Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

2 Οφέλη από τη συμμετοχή των εθελοντών στο πρόγραμμα: Καλύτερη ποιότητα ζωής στις γειτονιές μας Ενδυνάμωση σχέσεων των ατόμων της κάθε γειτονιάς Ανάπτυξη αισθήματος ασφάλειας και υπευθυνότητας

3 Μείωση του εγκλήματος,των παραβατικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών Ενδυνάμωση σχέσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αστυνομίας και Δημοτών

4 Ως Εθελοντής Παρατηρητής Τσερίου ενθαρρύνω: Τους γείτονες να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο Τη διασφάλιση της ασφάλειας στη γειτονιά μας για όλους, γιατί είμαστε όλοι υποψήφια θύματα Την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα κάνει τη δική μας γειτονιά να είναι πρότυπο περιοχής για να ζει κανείς και να εργάζεται

5 Ως Εθελοντής Παρατηρητής Τσερίου αποθαρρύνω: Την άσκηση κάθε είδους βίας Τη διακίνηση και χρήση παράνομων ουσιών Την επικίνδυνη οδήγηση Την πρόκληση οχληρίας σε ακατάλληλες ώρες Τη μόλυνση του περιβάλλοντος Τις κλοπές, κλπ.

6 ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙ; Ο ρόλος των εθελοντών δεν είναι να πάρετε το νόμο και τις ευθύνες στα χέρια σας. Η λήψη απόφασης για την ανάληψη δράσεων επίλυσης προβλημάτων ή για την προώθηση των οποιωνδήποτε αναγκαίων ενεργειών παρέμβασης ή πρόληψης, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων συνεργαζόμενων φορέων.

7 Συνεργασία με το Δήμο Τσερίου και την Κοινοτική Αστυνόμευση Τσερίου για τα ακόλουθα: Α.Εντοπισμό και Παρατήρηση οποιωνδήποτε: Αντικοινωνικών, παραβατικών και εγκληματικών συμπεριφορών, Κοινωνικών ή άλλων συναφών προβλημάτων,

8 Ασυνήθιστων ή ύποπτων δραστηριοτήτων, που παρατηρούνται στην περιοχή που διαμένουν ή/και δραστηριοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο (π.χ. στα πάρκα, στους δρόμους, στα σχολεία, στις πλατείες, σε άλλους χώρους συνάντησης πολιτών, σε γειτονικά σπίτια)

9 Τις παρατηρήσεις τις διαχωρίζουμε στις ακόλουθες δύο κατηγορίες: 1.Άμεσης δράσης π.χ. πυρκαγιά, διαρροή νερού σε δρόμους, πλημμύρα, για τα οποία θα επικοινωνείτε με τις αρμόδιες αρχές στα αντίστοιχα τηλέφωνα Τηλέφωνο άμεσης επέμβασης Δήμου Τσερίου: 97887847μέχρι τις 9:00 μ.μ. Τηλέφωνο Αστυνομίας: 112 Τηλέφωνο Αστυνομικού Σταθμού Λακατάμιας: 22802888 Τηλέφωνο Αστυνομικού της Γειτονιάς: 99924937 (ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ)

10 2 2.Επικίνδυνες/παράνομες/παραβατικές συμπεριφορές που χρήζουν άμεσης επέμβασης και επηρεάζουν τη γειτονιά σας, π.χ. κλοπές, διαρρήξεις, οχληρία, νεανική παραβατικότητα, άσκηση βίας επ’ αυτοφώρο

11 Τι ενέργειες πρέπει να κάνετε για αναφορά των παρατηρήσεων της δεύτερης κατηγορίας; Τηλεφωνήστε πρώτα στην Αστυνομία, ακολούθως στον Αστυνομικό της Γειτονιάς και αναφέρετε ότι είστε εθελοντής του προγράμματος των Παρατηρητών Τσερίου Πρόληψης και περιγράψετε τι παρατηρείτε (η πληροφορία θα μένει ανώνυμη)

12 Να είστε έτοιμοι να δώσετε περιγραφή ατόμου, οχήματος, αριθμών οχήματος, προς πια κατεύθυνση έφυγε ο δράστης, ή οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία Κρατήστε την ημερομηνία και την ώρα της παρατήρησης σας Εάν η κατάσταση γίνεται χειρότερη ξανατηλεφωνήστε στην Αστυνομία

13 Να θυμάστε ότι είστε τα μάτια και τα αυτιά του προγράμματος, με στόχο την ανάπτυξη μιας ανοικτής γραμμής επικοινωνίας με το Δήμο Τσερίου και την Κοινοτική Αστυνόμευση Τσερίου.

14 Συνεργασία με το Δήμο Τσερίου και την Κοινοτική Αστυνόμευση Τσερίου για τα ακόλουθα: Β. Οι ομαδικές συναντήσεις των εθελοντών παρατηρητών έχουν ως στόχο την ανάλυση των πληροφοριών που λαμβάνονται από τους Εθελοντές Παρατηρητές και συγκεκριμένα ως προς το ποιες είναι οι πιθανές αιτίες εμφάνισης των προβλημάτων και ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους, όπως αυτά γίνονται αντιληπτά και κατανοητά από τους εθελοντές.

15 Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών Ο Αστυνομικός που έχει την πληροφορία, την αξιολογεί, λαμβάνει κατά την κρίση και εμπειρία του τις προβλεπόμενες ενέργειες, και ταυτόχρονα τη μεταφέρει στο Συντονιστή των Παρατηρητών. Στο σημείο αυτό αξιολογείται μεταξύ τους κατά πόσο θα πρέπει να ενημερωθείτε για το εκάστοτε περιστατικό. Εάν κριθεί αναγκαία η ενημέρωση σας, ο Συντονιστής των Παρατηρητών θα ενημερώνει με sms τους επηρεαζόμενους εθελοντές του προγράμματος για το περιστατικό, δίνοντας τις ανάλογες κατευθύνσεις.


Κατέβασμα ppt "ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google