, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, την αναβάθμιση του επίπεδου σπουδών των Αξιωματι- κών τον επανακαθορισμό του συστήματος εκπαίδευσης των Σχολών Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνι- κής Αστυνομίας, με κύριο άξονα τη σύζευξη της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.  Επίσης, ιδρύεται το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας,αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις του Ολυμπι- ακού Κέντρου Σκοποβολής Μαρκοπούλου για τη στέγα- ση αστυνομικών υπηρεσιών και την εκπαίδευση του προσωπικού και γενικά λαμβάνονται πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό της κτιριακής υποδομής των υπηρεσιών του Σώματος.  Βέβαιο είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία αλλάζει, αυξά- νει την αποτελεσματικότητά της και βελτιώνει την ποιό- τητα των παρερχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το έργο που προσφέρετε και να σας καλέσω να συνεχίσετε τον ευγενή αγώνα προς όφελος της κοινωνίας. Χρόνια Πολλά Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑΣ Αντιστράτηγος Αντιστράτηγος