Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΟΝΟΜΑ:ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΤΑΞΗ: Γ ΤΜΗΜΑ : 2 ΜΑΘΗΜΑ:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΘΕΜΑ:ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

2 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η λέξη Διαδίκτυο προέρχεται από τις λέξεις Διασύνδεση Δικτύων και αναφέρεται σε ένα σύνολο υπολογιστών και δικτύων που συνδέονται μεταξύ τους σε ένα παγκόσμιο δίκτυο έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται πληροφορίες.

3 Όταν ακούμε την λέξη διαδίκτυο στο μυαλό μας έρχονται πλήθος κινδύνων που ελλοχεύουν …

4 Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τα θετικά που μας προσφέρει…

5 ΟΦΕΛΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η ανάπτυξη της πληροφορικής, με αιχμή το διαδίκτυο, αποτελεί το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της εποχής μας, καθώς αλλάζει ριζικά τις συνθήκες επικοινωνίας, ενημέρωσης, πληροφόρησης και διασκέδασης- ψυχαγωγίας.

6 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Παρέχει πρόσβαση σε τεράστιο όγκο γνώσεων. Αναλυτικότερα , επιτρέπει την ταχύτατη αναζήτηση μεγάλης κλίμακας πληροφοριών σε ψηφιακές εγκυκλοπαίδειες , διεθνείς βιβλιοθήκες, τράπεζες δεδομένων και δυσεύρετα δημοσιεύματα .

7 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Επιπλέον, εξασφαλίζει πρωτόγνωρες δυνατότητες αυτομόρφωσης , ενισχύοντας την προσωπική αναζήτηση της γνώσης και , επομένως, την αφομοίωση της . ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

8 Επίσης, συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με άπειρες και εντυπωσιακές εφαρμογές που καθιστούν την μάθηση μία ευχάριστη και αποδοτική διαδικασία.

9 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Πιο συγκεκριμένα, καθιερώνει νέες μορφές επικοινωνίας των ανθρώπων όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία- επικοινωνία με φίλους ή συνεργάτες , διαδικτυακές συζητήσεις με ομάδες κοινών ενδιαφερόντων, οι οποίες επιτρέπουν τη διερεύνηση του κοινωνικού τους περιγύρου .

10 Επιπροσθέτως, προωθεί εντυπωσιακές μορφές ψυχαγωγίας, συνδέοντας ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο όπως ηλεκτρονικά παιχνίδια , μουσική , ταινίες , ενημέρωση για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες . Επιπλέον ενημερώνει για αγαθά- υπηρεσίες και παρέχει λύσεις σε καθημερινά πρακτικά προβλήματα όπως πληροφορίες για ταξίδια, αγορές , συναλλαγές , ενημέρωση για τον καιρό …

11 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ομολογουμένως, η ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών γεννά όχι μόνο την προσδοκία ενός κόσμου απεριόριστης επικοινωνίας και γνώσης , αλλά και την απειλή της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού. Η σωστή αξιοποίηση των ευκαιριών ο περιορισμός των κινδύνων θα καθοριστούν κυρίως από τη στάση του χρήστη- δέκτη των πληροφοριών και τη συνδρομή των πολιτικών και κοινωνικών φορέων

12 Η ευθύνη του χρήστη- ατόμου
Συνετή αντιμετώπιση της τεχνολογίας με αίσθημα του μέτρου , χωρίς υπερβολή ή υπερεκτίμηση της αξίας τη, η οποία συνήθως οδηγεί στον περιορισμό των ουσιαστικών ενδιαφερόντων μας.

13 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Ενθάρρυνση των νέων για την ενασχόληση τους με τον κόσμο της τεχνολογίας χωρίς υπερβολές

14 Έλεγχος της πρόσβασης των ανηλίκων στο διαδίκτυο και προστασία από ηλεκτρονικές σελίδες με περιεχόμενο επικίνδυνο για τα παιδιά .

15 Μέριμνα για την κοινωνική ζωή του νέου και διεύρυνση των ενδιαφερόντων του.

16 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Εξοικείωση των νέων με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και γνωστοποίηση των κινδύνων που ελλοχεύουν.

17 Ανάπτυξη της ικανότητας αξιολόγησης, διασταύρωσης και επιλογής των πληροφοριών με βάση την αξιοπιστία της πηγής, τη σοβαρότητα, την αισθητική του δικτυακού τόπου, το ύφος, τη γλώσσα κ.ά.

18 Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Υιοθέτηση κατάλληλης νομοθεσίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο διαδίκτυο, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της πνευματικής ιδιοκτησίας.

19 Συνεργασία των κρατών και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών αστυνόμευσης, με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμησης του οργανωμένου ηλεκτρονικού εγκλήματος.

20 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google