Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η καταγραφή και ανάλυση ατυχημάτων ως εργαλείο στήριξης αποφάσεων για την επιλογή παρεμβάσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο της Π.Δ.Ε. με στόχο τη βελτίωση της οδικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η καταγραφή και ανάλυση ατυχημάτων ως εργαλείο στήριξης αποφάσεων για την επιλογή παρεμβάσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο της Π.Δ.Ε. με στόχο τη βελτίωση της οδικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η καταγραφή και ανάλυση ατυχημάτων ως εργαλείο στήριξης αποφάσεων για την επιλογή παρεμβάσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο της Π.Δ.Ε. με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας Παναγιώτης Βαγιώτας Πολιτικός Μηχανικός, MSc. Τμηματάρχης Δ.Ε.Σ.Ε. Π.Δ.Ε.

2 Στόχος της Δ.Ε.Σ.Ε. και το πρόβλημα H διατήρηση σε καλή κατάσταση του Ε.Ο. Δικτύου της Π.Δ.Ε. που αποτελεί μεγάλης αξίας Δημόσιο περιουσιακό στοιχείο και η διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών σ’ αυτό είναι ο πρωταρχικός στόχος όλων των ενεργειών των αρμοδίων τεχνικών της Δ.Ε.Σ.Ε. Όμως, όπως όλες οι Υπηρεσίες Συντήρησης οδικού δικτύου στον κόσμο έτσι και η Δ.Ε.Σ.Ε.-Π.Δ.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με το εξής πρόβλημα: “Πρέπει να συντηρεί με μειωμένους πόρους ένα οδικό δίκτυο με συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες;” Η απαίτηση: “Κάνε όσο γίνεται περισσότερα με όσο γίνεται λιγότερα” αποτελεί αναγκαιότητα και κανόνα.

3 Τα τρία βασικά ερωτήματα Οι αρμόδιοι τεχνικοί πρέπει να μπορούν να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα: Πόσα χρήματα απαιτούνται για τη διατήρηση του οδικού δικτύου σε καλή κατάσταση Πώς να διασφαλίσουν ότι αυτά τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς εκεί που είναι πιο απαραίτητα και αναγκαία Πώς να πείσουν προς τα έξω για την ορθότητα των επιλογών τους Δηλαδή να μπορούν να επιλέξουν με αντικειμενικά κριτήρια: Ποια παρέμβαση είναι εφικτή να γίνει από άποψη κόστους Πού απαιτείται να γίνει παρέμβαση κατά προτεραιότητα Πότε είναι ο καταλληλότερος χρόνος να προγραμματισθεί η εκτέλεσή της Πόσο αποτελεσματική είναι στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

4 Η οριστική λύση του προβλήματος Μόνο η εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης των Υποδομών μπορεί να βοηθήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να αποτιμήσουν τις παρούσες και μελλοντικές συνθήκες και ανάγκες και να καθορίσουν τον καλύτερο συνδυασμό εργασιών συντήρησης και βελτίωσης σε ένα οδικό δίκτυο με περιορισμένους πόρους. Μόνο ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να υποστηρίξει σημαντικά τη λήψη αποφάσεων των αρμοδίων.

5 Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης παρεμβάσεων με εργολαβίες

6 Εφαρμογή διαδικασιών μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, σύνθεσης κυκλοφορίας και ταχυτήτων

7 Εφαρμογή καταγραφής και ανάλυσης τροχαίων ατυχημάτων

8 Εισαγωγή ατυχημάτων

9 Δεδομένα οδικού περιβάλλοντος

10 Αναζητήσεις

11 Εφαρμογή αναζήτησης

12 9α Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ 5α Ν.Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

13

14

15

16 Σύγκριση αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων από τη μείωση ατυχημάτων ΝΕΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ από χ.θ. 132+000 έως χ.θ. 132+500 ΝΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ και Τρ. Αμαλιάδας (τμήμα 44+600 έως 44+900 κόμβος Ν. Μανωλάδας-Ψάρι) ΝΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ και Τρ. Αμαλιάδας (τμήμα 58+500 έως 61+100 κόμβοι Λεχαινών και Ανδραβίδας)

17 5α Ν.Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 9α Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

18 Συμπεράσματα Μόνο με την εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων και διαδικασιών μπορεί μία αρμόδια Υπηρεσία να επιλέξει και προγραμματίσει ορθές ενέργειες και παρεμβάσεις. Η Υπηρεσία μας πολύ σύντομα θα μπορεί αφενός μεν να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που ήδη έχουν γίνει στο ΕΟΔ αφετέρου δε να προτείνει νέες εκεί που απαιτείται κατά προτεραιότητα. Παράλληλα προσανατολίζεται στο να ζητήσει αρμοδίως την πιλοτική εφαρμογή νέων καινοτόμων παρεμβάσεων σε θέσεις υψηλής επικινδυνότητας όπως: Τοποθέτηση ηχητικών εγκαρσίων ταινιών σε κρίσιμες περιοχές με συσσώρευση ατυχημάτων, όπως διασταυρώσεις, καμπύλες Κατασκευή έγχρωμων ασφαλτοταπήτων σε περιοχές διασταυρώσεων Τοποθέτηση ηλεκτρονικών συσκευών μέτρησης ταχύτητας οχήματος που προσεγγίζει σε περιοχές με περιορισμό ταχύτητας και με μεγάλο δείκτη ατυχημάτων Κατασκευή αντιολισθηρών λεπτοταπήτων


Κατέβασμα ppt "Η καταγραφή και ανάλυση ατυχημάτων ως εργαλείο στήριξης αποφάσεων για την επιλογή παρεμβάσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο της Π.Δ.Ε. με στόχο τη βελτίωση της οδικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google